Dėl Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos ateities – trys scenarijai

Švietimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos suburta aukštojo mokslo ekspertų komisija vertina valstybinių kolegijų parengtus veiklos stiprinimo projektus. Sprendimus dėl dalyvavimo valstybinių kolegijų tinklo reorganizavimo procese arba individualius stiprinimo planus pateikė visos valstybinės kolegijos, siūlymų dėl jungimosi galimybių sulaukta ir iš universitetų. Tarp tokių pasiūlymų yra net trys scenarijai dėl Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos.

„Siekėme, kad valstybinės kolegijos pirmiausia pačios tartųsi ir įsivertintų savo galimybes pasiekti joms nustatytus ilgalaikius strateginius tikslus ir vykdyti kokybiškas studijas. Savo iniciatyvas ministerijai jos galėjo pateikti iki balandžio 30 d. Šiuo metu kolegijų projektus peržiūri ir vertina specialiai tam suburta komisija, kuri savo siūlymus dėl kolegijų reorganizavimo greitu metu teiks švietimo, mokslo ir sporto ministrei“, – pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto viceministras Gintautas Jakštas.

Dalis valstybinių kolegijų pateikė abipusius sutarimus sutelkti išteklius su kita aukštąja mokykla. Lietuvos aukštosios jūreivystės mokykla siūlo prisijungti prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto, jo sudėtyje įsteigiant naują padalinį – Lietuvos jūreivystės akademiją. Alytaus kolegija pateikė siūlymą tapti savarankišku padaliniu, prisijungiant prie Klaipėdos universiteto.

Individualius projektus dėl dalyvavimo reorganizavimo procese pateikė keturios valstybinės kolegijos. Klaipėdos valstybinė kolegija, taip pat kaip alternatyvą, pateikė planą prisijungti Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą. Pati Klaipėdos valstybinės kolegija svarsto galimybę išlikti savarankiškomis aukštosiomis mokyklomis.

Individualių siūlymų dėl jungimosi galimybių sulaukta ir iš universitetų. Klaipėdos universitetas siūlo prisijungti Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą.

Valstybinių kolegijų pateiktas iniciatyvas vertina komisija, sudaryta iš ministerijos, Lietuvos mokslo tarybos, Studijų kokybės vertinimo centro, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, „Investuok Lietuvoje“, Lietuvos švietimo tarybos, Lietuvos studentų sąjungos, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo atstovų ir aukštojo mokslo ekspertų.

Komisija, įvertinusi kolegijų iniciatyvas, savo rekomendacijas švietimo, mokslo ir sporto ministrei pateiks iki birželio 1 d. Plano įgyvendinimo priemonių projektą numatoma parengti ir pateikti tvirtinti Vyriausybei iki birželio 30 d.

1 Comment

  1. Kis

    Neturime savo laivyno,o moksla turime?Ka gi esame turtingi,galime ruosti visiems bicams?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda Jūreivystės mokyklos reorganizaciją

Praėjus porai mėnesių po Vyriausybės sprendimo Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą (LAJM) padaryti Vilnius TECH padaliniu Klaipėdoje – Lietuvos jūreivystės akademija, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Tarpinių patikrinimų rezultatai į galutinį vertinimą galės būti įtraukti mokinių pageidavimu

Kritikos dėl skuboto tarpinių patikrinimų įgyvendinimo sulaukusi ir savo klaidas pripažinusi Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) nutarė, kad šiemet ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

ELTA

Mokyklos turi kompensuoti dėl tarpinio patikrinimo prarastą atostogų dieną

Moksleiviams skundžiantis, kad dalis ugdymo įstaigų atsisako kompensuoti dėl tarpinio patikrinimo prarastą atostogų dieną, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This