50 tūkst. eurų vertės konkursas – tik dėl akių

Sportas, Svarbu

Uostamiesčio savivaldybė lošia nepralošiamą žaidimą: nori perduoti 50 tūkstančių eurų Klaipėdos futbolo mokyklai tam, kad ši paskelbtų viešojo pirkimo konkursą, kurį laimės privatus asmuo. Toks sumanymas net neslepiamas – apie tokias procedūras viešai diskutuota trečiadienį vykusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu.

Komitetai šiuo metu svarsto Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus teikimą dėl Futbolo mokyklos dalininko kapitalo didinimo 50 tūkst. Eur. Šie pinigai būtų nukreipti „tęstiniam projektui – „Barca Academy“ stovyklų organizavimui, įsigyjant licenciją šių tarptautinių stovyklų organizavimui”.

„Barca Academy“ nuotr.

Šiais metais planuojamos dvi stovyklos – birželio 26-30 d. ir liepos 3-7 d. Jose turėtų dalyvauti apie 240 8-14 metų berniukų bei 10-16 metų mergaičių.

Pernai vieno vaiko tėvams vieta „Barca Academy“ stovykloje kainavo 250 – 500 eurų. Už Klaipėdos savivaldybės pinigus joje dalyvavo ir užsienio šalių vaikai.

Pasak Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, teisę užsiimti „Barca Academy“ stovyklų organizavimu turi tik vienas privatus asmuo – Klaipėdos futbolo mokyklos dalininkas. Tokiu dalininku yra Robertas Poškus. Tad gavusi iš savivaldybės pinigus, Futbolo mokykla skelbs viešojo pirkimo konkursą, nustatydama tam tikras sąlygas, ir vargu bau, kas kitas tą konkursą, išskyrus minėtą įstaigos dalininką, gali laimėti.

Kai komiteto narys Vidas Karolis paklausė, ar ir kitais metais savivaldybė vėl taip įneš 50 tūkstančių, jam buvo atsakyta, kad taip ir bus, jei to reikės. 

„Ta stovykla atrodo kreivokai”, – tarstelėjo liberalas Saulius Budinas ir paklausė, ar Futbolo mokykla tikrai pirks paslaugą iš savo privataus dalininko.

Jam buvo atsakyta, kad tas asmuo yra vienintelis, kuris turi licenciją ir šansus Futbolo mokyklos skelbiamą konkursą laimėti.

„Ar čia nėra korupcijos apraiškų? – nerimo S. Budinas. – Juk savivaldybė savo įnašą padaro, o privatus asmuo – ne…”.

„Mes neatitikimų teisės aktams nematome”, – atsakė E. Simokaitis.

Tuo metu konservatorius Andrius Dobranskis tikino, kad reikia nepamiršti ir socialinio aspekto: stovykloje pernai dalyvavo ir neįgalieji, ir ukrainiečių, pabėgusių nuo karo, vaikai. Jie sportavo, treniravosi nemokamai. Tačiau S. Budinas atkreipė dėmesį, kad iš viso vaikų užsiėmimams vasarą savivaldybė skiria 200 tūkstančių eurų, o vien „Barca Academy“ stovyklų organizavimui atitenka 50 tūkst. Eur. 

Komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius sakė, kad jam šis sprendimas irgi kelia daug klausimų, ir pasiūlė diskusiją pratęsti miesto Tarybos posėdžio metu.

Balsuojant keturi komiteto nariai sprendimo projektui pritarė, trys – susilaikė. Tarp pastarųjų – ir valdančiosios daugumos atstovai.

Sprendimo rengėjai teigia, kad savivaldybės turto investicija leis užtikrinti tinkamą kūno kultūros ir sporto plėtojimą, viešojo intereso tenkinimą, kokybiškų paslaugų teikimą visuomenės nariams sporto, kultūros ir pramogų organizavimo srityse, sukurti pridėtinę vertę, Futbolo mokyklos veiklos ilgalaikį tvarumą, bei užtikrinti  veiksmingesnį savivaldybės funkcijų atlikimą. Neigiamų pasekmių nenumatoma.

1 Comment

  1. Futbolistas

    „Pernai vieno vaiko tėvams vieta „Barca Academy“ stovykloje kainavo 250 – 500 eurų. ” Ar tikrai? Kaina buvo 680 EUR. Kažkas gavo nuolaidas? Kur kreiptis. kad gauti nuolaidą?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This