Sulaikyti įtariamieji laibai didelio kiekio narkotinių medžiagų kontrabanda

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenis, įtariamus labai didelio kiekio narkotinių bei psichotropinių medžiagų kontrabanda į Lietuvą.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus informacijos apie niekur nedirbančio, anksčiau už vagystes, fizinio skausmo sukėlimą ar sveikatos sutrikdymą teisto, 30-mečio Klaipėdos rajono gyventojo galimai vykdomą nusikalstamą veiklą.

Gegužę kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai uostamiesčio teisėsaugininkai, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, iš Lenkijos važiavusiame keleiviniame mikroautobuse sulaikė minėtą vyriškį. Pas šį vyrą rasti, kaip įtariama, labai dideli kiekiai narkotinės medžiagos – kokaino (apie 1 kg), psichotropinės medžiagos – amfetamino (apie 4 kg) bei keli tūkstančiai „Extazy“ tablečių.

Tą pačią dieną Klaipėdos rajone pareigūnai sulaikė įtariamą šios nusikalstamos veikos bendrininką – 33 metų amžiaus Klaipėdos rajono gyventoją. Šis individualią veiklą vykdantis asmuo teisėsaugai taip pat žinomas – jam buvo pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti bei dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Tęsiant tyrimo veiksmus ir atlikus kratas pas pastarąjį vyriškį rasta galimai psichotropinė medžiaga bei daugiau nei 27 000 Eur grynųjų pinigų.

Abiem sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl disponavimo labai dideliu narkotinių bei psichotropinių medžiagų kiekiu bei šių medžiagų kontrabandos į Lietuvą.

Kratų metu paimtų narkotinių (psichotropinių) medžiagų kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 170 000 eurų.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Jiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams. Laikinai apribotos nuosavybės teisės į abiem įtariamiesiems priklausančias pinigines lėšas – daugiau kaip 28 000 eurų, kurie buvo paimti kratų metu.

Už narkotinių medžiagų gabenimą per Lietuvos Respublikos valstybės sieną nepateikiant muitinės kontrolei ar kitaip jos išvengiant arba neturint leidimo baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų. Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į namą šaudęs klaipėdietis įkliuvo ir dėl narkotikų

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose kitą savaitę bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas klaipėdietis Deividas Skrodenis kaltinamas ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Brutaliais veiksmais siekusieji susigrąžinti skolą turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai asmenį užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This