Eugenijui Gentvilui siūlymas paleisti Seimą nepriimtinas

ELTA

Viktorija Smirnovaitė (ELTA)
2023-05-19

Komentarų: 0

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas, klaipėdietis Eugenijus Gentvilas sako, kad koalicijos partnerių parlamente Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo sprendimas rengti pirmalaikius Seimo rinkimus, o jei ne – skelbti Vyriausybės atsistatydinimą – jam yra nepriimtinas.

Eugenijus Gentvilas. Algirdo Kubaičio nuotr.

„Ryte atrodė, kad svarbiausi yra Vyriausybės klausimą išspręsti, o dabar – paleisti visą Seimą. Tai tas neatrodo nuoseklu. Antras dalykas yra valstybės veiklos – NATO samitas. O kada jie čia planuoja registruoti tą nutarimą, nežinia“, – sako E. Gentvilas.

„Galimas ir kitas variantas – praeina NATO samitas, Vyriausybė pasitikrina pasitikėjimą Seime ir jei ten kitaip išeina, tai gali registruoti pirmalaikių Seimo rinkimų rezultatą. Pavyzdžiui, Vyriausybe pasitikima, bet jie vis tiek mano, kad reikia pirmalaikių Seimo rinkimų. Arba, Vyriausybe nepasitikima, bet nepavyksta suformuoti kitos Vyriausybės, tai tada jie inicijuoja pirmalaikius Seimo rinkimus. Bet visa tai – po NATO samito. O dabar, skamba taip, kad svarbiausia paleisti Seimą, tai šitoje vietoje nelabai pritarčiau. Labiau pritarčiau antram scenarijui, kurį pasakiau“, – Eltai teigė liberalų frakcijos seniūnas.

Pasak E. Gentvilo, jis pirmiau siūlytų Vyriausybei pasitikrinti pasitikėjimą Seime ir tik po to priimti tolesnius sprendimus.

„Skamba, kad svarbiausia – paleisti Seimą, nes jei nepaleisite, Vyriausybė atsistatydins. Tai man atrodo kitaip – pasitikrinkime, ar šita Vyriausybė turi pasitikėjimą Seime. Ir tada spręsti. Ir visa tai daryti po NATO samito, antroje liepos pusėje sukvietus neeilinę sesiją galima tą padaryti. O dabar skamba – paleiskite Seimą, nepaleisite – atsistatydinsime. Tas man nepriimtina“, – sako E. Gentvilas.

Penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujo Seimo rinkimų diena. Naujo Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Arvydas Pocius vadovaus Seimo komitetui

Seimas antradienį apsisprendė buvusį kariuomenės vadą, Klaipėdoje išrinktą konservatorių Arvydą Pocių skirti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku. Už ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Politika

1 ir 2 centų monetos išliks?

Ketvirtadienį Seimas priėmė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais sumų apvalinimo įstatymą ir lydimųjų teisės aktų pakeitimus, kurie nuo 2025 m. gegužės 1 ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This