Šimtai žmonių rinko šiukšlės Klaipėdos paplūdimiuose

Aplinkosauga

Pirmą kartą Klaipėdoje surengtoje masinėje paplūdimių švarinimosi akcijoje „Žuvys nerūko. Neteršk!“ penktadienį sudalyvavo bemaž 400 žmonių iš įmonių, organizacijų, ugdymo įstaigų.

„Idėja surengti tokią akciją kilo, kai supratome, kad prasminga ir visame pasaulyje vykstanti upių valymo iniciatyva „River Cleanup” uostamiestyje nesulaukia deramo visuomenės dėmesio, tad šia iniciatyva taip pat siekėme ir neoficialaus rekordo – masiškiausio miesto Lietuvoje dalyvaujančio pasaulinėje akcijoje“, – pranešime cituojamas bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Akcijos dalyviai prieš vidurdienį rinkosi prie trijų pagrindinių įėjimų į paplūdimius – I Melnragėje, Neįgaliųjų ir Girulių paplūdimiuose ir rinkdami šiukšles susibūrė II Melnragėje. Čia buvo pasirašytas simbolinis Tvarios Klaipėdos memorandumas, skelbiantis siekį tapti tvariausiu miestu šalyje, būti socialiai atsakingiems piliečiams, palaikyti švarą Klaipėdos paplūdimiuose ir viešose vietose. Kiekvienas akcijos dalyvis gavo elektroninius sertifikatus, pažyminčius, kad nuo šiol jie tampa Tvarios Klaipėdos ambasadoriais.

„Kiekvienais metais pastebime, kad poilsiautojai tampa sąmoningesni ir šiukšlių paplūdimiuose būna mažiau, tačiau vis dar randama plastiko pakuočių, cigarečių nuorūkų, kavos puodelių. Dažniausiai tai pačių poilsiautojų paliktos šiukšlės“, – sako BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Alvydas Girdvainis.

Remiantis „Eurostat“ duomenimis, vienas Lietuvos gyventojas per metus vidutiniškai sugeneruoja apie 500 kg atliekų. Skaičiuojant, jog daugelis žmonių kasmet atostogauja mažiausiai 14 dienų, keturių asmenų šeima per atostogas gali sukaupti net apie 80 kg atliekų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia sužinoti daugiau apie e. paslaugas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ kovo 19 d. (antradienį), minint Tarptautinę klientų dieną, įmonės abonentus kviečia atvykti į Klientų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This