„Akropolis“ nusiteikęs ir toliau „marinuoti” KGB pastatą

Svarbu, Verslas

Prieš daugiau nei septynerius metus šalia prekybos ir paslaugų centro „Akropolis” stovintį buvusį KGB pastatą aukcione įsigijusi šio centro savininkė teigia, kad planų, ką su juo daryti vis dar neturi.

Nieko konkretaus verslininkai neatsako ir į klausimą, koks yra likimas prieš metus paviešintų projektinių sprendinių dėl „Akropolio” plėtros Kauno gatvės link.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pastatas Valstybės saugumo komitetui (KGB) 1986-aisiais Taikos prospekte buvo pastatytas pagal architektų Ramūno Kraniausko ir Lilijos Viskantienės projektą. Jį sudaro administracinė, ryšių centro dalys ir garažai su kitais kiemo statiniais.

Po nepriklausomybės atgavimo čia buvo įsikūręs Migracijos skyrius ir Klaipėdos miesto 1-ojo policijos komisariato nuovada. Žemės sklypas pagal panaudą buvo suteiktas ir Nacionaliniam kibernetinio saugumo centrui, ir Valstybės saugumo departamentui. Kasdieniais ir migracijos reikalais besirūpinę pareigūnai šias patalpas apleido 2015-ųjų rudenį, kai netoli, Kauno gatvėje, buvo atidarytas naujas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatas.

Buvusį KGB pastatą jau nuo 2008-ųjų valdęs Turto bankas netruko paskelbti jo ir 0,7 ha ploto sklypo aukcioną. 2015-ųjų pabaigoje juos už 620 tūkst. Eur įsigijo kaimynystėje stovintį „Akropolį” valdanti UAB „Taikos turtas”.

Anksčiau buvo girdėti, kad verslui plėtoti planus galimai trukdė senasis miesto bendrasis planas, tačiau naujasis, numatantis šioje vietoje konversinį teritorijos plėtojimo būdą, buvo patvirtintas dar 2021 m. rugsėjį, o jokių judesių pastate ir aplink jį iki šiol vis dar nėra.

„Sprendimų susijusių su pastato, esančio adresu Taikos pr. 63, Klaipėda, vystymu ar atnaujinimu, kol kas dar nesame priėmę”, – lakoniškai raštu į klausimus, kodėl pastatas iki šiol vis dar stovi tuščias ir kokie yra bendrovės planai dėl jo atsakė „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Ne ką daugiau jis suteikė informacijos ir apie pernai gegužę skelbtus Klaipėdos „Akropolio” plėtros planus.

„Taikos turto” užsakymu bendrovės „2L Architects“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose buvo rašoma, kad projektuojamas 3527,84 m² ploto pastatas, kuriame bus „prekybos plotas, techninės, buitinės ir administracinės patalpos vienam nuomininkui, turinčiam atskirą koncepciją”.

„2L Architects“ vizualizacija

„Naujajame pastate įsikurs naujos parduotuvės, leisiančios išplėsti šiuo metu lankytojams siūlomų prekių ir paslaugų pasiūlą. Kartu su naujojo pastato statyba numatoma plėsti ir automobilių parkavimo aikštelę – šalia „Akropolio“ suplanuotos 243 naujos vietos automobiliams. Pasibaigus projekto viešinimo procedūrai, visuomenei bus pristatyta tikslesnė planuojamų statybų pradžios data ir terminai. Investicijos naujo pastato statyboms kol kas neskelbiamos”, – buvo rašoma po skelbimo apie projektinius pasiūlymus paviešinimo išplatintame pranešime spaudai.

Dabar D. Mertinas tik informavo, kad projektiniams pasiūlymams yra pritarusi Klaipėdos miesto savivaldybės.

„Kai turėsime daugiau informacijos apie šį projektą būtinai apie tai viešai informuosime”, – tikino jis.

Pasak D. Mertino, šiemet Klaipėdos „Akropolyje“ planuojama pradėti įgyvendinti bendrųjų erdvių interjero modernizavimo projektą. Žadama „ypatingą dėmesį skirti moderniems apšvietimo sprendimams, šviesesniam ir jaukesniam prekybos ir pramogų centro interjero dizainui”.

11 Comments

  1. Sara

    Tokius sovietinius garsaus reikia greuti nes ten nė grožio nė estetikos tik vieta užima arba šiuolaikiškai rekonstruoti

    Reply
  2. Anonimas

    Dominykas Mertinas – Algirdo Brazausko anūkas.

    Reply
  3. mmmm

    Tai 7000 kv m miesto vidury nusipirko už 88 eur/kv.m? Neblogai čia prasisuko, galėtų ir nugriauti už tiek nupirkę.

    Reply
    • ezys

      Isigijo aukcione, galejote ir jus „prasisukti” 😀 Ir daugiau objektu parduodama, pirkit ir griaukit i sveikata 😉

  4. Tam z

    Kad ir koks slykstus butum mes tave vis tiek mylim

    Reply
  5. V ir Gis

    Prie ko čia KGB? Juk paskutiniai ,, šeimininkai ” buvo Lietuvos policininkai. Nors milicija patapo policija, kadrai liko tie patys,o antpečius pakeisti daug laiko neužtrunka.

    Reply
    • Gis v meteo

      Taigi rašo, kad pastatas buvo specialiai pastatytas KGBistams

  6. Z laimes

    Palikt ta pastata če bus teisiami prybaltu politikai

    Reply
    • White

      to z ( arba zаблудился)
      Nesuprantu tik vieną, – arba tamstos smegenys išdžiuvo, arba ieškai nuotykių . Panašu jog smegenys tikrai atrofavosi.

    • Baltas

      Įdomu, kas galėtų būti tie „teisėjai”? Vietinių „z” blauzdos per skystos, maskoliai neateis niekaip niekada, o vokiečiui ar prancūzui tas kampas neberūpi. Tai kas?

    • Baltas +

      Va, iš kur tas 3,14Z’dukas išlindęs klaipėdiečius nervuoja:
      ~$ curl http://api.db-ip.com/v2/free/90.131.41.56 {
      „ipAddress”: „90.131.41.56”,
      „continentCode”: „EU”,
      „continentName”: „Europe”,
      „countryCode”: „LT”,
      „countryName”: „Lithuania”,
      „stateProv”: „Vilniaus apskritis”,
      „city”: „Vilnius”,
      }

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas

Baigė remontuoti Taikos prospekto šaligatvį

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog baigti šaligatvio nuo Sausio 15-osios g. iki Tiltų g. remonto darbai. Darbų metu įrengtas 2,5 m ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Taikos prospekto eismo valdymas - neįveikiama užduotis?

Nors eismo valdymo sistemos modernizavimo vienoje iš pagrindinių Klaipėdos transporto ašių – Smiltelės g., Taikos prospekto, Tiltų, Herkaus Manto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This