Dingęs universiteto pastatų apšvietimas grįš rudenį

Miestas

Kai kurie klaipėdiečiai stebisi, kad prapuolė gražiai senuosius Klaipėdos universiteto pastatus Herkaus Manto gatvėje apšviesdavę prožektoriai. Už gatvių apšvietimą atsakingos įmonės atstovai sako, kad taip atsitiko dėl tam tikrų biurokratinių peripetijų, tačiau rugsėjo pradžioje pastatai esą vėl bus apšviesti.

1907 metais Vokietijos kariuomenės reikmėms pastatyto kareivinių  komplekso, kurį dabar naudoja Klaipėdos universitetas, apšvietimą inicijavo klaipėdietis Vytautas Tvardauskas dar 2018 metais. Tuomet, sutarus su universitetu, savivaldybės vadovams tarpininkaujant, gana greitai UAB „Gatvių apšvietimas” darbuotojai ant gatvės apšvietimo stulpų pakabino prožektorius senųjų kareivinių kompleksui apšviesti. 

Apšvietimo dingimas praėjusią žiemą buvo siejamas su Herkaus Manto gatvės remontu. Tačiau, pasak Dainiaus Petrausko, bendrovės „Klaipėdos paslaugos” atstovo, prožektoriai buvo nuimti vykdant kitą, Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą, projektą: buvo keičiami gatvių apšvietimo atramos ir šviestuvai.

O šiame projekte pastatų apšvietimas nuo gatvės šviestuvų atramų nebuvo numatytas. Ant senų atramų, pasak D. Petrausko, tuomet prožektoriai buvo pakabinti mėgėjiškai, išgręžus skyles. Šiuo metu būgštaujama, kad kol už ES lėšomis įvykdytą projektą nėra atsiskaityta, jame nenumatytus prožektorius kabinti yra rizikinga: tai tikrintojų gali būti įvertinta kaip projekto įgyvendinimo sąlygų pažeidimas.

Todėl lyg ir apsidrausdama bendrovė žada universiteto pastatus iš gatvės apšviesti nuo rugsėjo 1 dienos, kai esminės projekto vykdymo procedūros bus užbaigtos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Įspėja vairuotojus dėl nestandartinio krovinio gabenimo

UAB „Klaipėdos paslaugos“ informuoja vairuotojus, kurie Klaipėdoje trečiadienio vėlų vakarą ir ketvirtadienį naktį planuoja važiuoti maršrutu Perkėlos g. 8 – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This