Kintuose žvejai-žvaigždės susipažino su galimybėmis žvejoti karpius

Regionas

Europoje – kone 5 milijonai karpių žvejų, tačiau jie žvejybai daugiausiai renkasi Prancūziją, Didžiąją Britaniją ar Kroatiją. Pirmą kartą į Lietuvą, Kintus pakviesti atvykti Vakarų Europos profesionalūs žvejai-turinio socialiniuose tinkluose kūrėjai mūsų gamta ir vandens telkiniais susidomėjo kaip dar neatrastu egzotikos kampeliu.

Šešių Lietuvoje apsilankiusių žvejų-turinio socialiniuose tinkluose kūrėjų bendras sekėjų skaičius viršija milijoną. Į Lietuvą turinį socialiniuose tinkluose kuriančius žvejus pakvietė žvejybos technologijas kurianti lietuvių bendrovė „Deeper“.

„Kol kas Vakarų Europos karpių žvejų kelionių sąraše dažniausiai atsiduria D. Britanija, Prancūzija, prancūzai noriai važiuoja į Ispaniją, karpių žvejus traukia Kroatija, Slovėnija, Italija, Vengrija. Lietuvos žvejai karpius mielai gaudo Lenkijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje, pradėjo važiuoti net ir į tokias šalis kaip Marokas ar Izraelis. Lietuva iki šiol nėra įtraukta į žvejų žemėlapį, nors jau išties turi ką pasiūlyti. Karpių žvejai linkę burtis į grupes, domėtis, kaip sekasi kitiems žvejams, išmėginti naujus telkinius kitose šalyse, tad populiarių žvejų-nuomonės formuotojų kelionė į Lietuvą – vienas būdų skatinti žvejybos turizmą Lietuvoje, apie kurį Vakarų Europos žvejai iki šiol žinojo tik pavienes detales. Lietuva iš šešių šalių atvykusiems svečiams išties pasirodė egzotiška vieta, kurioje savo sekėjams galėjo kurti išskirtinį turinį, sykiu pristatyti mūsų šalį“, – pranešime cituojamas„Deeper“ pardavimų vadybininkas Virginijus Virbickas, kuris taip pat yra žvejys.

Iš Nyderlandų į Lietuvą atvyko Jeffrey, socialiniuose tinkluose žinomas kaip vienas iš „Underfishing“ komandos narių. Ši komanda unikali tuo, kad filmuoja žvejybą po vandeniu – jų nuotykius seka daugiau nei 815 tūkst. žmonių.  Jeffrey žino, kad Lietuvoje yra puikių vietų lašišoms ir upėtakiams žvejoti, tačiau iki atvykdamas nebuvo nieko girdėjęs apie karpių žvejybą čia, tad mielai ją išbandė ir įspūdžiais dalijosi su savo sekėjais.

34 tūkst. sekėjų socialiniuose tinkluose subūręs ir Karpiologu pasivadinęs žvejys-socialinių tinklų žvaigždė iš Lenkijos taip pat pabrėžė, jog mūsų šalyje lankėsi pirmąsyk, todėl apie karpių žvejybą čia žinojo mažai, tačiau mielai ją išbandė.

„Ši patirtis atnešė vertingų įžvalgų apie žvejybos būdus ir techniką, paplitusią tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje. Mano sekėjai nekantriai laukė turinio, kuriuo pasidalijau iš varžybų, nes jiems įdomu palyginti žvejybos patirtį kaimyninėse šalyse. Tikiu, kad Lietuva, pasinaudojusi Lietuvos ir Lenkijos šalių žvejų aistra žvejybai, turi potencialo tapti populiaria žvejybos entuziastų kryptimi“, – sakė į Lietuvą atvykęs svečias iš Lenkijos.

90 tūkst. sekėjų socialiniuose tinkluose seka vokiečio Marko, pasivadinusio Carpzilla, nuotykius. Lietuvą profesionalus žvejys iki šiol siejo su plėšriųjų žuvų, bet ne karpių žvejyba, todėl norėjo pats atvykti čia ir įsitikinti, ar pavyks pagauti karpių.  Ilgą laiką žvejybai rinkęsis pietų šalis, kelionę į Lietuvą Carpzilla vadino nuotykiu, kurio nekantriai laukė ir jis pats, ir sekėjai.  Marko nuomone, labai svarbu, ką Lietuva gali pasiūlyti žvejams ir kiek šie bus pasiryžę iš Vokietijos atskristi čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pagalbos numeris - 111

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) primena, jog 2023 metais startavo trumpasis pagalbos numeris 111, kuriuo kreiptis pagalbos į šią organizaciją gali ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Atliekas deginęs kintiškis laikė ir kilpas gyvūnams

Pastebėję dūmus Kintuose aplinkosaugininkai atliko patikrinimą ir nustatė, ne tik, kad sodybos savininkas neteisėtai degino atliekas, bet ir jo ūkinėse ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This