Kyšininkavusiai gydytojai skirta 5 tūkst. eurų bauda

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kalta dėl kyšininkavimo pripažino Klaipėdos miesto poliklinikos Šeimos medicinos skyriaus vedėją Liliją Jokubauskienę. Medikei, pripažinusiai savo kaltę, teismas skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai. Tyrimo duomenimis, skyriaus vedėja šeimos gydytoja L. Jokubauskienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, priėmė kyšius už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus. Užfiksuoti keturi atvejai, kai ji ėmė kyšius iš savo pacientų už jos palankumą bei suteiktas konsultacijas.

Teismo sprendimu iš medikės bus konfiskuoti ir neteisėtai gauti 140 eurų.

Teisinės atsakomybės neišvengė ir medikę papirkę keturi asmenys. Proceso metu įvertinus jų asmenybes, atsižvelgus į tai, kad jie pripažino padarę nusikalstamą veiką ir dėl to gailėjosi bei nusikalstamą veiką padarė pirmą kartą, nuo baudžiamosios atsakomybės jie buvo atleisti pagal laidavimą.

Šis baudžiamasis įsakymas nebuvo skųstas ir įsiteisėjo.

Klaipėdos miesto poliklinika savo kontaktų skiltyje nurodo, kad L. Jokubauskienė ir toliau čia dirba bei eina tas pačias skyriaus vedėjos pareigas.

14 Comments

  1. alg

    Kaip sakė žinomas gydytojas- jei neduoda, tai ir neimu. Ko duodate?

    Reply
  2. Klaipēdietē

    Ko dejojete ir apkalbate gydytojus .Gydytojai dirba dorai ir sažiningai,gelbsti gyvybes ,nepatinka gydytojai ,tai neikite ,eikite pas bobute žolininke ir nekomentuokite kliauzu.Juk yra daug pacientų su nuvažiavusiais smegenim ,jei matyt kažkokių vaistų ,kur nori neišrašo ,tai ir apšmeižia gydytoja nekaltai.Jei netinka gydytojai ,eikite pas bobute žolininke.bei nekomentuokite nesamoningu komentaru.Gydytojams sveikatos ,stiprybēs jų darbe ,bei mažiau susidurti su nukvakusiais pacientais,kurie užgaulioja nepagrįstai kai kuriuos gydytojius,

    Reply
  3. Klaipēdietē

    Nereikia apkalbēti gydytojius.Ponia gyd .Jokubauskienē niekada neima jokių kyšiu ir išvis kas per kliauzos nesamoningos,Gal koks nerimtas pacientas ,kuriam stogas nuvažiaves ,tyčia gerb.gydytoja apšmeižē,juk kliuku daug,gydytojai niekada neima jokiu kyšiu,kas neturi ka veikt kliukos nesamones ir tarška.O poniai gyd. daug sveikatos ir stiprybēs darbe.

    Reply
    • žvejozauras

      Tik nereikia lialia. Porą kartų teko susidurt su ja: niekam tikusi „gydytoja” ir ne vienas tą patį sako. Jei gini šitą šarlatanę, vadinasi, pati iš tokio paties šūdmolio drėbta.

  4. Algis

    Senai sita pol.reikia uzdaryti.Nueikitepaziureti,faktiskai paciantu nera.Toki pastata mes islaikome.Puse proceduru mokamos,kai kitur uz jas bent 5 nereikia moketi. Kokia valdzia tenai,jai kysininke palieka.Kad vel susirinktu ta bauda sumoketa

    Reply
  5. Tyras

    Žuvys genda nuo galvos,gal reikėtų pradėti nuo valdžios.

    Reply
  6. Pilietė

    Kol neatiminės gyd.licenzijų,niekas čia nesikeis…Susimoki baudą,už tuos pačius kyšius gautais euriukais,ir toliau eini tas pačias pareigas.Toliau imi….

    Reply
    • Liucija

      Šioje miesto poliklinikoje be kyšio negausi gydymo. Ar tai šeimos gydytojas ar specialistas.
      Čia ir analizai daromi neaiškiu kokiu principu. Visados geri. Išveda vidurkį tarp apatinės ir viršutinės ribos. Išvada: ” Jūsų analizai puikūs, ko iš manęs norite?” Gaudamas tokį atsakymą pasilikęs toliau su savo neišspręsta sveikatos problema išeini iš šeimos kabineto.

    • Pagyvenęs

      Pastatykit po stebėjimo kamerą kiekvieno gydytojo kabinete- liksime be gydytojų. Manau , kad perleniama lazda. Tikrose demokratinėse šalyse , nors ir medikai gauna orius atlyginimus – pacientai atsidėkoja ir niekas nedaro tragedijos. Visai kitas atvejis,kai grobstomi ir pasisavinami visų mūsų uždirbti biudžeto pinigai! Žmogus uždirbo pinigus ir jo valia kur juos išleidžia…Mūsų krašte dažnai perlenkiama lazda ir kartais mažai reikšmingi dalykai tampa svarbiausiu reiškiniu.

  7. Sigita

    Iš išorės Klaipėdos respublikinė ligoninė išmarginta kaip kazino Las Vegase, o vidus supuves. Reiktų ligoninės personalą gerai papurtyti. Galima pradedant nuo LOR skyriaus vedėjos Diržauskienės. Apsukti moteris. Visur prikabinėta skelbimų, kad jie prieš kyšininkavimą, bet „gydymas” už pinigus tiesiog klesti. Ligoninės administracija matyt tam pritaria, nes visi tyli, nieko nemato, negirdi.

    Reply
  8. XM

    O tai yra kas neima, nebent tie pas kuriuos niekas neina.

    Reply
    • Ksenija

      Nu tikrai yra ir ne vienas 😉

  9. Anonimas

    Patikrinkite Pauliukovic..

    Reply
    • Skaitytoja

      Geriausiai nuejus pas Pauliukovic i kabineta,sedi jos vyras ir derina pas stomotologa draugui talona.Pralaukiau kol issikalbes apie 10min kabinete ant kedes.Sokiravo isties.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This