10-metis apdegė artimiesiems lauke ruošiant vakarienę: aplinkybes aiškinasi policija

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Policija praneša apie įvykį, kuriame nukentėjo 10-metis berniukas.

Pirmadienį apie 18.37 val. į Klaipėdos ligoninę iš Žemynos g. esančių namų buvo pristatytas ir dėl kūno nudegimo paguldytas berniukas. Teigiama, jog jis namo kieme apsipylė degiu skysčiu.

Visgi paaiškėjo, jog įvykio aplinkybės yra kiek kitokios.

Pasak Klaipėdos vaikų ligoninės medikės Luknės Taurasevičės, vaikas buvo į ligoninę atvežtas trauminės šoko būklės.

„Šiuo metu būklė yra vidutinio sunkumo, stabili, aišku, laukia ilgas, sudėtingas gydymas, tikimės, viskas bus gerai”, – žurnalistams sakė medikė.

Jos teigimu, nudegimų laipsnis „ryškėja eigoje”.

„Šiuo metu dar yra pirma para, galutinai patvirtinti negalime, bet tai yra antro, antro A, antro B nudegimas, iki 10 procentų kūno paviršiaus ploto”, – kalbėjo L. Taurasevičė.

Medikės žiniomis, tai yra nelaimingas atsitikimas buityje, naudojant degųjį skystį, kai nebuvo laikomasi saugumo reikalavimų.

„Pacientas nukentėjo greta suaugusiųjų neatsargaus naudojimosi metu (…) Jie ruošėsi turėti skanią vakarienę”, – sakė ji.

Pasak medikės, panašių traumų ypač padaugėja šiltuoju metų laiku. Ji patarė atsitikus panašiai nelaimei nesutrikti, nesivadovauti emocijomis, „teisingai elgtis” – žaizdą šaldyti po tekančiu šaltu vandeniu iki 20-30 min. ir kviesti medikus.

Savo ruožtu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė teigė, jog šiuo metu yra tikslinamos minėto įvykio aplinkybės, renkama medžiaga.

„Policija pranešimą gavo iš medikų pagal galiojančius algoritmus, kad kai kažkas atsitinka, jie praneša policijai. Tikslinam aplinkybes, tikslinam situaciją”, – santūriai komentavo policijos atstovė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Siurprizas iš Seimo: užsinorėjo perimti Klaipėdos vaikų ligoninę

Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL), sprendime atsirado ir siurprizinis ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This