Prano Domšaičio galerija kviečia į nemokamas ekskursijas ir dailės užsiėmimus suaugusiems

Kultūra

Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus Prano Domšaičio galerijoje (Liepų g. 33, Klaipėda) atidaryta naujausia paroda „Scenos divos“ atskleidžia įvairių kartų menininkių kūrybos ir gyvenimo istorijas. Galerija kviečia jas išgirsti nemokamose ekskursijoje su gidu gegužės 25 ir 31 d. 18 val.

Ramutės Rachlevičiūtės kuruojamoje parodoje eksponuojama Lietuvos scenos menininkių: dramos aktorių, operos ir baleto solisčių portretų kolekcija. Kai kurie kūriniai – gerai žinomi ir atpažįstami, bet didesnę parodos dalį sudaro retai arba pirmą kartą eksponuojami kūriniai iš Lietuvos muziejų ir privačių rinkinių. Daugelis parodos šedevrų priklauso Lietuvos dailės aukso fondui.

Daugumą menininkių dailininkai ir dailininkės pavaizdavo vilkinčias baleto, operos, dramos vaidmenų kostiumus. Taip reprezentuodami asmenybes portretai supažindina ir su teatro istorija, scenos dailininkų sukurtais kostiumais, to meto mada. Įstabius scenos menininkių portretus kūrė daugybė žymių tapytojų. Klaipėdos menininkų indėlis į šią parodą irgi ženklus: tai Juozo Vosyliaus (Nijolės Sabulytės portretas, 1994), Angelinos Banytės (Elenos Gaigalaitės portretas, 1994) sukurti portretai ar dar niekada nematytas Algirdo Taurinsko kūrinys „Nijolė Narijauskaitė ir Bronius Gražys“ (1986–1987).

Kiekvieną antradienį 17.30 val. LNDM Prano Domšaičio galerija suaugusius kviečia į edukacinius užsiėmimus. Prieš kelis mėnesius prasidėjusius ir išpopuliarėjusius tapybos užsiėmimus keičia grafikos technikos pamokos. Kiekvieną birželio antradienį edukacijų dalyviai mokysis įvairių grafikos technikų ir naudodami giliaspaudę grafikos techniką kurs knygos ženklą – ekslibrisą.

Vieno dailės užsiėmimo kaina – 10 Eur. Būtina išankstinė registracija tel. (8 46) 410 421 arba el. paštu domsaicio.edukacija@lndm.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Prano Domšaičio galerijoje - paroda „Nuo Diurerio iki Rembranto"

Kovo 22 d. 18 val. Prano Domšaičio galerijoje atidaromos dvi parodos: „Nuo Diuerio iki Rembranto“ ir „Ar ji prisikels?“ Lankytojai ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Mums rašo

Grąžinkite man genijų

Mažai kas Lietuvoje žino Kašubos vardą. Gal tik ekskursijų po Vilnių vadovai, atvesdami prie 1996 m. pastatyto paminklo Lietuvos Didžiajam ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This