Skelbia konkursą keleiviams Klaipėdos rajone vežti

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, jog VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ jau paskelbė konkursą dviem Klaipėdos rajono maršrutų paketams įgyvendinti. Tai bus paskutiniai Klaipėdos rajono maršrutai, įtraukti į bendrą viešojo transporto sistemą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu bendrai viešojo transporto sistemai priklauso visi Klaipėdos miesto, beveik 50 proc. Klaipėdos rajono ir keletas Kretingos bei Palangos maršrutų. Bendroje viešojo transporto sistemoje veikia bendras elektroninis bilietas, tarp savivaldybių suderinta nuolaidų sistema, bendrai planuojami ir tarpusavyje yra suderinti miesto ir priemiesčio maršrutai ir tvarkaraščiai.

Šios vasaros naujiena – visose transporto priemonėse bus galima atsiskaityti ir bankine kortele.

„Tai bus pirmas toks savivaldybių bendradarbiavimo Lietuvoje pavyzdys, kai didesnio miesto ir aplinkinių savivaldybių viešojo transporto sistemos bus visiškai tarpusavyje suderintos“, – pranešime pažymi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Teigiama, jog didelis dėmesys konkurse bus skiriamas ekologijai – ne mažiau nei 80 proc. iš planuojamos metinės 1,2 milijono kilometrų ridos bus ekologiška – atliekama elektra arba dujomis. Įvertinus dideles investicijas, sutartis planuojama sudaryti 7-eriems metams. Pasiūlymų laukiama iki birželio 7 dienos.

Planuojama, kad ekologiškos transporto priemonės bus pagamintos per metus.

Klaipėdos regiono bendroje viešojo transporto sistemoje veikia konkurencinga rinka: keleivius mieste ir priemiestyje veža 6 vežėjai, tarp jų – ir savivaldybės įmonė „Paslaugos Klaipėdai“ (buv. UAB „Klaipėdos autobusų parkas“), apie 40 proc. rinkos dalį irgi laimėjusi konkurso būdu.
Tokiais pat principais bus organizuojama viešojo transporto paslauga visame Klaipėdos rajone nuo 2024-ųjų. Nauja metinė 1,2 milijono kilometrų rida perkama dviem paketais. Tai leidžia konkurse dalyvauti ne vien didiesiems tiekėjams, bet ir vidutinio dydžio šio sektoriaus įmonėms, ir taip gauti mažiausią perkamos kilometro ridos įkainį.

Jau dabar esamuose Klaipėdos priemiesčių maršrutuose veikia bendra elektroninio bilieto sistema. „Bendras“ nereiškia, jog mieste ir priemiestyje vežama už tą pačią kainą. Priemiestyje tarifas priklauso nuo nuvažiuoto atstumo ir keleivis už nuvažiuotą maršruto atkarpą atsiskaito per du kartus, įlipęs ir išlipdamas žymėdamas prie skaitytuvo e. bilieto kortelę (check in/check out principas). Reguliariai važinėjantiems patogu naudotis šios antrosios tarifinės zonos terminuotaisiais bilietais, kurie suteikia teisę be atskiro mokesčio važinėti ir Klaipėdos miesto maršrutais.

Nuo Klaipėdos rajono ir miesto bendradarbiavimo pradžios keleivių skaičius integruotuose priemiesčio maršrutuose padvigubėjo.

„Pažangus ir regiono mastu integruotas viešasis transportas naudingas ne tik žiedinėms savivaldybėms, bet ir didiesiems miestams. Jis leidžia sumažinti spūstis, švelnina automobilių statymo problemą. Klaipėdos rajono ir miesto bendradarbiavimas kuriant regioninę VT sistemą tęsiasi nuo 2011-ųjų. Sukaupta geroji bendradarbiavimo patirtis leidžia su optimizmu žvelgti ir į dabar įgyvendinamo projekto perspektyvą”, – rašoma pranešime.

2 Comments

  1. jo

    a tai nugalėjo kasnors?

    Reply
  2. Husky

    Iš kur vairuotojų gausite darbui po 12h.už 800eu.?
    Gal tai turėtų būti vienas iš aspektų skelbiant konkurso nugalėtoją?!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Atkeliauja ir Klaipėdos rajono Gyventojo kortelė

Kitą savaitę Klaipėdos rajono gyventojams bus pasiūlyta dar viena paslauga – Gyventojo kortelė. Ji bus išduodama nemokamai ir kortelės turėtojams ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This