Dėl Jūrininkų poliklinikos statybos – geros naujienos

Svarbu, Sveikata

„Esame unikalūs. Vieninteliai Lietuvoje dirbame bendrabutyje”, – karčiai ironizuoja Saulius Dabravalskis, uostamiesčio Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas. Tačiau po poros savaičių jau turėtų būti žinoma, kas statys naująją šios įstaigos polikliniką Birutės gatvėje.

Naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato projektą sukūrė vilniečiai MB „Mes architektai“

Savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė teigia, kad prieš mėnesį gauti 6 pasiūlymai iš potencialių Jūrininkų poliklinikos statytojų. Jie šiuo metu yra vertinami Viešųjų pirkimų įstatymu nustatyta tvarka ir jau po poros savaičių turėtų paaiškėti statybos konkurso laimėtojas.

„Visos pasiūlymus pateikusius bendrovės yra labai stiprios, žinomos rinkos dalyvės. Yra iš ko rinktis”, – sako V. Marcinkevičienė.

Ji teigė, kad statytojas tikrai bus išrinktas, tačiau tvirtino negalinti skelbti pasiūlytų statybos kainų, nes dar nėra sudaryta konkurse dalyvavusių įmonių eilė.

S. Dabravalskis miesto Tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdžio metu kalbėjo, kad jo vadovaujamos įstaigos kolektyvas labai laukia naujosios poliklinikos, nes bendrabutyje dirbti yra labai sudėtinga. Būna net taip, kad pirmą kartą čia įžengęs naujas klientas iškart apsisuka ir išeina…

„Atvira Klaipėda” rašė, kad po anksčiau paskelbto naujos poliklinikos statybos viešojo pirkimo konkurso savivaldybė gavo pasiūlymus, kurių kaina viršijo numatytą kainą net per 50 procentų. Ji ilgai ieškojo galimybės sudaryti sutartį, tačiau galiausiai pripažino, kad viešųjų pirkimų procedūras teks pakartoti. Administracijos direktorius Gintaras Neniškis tuomet teigė, kad gavusi tokius pasiūlymus savivaldybė buvo nusimačiusi didesnes lėšas šiam projektui, tačiau pasirodė, kad potencialaus rangovo, kurio pasiūlyta kaina jau buvo priimtina, kvalifikacija neatitinka pirkimo sąlygose nustatytų reikalavimų.

Tiesa, viešojo pirkimo konkursas buvo suskaidytas į dvi dalis. II pirkimo dalis – buitinių nuotekų tinklo statybos darbai su darbo projekto parengimu. Dėl jos taip pat rungėsi penki potencialūs rangovai. Ir su vienu iš jų sutartį savivaldybė pasirašys. Prieš porą mėnesių savivaldybė paskelbė viešąjį pirkimą ir dėl šių abiejų objektų techninės priežiūros paslaugų pirkimo. Dėl poliklinikos statybos techninės priežiūros sutartį norima pasirašyti 2 metams, dėl nuotekų tinklų –  6 mėnesiams.

Dabartinio, viešojo pirkimo konkurso sąlygose poliklinikos statybos maksimali kaina nenurodyta. Tačiau pirkimo iniciatorius ją yra patvirtinęs. Numatyta, kad būsimas rangovas objektą turės pastatyti per dvejus metus.

Prie paskelbtų pirkimų dokumentų buvo pridėtos ir nuorodos į anksčiau užduotus potencialių rangovų klausimus bei atsakymus. Daugelis iš jų buvo susiję su įrenginių ir baldų nomenklatūra. Nurodoma, kad technologinių įrenginių ir baldų žiniaraštyje nurodyti įrenginiai ir baldai šiuo pirkimu neperkami – jie bus įsigyjami atskirai.

2019 m. sausį įvykusiam būsimo pastato architektūriniam konkursui buvo pateikta 12 darbų, kaip turėtų atrodyti naujasis objektas. Konkurso nugalėtoja išrinkta vilniečių mažoji bendrija „Mes architektai“ (projekto vadovas Dovydas Čipkus), pristačiusi projektą „Du kiemai”. Ši įmonė parengė ir statybos techninį projektą, kurio derinimas užtruko beveik metus.

2021 metų rugsėjo pabaigoje dar buvo tikimasi, kad Jūrininkų poliklinika bus pradėta statyti 2022 metais. Klaipėdos savivaldybės strateginės plėtros plane buvo įrašyta, kad naują polikliniką planuojama pastatyti iki 2023 metų.

4 Comments

  1. Anonimas

    Versina turbut statys ??

    Reply
  2. Anonimas

    Vietą, kuri, žinoma, visiškai netinkama, parinko nieko bendro su urbanistika neturintys savivaldybės valdininkai. Tiesiog čia buvo vietos , o visa kita pofik… toks kaimietiškas planavimas ,deja mūsuose įprastas.

    Reply
  3. Anonimas

    Kodėl Birutės gatvėje , gal tada jau geriau Liepojos gatvėje , kodėl tokioj nepatogioj vietoje statoma poliklinika . Durniu laivas .

    Reply
    • Va

      Gal todėl, kad panašioje vietoje kur dabar yra poliklinika

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas

Biržos tiltą remontuoti nori viena, o projektuoti polikliniką - 5 įmonės

Trečiadienį, pasibaigus pasiūlymų pateikimo terminui dėl antrą kartą paskelbto Biržos tilto per Dangės upę kapitalinio remonto ir tvarkybos darbų konkurso, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This