Galutinai sukomplektavo naująją miesto Tarybą

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Ketvirtadienį ryte prasidėjusio antrojo naujosios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu prisiekė dar keturi politikai – du to negalėję padaryti prieš mėnesį ir du, pakeičiantys mandatų netekusias į vicemerų postus paskirtas politikes Vaidą Raugelę ir Liną Šukytę-Korsakę,

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmojo posėdžio metu nebuvo prisiekę „Laisvės ir teisingumo” narys 67-erių odontologas Henrikas Galinauskas ir 66-erių Kretingos ligoninės vyriausiasis gydytojas, socdemas Romaldas Sakalauskas.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centre Odontologijos skyriaus vedėju dirbantis H. Galinauskas pats yra Švyturio odontologijos klinikos savininkas. Čia dirba ir jo žmona. Medikas deklaravo, jog turi 93 tūkst. eurų vertės turto.

R. Sakalauskas yra dar baigęs ir viešojo administravimo magistro studijas. Medikas nurodė turįs beveik 243 tūkst. eurų vertės turto. Jo sutuoktinė dirba UAB „Gintarinė vaistinė” vaistininke.

Vietoje rinkimų komiteto „Ištikimi Klaipėdai” narės V. Raugelės miesto Tarybos nariu taps buvęs savivaldybės valdomos įmonės „Klaipėdos vandens” vadovas Leonas Makūnas, kurį rinkėjai kilstelėjo per dvylika pozicijų iš paskutinės sąrašo vietos į dešimtąją. Penktadienį 71 metų sulauksiantis politikas šiuo metu yra Klaipėdos pramonininkų asociacijos ir Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos garbės narys. Jis yra deklaravęs turįs 157 tūkst. eurų vertės turto ir dar yra suteikęs 20 000 eurų paskolą.

Vietoje L. Šukytės-Korsakės Taryboje atsidūrė politikos naujokas, 28 metų Aleksej Diukin, tapęs jauniausiu valdžioje esančiu miesto politiku. Jis yra UAB „Estetika automobiliui” savininkas ir direktorius. Savo deklaracijoje jaunasis politikas nurodė, kad turi tik 1450 eurų piniginių lėšų, o 2021 m. gavo 45 544,77 Eur pajamų.

Po priesaikų opozicijoje esantys konservatoriai ir liberalai pranešė, kad remdamiesi naująja Vietos savivaldos įstatymo redakcija opozicijos lyderiu paskyrė konservatorių Ugnių Radvilą. Jis pažadėjo, kad opozicija bus konstruktyvi ir artimiausiu metu paskelbs savo programą. Opozicijos lyderiui priklauso vieta miesto tarybos Kolegijoje. Jis taip pat turi pirmumo teisę užduoti klausimų ir pasisakyti Tarybos posėdyje svarstomais klausimais.

2 Comments

  1. O priesaikoje

    buvo žodžiai „prisiekiu Lietuvos konstitucijai”? Ar prisiekė jau ne Lietuvos konstitucijai?

    Reply
  2. Vincas

    Dudorių mesti LAUK!!! Asmuo ardantis koaliciją iš vidaus!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Bėgdamas nuo kontrolierių Andrius Žukas peržengė kritinę ribą*

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas dreba iš baimės ir kviečiamas vengia ateiti į Kontrolės komitetą pasiaiškinti apie mobinguojamiems savivaldybės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This