Karalienę Elžbietą II džiuginę „The Jive Aces“ grįš į Klaipėdą

Kultūra

Linksmųjų muzikantų iš Jungtinės Karalystės šešetukas – dainininkas ir trimitininkas Ian Clarkson, saksofoną ir klarnetą pučiantis John Fordham, kontrabosininkas Ken Smith, pianino „akrobatas“ Vince Hurley, trombonininkas Alex Douglas ir būgnininkas Peter Howell, garsėjantys itin intensyviu koncertų grafiku, kuriame rezervuota būna net 300 dienų per metus, šį birželį atvyks į Klaipėdą.

„The Jive Aces“ išgarsėjo visame pasaulyje dėl savo energingai įspūdingų pasirodymų bei virusiniu tapusio vaizdo įrašo „Bring Me Sunshine“. Šis vaizdo klipas „Youtube“ platformoje peržiūrėtas daugiau nei 3,5 mln. kartų, yra pelnęs septynis kino festivalių apdovanojimus, o vienas JAV gydytojas net „išrašė“ šį klipą kaip vaistą nuo depresijos.

Energingasis sekstetas itin išgarsėjo po to, kai 2012 metais pasiekė garsaus televizijos šou „Britain’s Got Talent“ pusfinalį ir padarė didelį įspūdį teisėjams – rūstusis Simonas Cowellas juos pavadino „visiškai puikiais“ ir pridūrė: „Tai tikrai man suteikė gerą nuotaiką!“. Jie tapo pirmąja gyvo garso grupe istorijoje, patekusia į šou pusfinalį.

Šiandien „The Jive Aces“ yra įsitvirtinusi pirmojoje „Jive & Swing“ muzikos kategorijos Jungtinėje Karalystėje vietoje.

„The Jive Aces“ kolektyvas – tai vitaminai ausims, akims ir širdims. Jie sukuria nepakartojamą atmosferą savo klausytojams. Džiugu, kad pavyko juos įkalbėti vieną kūrinį pagroti kartu su Klaipėdos muzikantais. Kas jie tokie? Palikime intrigą. Birželio 23 d. ateikite ir išgirsite patys“, – pranešime cituojama Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

2012 m. grupė koncertavo karalienei Elžbietai II jos deimantinio jubiliejaus iškilmėse. 2013 m. grupė surengė 4 pasirodymus Bekingemo rūmuose karūnavimo festivalyje.

„The Jive Aces“ dirbo su tokiais žymiais džiazo muzikos grandais kaip Van Morrisonu, Keely Smith, surengė šimtus pasirodymų festivaliuose visame pasaulyje.

XXIX Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyks birželio 22-24 d. Teatro aikštėje. Visi festivalio renginiai nemokami.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This