Sekęs, slapta fotografavęs ir buvusią mylimąją persekiojęs vyras pateko į teisėsaugos akiratį

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės prokurorė kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydama 33 metų klaipėdietį pripažinti kaltu dėl neteisėto įsibrovimo, informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, persekiojimo bei grasinimo nužudyti. Teismo prašoma vyrui skirti 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Anot prokuratūros pranešimo, po nesėkmingai susiklosčiusių santykių 33 metų uostamiesčio gyventojas ėmė kerštauti buvusiai mylimajai. Turimais duomenimis, vyras slapta buvo paėmęs moters namų raktus ir kelis kartus jai nežinant ten įsibrovė. Neteisėtai patekęs į nukentėjusiosios butą, klaipėdietis iš jos mobiliojo telefono nusifotografavo asmenines nuotraukas, vaizdo įrašus, neviešus elektroninius prisijungimo duomenis, grasino, kad duomenis išplatins kitiems. Taip pat nustatyta, kad kerštautojas iš moters buto buvo paėmęs ir jai priklausančio automobilio raktelius, ketindamas pasigaminti jų kopiją.

Remiantis surinktais duomenimis, vyras, norėdamas žinoti tikslią buvusios draugės buvimo vietą, prie jos automobilio dugno buvo pritvirtinęs sekimo įrenginį. Moteris buvo persekiojama automobiliu, slapta fotografuojama. Bylos duomenimis, iš buvusio sugyventinio ji sulaukdavo net keliasdešimt skambučių bei žinučių per dieną, jai buvo grasinama susidoroti.

Įbauginta moteris dėl tokių vyro veiksmų kreipėsi į policijos pareigūnus.

Klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius: „Neteisėtas asmens būsto neliečiamumo pažeidimas“; „Neteisėtas techninių priemonių įrengimas ar panaudojimas informacijai rinkti“; „Neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimas“; „Neteisėtas elektroninių duomenų perėmimas ir panaudojimas“; „Neteisėtas žmogaus persekiojimas“ ir „Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas“.

Prokurorė teismo prašo pripažinti klaipėdietį padarius jam inkriminuotas nusikalstamas veikas ir skirti 1 metų 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę su 3 mėnesių intensyvia priežiūra – nuteistojo buvimo vietos pagal nustatytą laiką kontrole elektroninio stebėjimo priemonėmis, nustatant, kad jis privalo būti namuose nuo 21 iki 6 val. bei įpareigoti jį dalyvauti elgesio pataisos programoje. Teismo taip pat prašoma patenkinti nukentėjusiosios pareikštą civilinį ieškinį dėl žalos atlyginimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Prieš šventes - geros žinios „Jakų melagiui”

Dėl Jakuose su statybiniais brokais klaipėdiečių šeimai parduoto namo ir vengimo juos ištaisyti „Jakų melagio” pravardę užsidirbęs Arūnas Einingis penktadienį sulaukė ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už grasinimą nužudyti turės sumokėti 2000 eurų

Klaipėdos apylinkės teismas praneša, jog baudžiamuoju įsakymu klaipėdietis nuteistas už tai, kad grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, ...
2023-06-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This