Kaimynų dienos proga – nemokamas žinomų atlikėjų koncertas

Miestas

Šį šeštadienį, minint Europos kaimynų dieną, Vitės bendruomenė centriniame Klaipėdos stadione surengs kaimynams bei visiems miestiečiams atvirą šventę. Joje – ne tik įvairios pramogos visai šeimai, bet ir nemokami žinomų atlikėjų pasirodymai. Savo kūriniais bendruomenę džiugins Violeta ir Vilius Tarasovai, Edgaras Lubys, Deividas Bastys bei Liepa Mondeikaitė.

Pernykštės šventės akimirka

„Kaimynas kaimyną turėtų pažinoti ir bendrauti. Jeigu kaimynai yra iš to paties namo, manau, kad visi su tuo pastatu susiję reikalai, nesvarbu, geri ar blogi, turėtų apjungti gyventojus. Šiais laikais toje pačioje laiptinėje gyvenantys žmonės dažnai nepažįsta vienas kito. Tuo tarpu Vitės kvartale ir aplink kaimyno samprata įgavusi gilesnę reikšmę – kaimynas yra ne tik asmuo, kuris gyvena šalia tavęs, bet ir netoliese veikiančios įmonės, kurios geranoriškai prisideda prie Vitės bendruomenės gerovės“, – pranešime spaudai cituojama Vitės bendruomenės renginiais besirūpinanti V. Tarasovienė.

Deivido Jackos, Vitės kvartalu jau beveik du dešimtmečius besirūpinančios ir Kaimynų dieną remiančios „Civinity“ grupės vadovo teigimu, ši bendruomenė – išskirtinis glaudaus bendradarbiavimo ir pilietiškumo pavyzdys.

„Antrus metus iš eilės bendruomenės iniciatyva vykstantis renginys, neabejoju, ilgainiui taps miesto tradicija. Taip ir turėtų būti – juk po šeimos pats stipriausias darinys mūsų gyvenime yra bendruomenė, kaimynai, žmonės, kuriuos matome kasdien ir su kuriais bendromis jėgomis sprendžiame buities rūpesčius”, – teigia D. Jacka.

Šventė prasidės 17 val. Vaikų lauks batutai, muilo burbulai, žaidimai. Papasakoti apie ugniagesių ir pareigūnų įrangą atvyks Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdyba ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Renginyje pasirodys „Vitės“ progimnazija, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras bei Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro džiazinio meno raiškos studija „Junior City Jazz“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Arvydas Vaitkus – meras. Kokių realių veiksmų sulauksime?

Po kovo 19-osios vakarą pasiektos pergalės Klaipėdos mero rinkimuose Arvydo Vaitkaus dienos yra itin intensyvios pirmiausiai dėl būsimos koalicijos, jos ...
2023-03-28
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdiečiai nenori būti vergais

Klaipėdos savivaldybės taryba reguliuoja pinigų sriautus. Ji nusprendė, kad reikia apmokestinti teritorijos priežiūrą, jį nusprendė, kad reikia plėsti mieste apmokamą ...
2023-03-01
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūne" - nauja valdžia ir laikinas „senas" direktorius

VšĮ Klaipėdos „Neptūno” krepšinio klubas, kurios didžiausia dalininke pernai rugsėjį tapo uostamiesčio savivaldybė, tik šią savaitę Registrų centrui pateikė duomenis ...
2023-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This