Prašo anuliuoti Kultūros ir meno tarybos rinkimų rezultatus

Mums rašo

KLAIPĖDOS MIESTO MERUI ARVYDUI VAITKUI

Prašome anuliuoti 2023 m. gegužės 22 d. vykusius Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros ir meno tarybos rinkimus, nes buvo pažeisti Kultūros ir meno tarybos nuostatai.

Į Kultūros ir meno tarybą gali būti siūlomi asmenys, esantys nepriekaištingos reputacijos, kaip ji apibrėžta Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 4 straipsnyje, žinomi dėl savo pasiekimų kultūros ir (ar) meno srityse Klaipėdoje bei turintys ne mažesnę kaip 5 metų darbo patirtį kultūros ir meno srityje, o taip pat žinių ir gebėjimų, padedančių siekti Kultūros ir meno tarybai keliamų tikslų.

Rengiant konkursą pretendentų nebuvo prašoma pateikti nepriekaištingos reputacijos deklaracijos, nebuvo numatyti kriterijai, kurie leistų įvertinti pasiekiamus pretendento kultūros ir meno srityje.

Taip pat nebuvo numatyti atitikimo pasirinktai sričiai kriterijai, pvz., Tarpdisciplininio meno srityje kandidatavo ir nieko bendro su šia sritimi neturintis kandidatas.

Buvo pažeisti susirinkimo terminai, nes buvo du kartus skelbiama ir keičiama data, tuo įnešant neaiškumo ir sumaišties norėjusiems dalyvauti.

Taip pat buvo pastebėta, kad nors vienas juridinis ar fizinis asmuo gali siūlyti tik vieną pretendentą, tačiau UAB „Prodiuserių brolija“ (direktorius Gintaras Bendžius) pasiūlė du kandidatus, kurie buvo užregistruoti ir dalyvavo rinkimuose: G. Bendžių ir D. Popov. Ir abu laimėjo.

Buvo pažeistas slapto balsavimo principas, nes nebuvo užtikrintas balsavusiųjų iš anksto balsų slaptumas, jie buvo matomi Kultūros skyriaus darbuotojams, kurie, matydami besiformuojančias tendencijas, galėjo daryti įtaką balsavimui.

Susirinkimo metu buvo išdalinti biuleteniai ir tiems asmenims, kurie jau balsavo išankstiniuose rinkimuose. Tokiu būdu balsai galėjo susidubliuoti.

Balsų skaičiavimo komisijai nebuvo pateikti išankstinio balsavimo balsai skaičiavimui. Juos suskaičiavo ir pateikė Kultūros skyrius.

Pagal Kultūros ir meno tarybos nuostatus juridiniai asmenys balsus galėjo pateikti raštu Savivaldybės administracijai ne vėliau kaip balsavimo dieną, tačiau Kultūros skyrius nurodė ankstesnį terminą – ne 22 d., kai vyko susirinkimas, o 19 d.Tai leidžia manyti, kad Kultūros skyrius, suskaičiavęs iš anksto balsus, galėjo matyti būsimus rezultatus ir daryti įtaką kviesdamas suinteresuotus asmenis balsuoti arba ne susirinkimo metu.

Visas Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros ir meno tarybos rinkimų procesas visoje jo organizavimo apimtyje buvo chaotiškas ir blogai organizuotas.

Atsižvelgiant į tai, prašome anuliuoti 2023 m. gegužės 22 d. vykusius Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros ir meno tarybos rinkimus.

Siekiant, kad tokie gėdingi ir Klaipėdos kultūros ir meno bendruomenę žeminantys ir diskredituojantys rinkimai nepasikartotų, prašome koreguoti Kultūros ir meno tarybos nuostatus, nepaliekant dviprasmybių (pvz. ar gali tas pats kandidatas kandidatuoti keliose srityse?). Į šių nuostatų formavimą prašome įtraukti Klaipėdos kultūros ir meno bendruomenės atstovus. Vietos savivaldos įstatyme yra įpareigojimas merui įtraukti miesto bendruomenę į sprendimų priėmimą.

Naujus Kultūros ir meno tarybos rinkimus prašome organizuoti tik po to, kai bus pataisyti ir sutvarkyti Kultūros ir meno tarybos nuostatai.

Kultūros ir meno taryba turi konsoliduoti Klaipėdos meno bendruomenę, turėti pelnytą pagarbą kultūros lauke, dėl jos kompetencijų neturi kilti abejonių. Tokios tarybos siekime, dėl tokios dirbkime!

Protestą pasirašė 19 žinomų Klaipėdos kultūros ir meno bei šio lauko organizacijų atstovų


3 Comments

  1. Džiazas

    Reikalingas jaunimas, reikalingi jauni specialistai Klaipėdoje, bet čia jau perlenkta lazda. Jūs ką išprotėjote. Tegul žurnalistai pasidomi kas ką siūlė ir kas už ką balsavo, išlys Grubliausko ausys ar dar kokie pseudo veikėjai

    Reply
  2. Jūra

    Bendžius &Co korupcinis susitarimas: Jakštė, Popov, Ambrulaitis, Jašinskas, Pronckus ir Gudelis ir taškas. Jei taip paliktų, tai nei gėdos nei kultūros Klaipėdoje nebeliktų. Tikiuosi meras atšauks tą cirką… įdomu kas pasiūlė tuos kandidatus, greičiausiai vieni kitus.

    Reply
  3. Lina

    Kažkas negali susitaikyti su pralaimėjimu 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Kultūra

Meras jau susikūrė įrankį kultūros ir meno politikai formuoti

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus patvirtino kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupės nuostatus. Šioje 16 narių grupėje daugumą turės mero ...
2023-11-13
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūrą uostamiestyje valdys meras

Klaipėdos meras pateikė miesto tarybai sprendimo projektą, kuriuo atsisakoma ekspertinio vertinimo paslaugų, o sprendimus dėl strateginių kultūros projektų dalinio finansavimo ...
2023-10-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This