Darbo vietoje pričiupta girta darželio direktorė

Svarbu, Švietimas

Nuo 1993-iųjų Klaipėdos lopšeliui-darželiui „Inkarėlis” vadovaujanti Rima Savva, ko gero, įeis į miesto švietimo istoriją. Tiesa, ne pačiame gražiausiame kontekste – pirmadienį čia apsilankę policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, nustatė jai vidutinį girtumo laipsnį (1,75 prom.).

Pati Kauno gatvėje įsikūrusio darželio direktorė tvirtina, kad jautėsi blogai ir atėjo tik palikti dokumentus, o ne dirbti, nes nuo ryto užsirašė pas gydytoją. O girtumas esą galėjo likti po vestuvių, kuriose dalyvavo savaitgalį.

Rima Savva. inkareliomokykla.lt nuotr.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė patvirtino, kad viena iš jos darbuotojų vakar vyko į „Inkarėlį”, jog būtų užfiksuotas faktas ir direktorė nušalinta nuo pareigų, kol bus atliekamas tyrimas.

„Labai nemaloni situacija. Per 25 metus, kai vadovauju skyriui, pirmas toks atvejis. Kažkada labai seniai buvome sulaukę signalų, kad vienas iš vadovų gali piktnaudžiauti alkoholiu, bet darbo vietoje toks faktas nebuvo pasitvirtinęs. Žmogus tada paliko pareigas savo noru”, – sakė L. Prižgintienė.

Tarnybiniu telefonu antradienio rytą atsiliepusi „Inkarėlio” darbuotoja aiškino, kad direktorės nėra darbe, ji turi nedarbingumą. Paklausus, ar jau ir vakar jos nebuvo, moteris tiesiog padėjo ragelį.

Pati 65-erių R. Savva „Atvirai Klaipėdai” pripažino, kad nedarbingumo pažymėjimą gavo jau po policijos vizito, nes pas gydytoją blogai pasijutusi registravosi 8 val. ryte, bet priėmimas jai buvo paskirtas tik popiet, kai pradėjo dirbti medikė.

„Iš ryto jaučiausi blogai. Šeštadienį ir sekmadienį buvau vestuvėse, tikriausiai peršalau, skaudėjo galvą. Į darbą nuėjau tik palikti dokumentus, niekur iš kabineto nėjau”, – aiškino direktorė.

Ji tikino pirmadienį iš ryto alkoholio negėrusi, esą promilės galėjo likti po vestuvių šventės.

Savivaldybės atstovų teigimu, iš trijų jos darbuotojų sudaryta komisija tyrimo išvadas dėl šio incidento turėtų pateikti gan operatyviai.

28 Comments

  1. diedas iš kaimo

    Sakyč visas straipsnis yra proto knisimas: koks biuletenis gali būti nuvalius girtai pas gydytoją? Kas tą biuletenį PLE išrašė? Ko policija MIEGA, kai daktariūkščiai klastoja dokumentus? Kur tas SUP… virtualus policinyks?

    Reply
  2. Indre

    Gaila zmogaus. Tuoj visi nulinciavo. Nezinote patys kokiais galite patapti ar jusu artimieji. Kas esa susidure su zmonemis,kurie turi priklausomybe alkoholiui puikiai zino kaip yra sunku paciam zmogui ir jo artimiesiems. Ir draugus praranda ir darbus ir gimines, ko pasekoje dar daugiau grimsta i ta liuna. Bet tai nereiskia,kad ir si moteris jau baisi alkoholike. Gal pirma karta taip pasitaike. Buna, kad uzsivakaroji su draugais ar artimaisiais ir nepagalvoji apie kita diena. Atsitiko kaip atsitiko. Nereikia zmogaus apmetyti akmenimis. Visi esame ne sventi ir kiekvienas turim savo nuodemiu,bet jau nuteist kita tai matau dauguma tai daro su malonumu. Bet dazniausiai ta daro tokie,kurie nera patys patenkinti savo gyvenimu. Moteriai linkiu nepalužti. Praeis si juoda diena ir bus viskas gerai.

    Reply
    • Ir aš ten buvau

      Kartu gėrėte pirmadienį? 😀

    • diedas iš kaimo

      Įsipilk – nereiks raudoti….

    • Marina

      Labai teisingai parašet, negalima del vieno karto p
      Ilti purva ant žmoniu…labai protinga ir gera direktore.Reikia ja palaikiti. O praneše a pie tai tie kuri patys nera patenkinti savo gyvenimu. Del tokiu nepatenkintu gyvenimo žmoniu ir viksta karas…

  3. Skaidrinam

    Manau dar reiktų patikrinti šeimos gydytojus, kurie dalina į kairę ir i dešinę girtiems nedarbingumus!
    Kaip tik kas iš biurokratų prisidirba, iskart suserga ir mėnesiui nedarbingumas:(

    Reply
  4. Anonimas

    Nebejuokinkit nuo vestuvių likęs girtumas, tik šalia esantį maxima atsidarydavo taip direktorės pavaduotoja apsirūpindavo „degalais”

    Reply
  5. Susidūrusi

    Jau prieš 14 metų kai buvome nuvykę užsirašyti į šitą darželį teko bendrauti su neadekvačia šia direktore, įtarimas buvo, kad galbūt ji neblaivi. Tiesiog ten nebesugrįžome. Dabar suprantu, kad taip ir buvo.

    Reply
    • Klaipėdietis

      Gal parašykite ką nors pozityvaus , negi mūsų gyvenime lieka tik juodosios naujienos, teismo posėdžiai ir gyvenimiškos dramos. Gyvenimas ir taip sudėtingas ir jis duotas tik vieną kartą!

  6. Seni bajeriai

    Kokios gražios pasakos ir paaiškinimai, graudu net skaityti, vestuvės kaltos, gerai jog ne viduryje savaitės pagavo, nors tos vestuvės vykdavo ir viduryje savaitės, ko ten tik nebuvę, bet “pilietiški” darbuotojai dangstė senas opas, neva bijodami susidorojimo, bet tik valstybinėje įstaigoje gali tokie marazmai dėtis, UAB’e jau seniai su griežtu papeikimu ir atleidimo raštu pasakas sektų vaikučiams-pabiručiams prie taurelės. Supuvusi-nusenusi tvarka, darbuotojų trūkumas (arba nekompetetingų-vriednų “senių” saugomi postai).

    Reply
  7. Apsirikusi

    O as galvojau, kad cia apie regos ugdymo centra. Pasirodo klydau. Svarbu ledai pajudejo. Ateis ir i ju kiema svente.

    Reply
    • tikrai kad apsirikusi

      O ka turit pries regos ugdymo centra?

    • Jūratė

      Nesąmonių nekomentuokit. Tik gražiausi prisiminimai apie tą darželį. Puikus kolektyvas. Visada vaikai ir tėvai prisimename su dideliu dėkingumu.

  8. Klaipėdietė

    Vau kokia įžymybė,visi laikraščiai apie ją. Dar laukime per lnk ir tv3 žinių. Kažkas atliko pilietišką pareigą ir pranešė. Daugiau tokių pilietiškų žmonių,kad išvalyti iš darželių,kitų ugdymo įstaigų,įmonių,stikliuko mėgėjus.

    Reply
  9. Aš sakau

    Ką norite, tą sakykite, bet tokio amžiaus žmogus ir dar pusę savo gyvenimo pragyvenęs sovietų sąjungoje, neturėtų dirbti jokioje švietimo įstaigoje, ypač ugdymo.

    Reply
    • Klaipėdietė

      O kokios švietimo įstaigos yra ne ugdymo?

    • Jolanta

      O tu sveika???

  10. Pilietė

    Gražiai pakišo…

    Reply
    • Lina

      Pritariu Jums. Suplanuota akcija.

  11. Laikas poilsiui" Savvai"

    Kai pamatu tokią pedagog3ę aplipintą auksais ant rankų, kaklo- net veidotyrininko nereikia: tikra sovietmečio matrona , bet to, jau ir pensininkė. laikas pailsėti Pensija uždirbta, galės laiku patekti pas gydytojus, gudobelę vartoti nuo ryto iki vakaro… O kiek per tuos metus gėrybių pritaupyta- tikrai ilgam užteks. Dabar majonezą, mėsytę, kumpelius pirks prekybcentriuose.

    Reply
  12. Aušra

    Nenuostabu, kodėl Inkarėlyje vis ieškomi dirbti pedagogai. Kai vadovas turi problemų kolektyvas kenčia nuo įtampos ir streso. Manau Mobingas ten ne paskutinėje vietoje. Visi viską žinojo, niekas nieko nedarė, nes bijojo. Atsirado viena drąsuolė ir sustatė viską į vietas.

    Reply
    • Audronė

      Pritariu. Žinau šito kolektyvo situaciją: ten daugiau nei pusę darbuotojų strese vien dėl pavaduotojos sovietinės „tvarkos” ir jos nesamonių. Neįmanoma su ja dirbti: niekas jai neįtinka, prie visko kabinėjasi, pati auklėtojų atsineštus pasirašyti dokumentus nubraukia, po to pati ištaiso ir parašo tai, kas buvo prieš tai parašyta… Žodžiu, išsikalinėja kaip netingi. Spirti ir ją lauk.

  13. Ila

    Laba diena,policija padarius reida per valstybines įstaigas dar netiek pagautu tokių girtuoklių,jų pilnos įstaigos……Ir dar jiem moka algą,VISŲ MOKĖTOJŲ KRUVINAI UŽDIRBTŲ PINIGŲ.SU

    Reply
    • To Ila

      Kiek praliejate kraujo už mėnesio algą?

    • Anonimas

      Mokyklose ir darželiuose (žinoma ne visur) administracija su mokytojais elgiasi kaip su tarnais. Žinoma yra išrinktųjų draugų. . .

    • J.

      Jūsų žiniai, joks griežtas papeikimas seniai neegzistuoja.

    • To Ila

      Tamstelės paklausius tai per girtuoklius tiesiog perlipti reikia, taip ir visi kočiojasi girti valdiškuose kabinetuose. Aik aik , kaip tamstai nepasisekė, ale jokių reikalų negalite susitvarkyti.

    • Nėr ko lyginti

      Nesąmones rašinėjat

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Vadovo Klaipėdos miesto poliklinikai dar neieškoma

Spalio pabaigoje Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus atšaukė savivaldybės pavaldume esančių trijų įstaigų vadovų konkursus. Tarp jų – ir konkursą dėl ...
2023-11-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Švietimas

Mokslo metų pradžią aplaistė lietus

Penktadienio rytą tradiciniu renginiu Lietuvininkų aikštėje Klaipėdoje pradėti nauji mokslo metai. Martyno Vainoriaus nuotr. Šiemet uostamiesčio mokyklose mokysis daugiau nei ...
2023-09-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Nauji mokslo metai – su galimos nesantaikos obuoliu

Švietimo įstaigų vadovai teigia, jog jau yra įpratę, kad vasarą visada atsiranda koks nors naujas teisės aktas, kuris įneša daug ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This