Klaipėdoje – kaip ant mielių augantys prekybos centrai

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose juokauja, jog netrukus kiekvienas miestietis turės po nuosavą prekybos centrą.

Šiuo metu Žvejybos uosto rajone statomos dvi naujos – IKI ir „Rimi” prekybos tinklų parduotuvės, įkurtuvių pietinėje miesto dalyje, Statybininkų pr. ir Gedminų gatvės sankryžoje, jau laukia senokai išdygusi „Norfa”, o visai netoli jos šį vasarį atidaryta jau penktoji uostamiestyje „Lidl” parduotuvė.

Statybos darbaus atliekančios bendrovės vadovas Saulius Uselis sakė, jog baigti statyti IKI parduotuvę planuojama šį rudenį. Palmiros Mart nuotr.

IKI parduotuvė statoma buvusiame „Kamineros grupės” sklype Minijos g. 100, Minijos ir Strėvos gatvių sankirtoje, prie Baltijos pr., vedančio į Centrinį Klaipėdos terminalą.

„Kamineros grupės“ vadovas, miesto tarybos narys Arūnas Tuma anksčiau „Atvirai Klaipėdai“ buvo sakęs, jog bendrovė, gavusi statybos leidimą, minėtą sklypą ir projektą parduos. 2021-ųjų pabaigoje sklypą įsigijo bendrovė „Rugvita”, o nuo praėjusio pavasario jį valdo UAB „Iki Lietuva”.

Nors IKI parduotuvės projektiniai pasiūlymai visuomenei buvo pristatyti dar prieš trejus metus, statybos čia pradėtos tik šį pavasarį.

Vieno aukšto, 1473 kv. m. ploto statinį projektavo bendrovės „Archartelė ir partneriai“ architektai, statybos darbus vykdo Mažeikiuose įsikūrusi UAB „Rostanas”.

Pagal tai, jog per porą mėnesių tiesiog akyse vietoj kažkada čia veikusio vaikų darželio iškilo būsimos parduotuvės korpusas, galima spręsti, jog įkurtuvės – ne už kalnų.

Tai patvirtino statybos darbus atliekančios bendrovės vadovas Saulius Uselis. Jo teigimu, darbus mažeikiškiai planuoja baigti šį rudenį, o kada parduotuvė atsidarys, priklauso nuo užsakovų.

Rudenį įkurtuves žada švęsti ir visai netoli, Kalnupės gatvėje, kaip ant mielių kylantis dar vienas prekybos centras – „Rimi”. Ši parduotuvė statoma vietoj dalies buvusių Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto pastatų. Juos prieš dvejus metus universitetas pardavė aukcione už 1,7 mln. eurų UAB „Maksilika“. Dabar buvęs mokslo kompleksas turi jau kelis savininkus – be „Maksilikos“ čia turtą valdo dar trys bendrovės. Kas įsikurs likusioje buvusio fakulteto dalyje, kol kas neaišku. 2021-ųjų vasarą „Vakarų ekspresas” skelbė, kad čia gali atsirasti vaikų darželis.

Naujoji „Rimi” statoma vietoj buvusių Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto pastatų. Palmiros Mart nuotr.

„Rimi” ryšių su visuomene vadovės Eglės Krasauskienės teigimu, tai bus jau 84-oji šio prekybos tinklo parduotuvė šalyje, kurią žadama atidaryti jau šį rudenį.

„Tai kasdieniam apsipirkimui pritaikyta parduotuvė šalia namų, kurioje kiekvienas ras platų asortimentą kasdienių prekių”, – sakė ji. 

Kartu ji informavo, jog praėjusią savaitę buvo atidaryta „Rimi“ Express Palangoje, Vytauto gatvėje, o pirmąją vasaros dieną „Rimi“ Express duris atvers ir Šventojoje, Jūros gatvėje. 

„Lietuviai be galo mėgsta poilsį prie mūsų pajūrio, tad kiekvienais metais norime atliepti poilsiautojų poreikius”, – sakė „Rimi” atstovė, pranešusi, jog nuo birželio 2 d. šio tinklo prekes bus galima užsisakyti į namus ir Kuršių nerijoje.

Tuo metu Gedminų gatvėje „Norfos“ prekybos centro statybos praktiškai buvo baigtos jau prieš metus, tačiau dėl užsitęsusios Statybininkų prospekto rekonstrukcijos įkurtuvės užtruko.

Be to, pagal miesto savivaldybės su „Norfa“ pasirašytą infrastruktūros sutartį prekybos tinklas įsipareigojo įrengti naują Gedminų g. ir Statybininkų pr. šviesoforinę sankryžą su atitinkama infrastruktūra. Šiuo metu ji jau įrengta, bet parduotuvė vis tiek dar nedirba.

Gedminų g. ir Statybininkų pr. sankryžoje esančią „Norfą”, nors ir neužtikrintai, žadama atidaryti jau birželį. Palmiros Mart nuotr.

Paklaustas, kada galima tikėtis šio didžiausiai – hyper kategorijai – priskirto centro įkurtuvių, „Norfos” atstovas spaudai Darius Ryliškis buvo nekalbus.

Jo teigimu, dar yra keletas nebaigtų darbų, o apie atidarymą esą visuomenei bus pranešta atskirai. Paklausus, ar tai gali įvykti jau artimiausiu metu, atstovas išspaudė trumpą „taip, birželį”.

13 Comments

  1. Ina

    Gal autorei padėti suprasti kuo prekybos centras skiriasi nuo maisto prekių parduotuvės? Dėl nesusipratimo prekybos centrų Lietuvoje seniai nebestato, žmonės ant jų niršta, o pas mus kainos bent ketvirtadaliu aukštesnės nei Lenkijoje. Klaipėdoje planavau keletą, nesistatė, miesto valdžios mentalas per provincialus.

    Reply
  2. klp

    Klaipedos potencialas prekybcentriai su kosminiais antkainiais ir auto plovyklos!!!

    Reply
  3. Diana

    Kur nedygs kaip grybai, kainos kosmosas o samdomus darbuotojus verslininkai uz toki sunku pamainini darba moka centus. Pigi darbo jega, ir neadekvacios, ispustos kainos nreatitinkancios realiu kastu. O valdziazmogiai uzpirkti kad tyletu.Isnaudojimo amzius!

    Reply
  4. se

    įdomiausia , kad šiuose prekybos centruose prekės tampa brangesnėmis nei kaimo parduotuvėlėse. LT susidarė 4 prekybos centrų savininkų oligopolija, kuomet pradžioje žemesnėmis buvo „išskersti” smulkieji ar vidutiniai prekybininkai, o dabar išsivaliusi rinką sutartinai reguliuoja kainas rinkoje. Už tokią situacija turime dėkoti korumpuotiems valdininkams, kurie leido gigantiškus prekybos centrus statyti kur tik nori ir praktiškai visiškai nereguliuoja jų veiklos.

    Reply
  5. Tai gal

    jau ruošiamasi 15 min. miestų „atidarymui”? O tuose prekybcentriuose irgi bus prekiaujama 7-8m. senumo produktais?

    Reply
  6. Įdomumas

    Idomu kokiu būdu buvo apeitas bendras planas, kuris nenumato prekybos centro ar tokio dydžio prtekybos ploto, koks yra buvusiame socialinių mokslų fakultete?

    Reply
  7. Anonimas

    is principo jei parduotive cia pat, tai maziau vazineja automobiliais ir autobusais

    Reply
  8. Anonimas

    Smagu verslas klesti atlyginimai irgi geri kaip europio,tai ko nesistatyti

    Reply
  9. Laima

    Bet žvejybos uoste tikrai reikėjo parduotuvių. Kokios ten maxima ar iki? Kišenės,nei apsisukti su vežimu nei normaliai praeiti. Ir,labai netvarkingos,prekių nedaug,netvarkingai išdėstytos. Kaimuose tvarkingesnės parduotuvės,nei žvejybos uoste.

    Reply
    • Gyvenau

      Ten ir taip bomzynas

  10. Marijus

    Lietuva jau pirmoje vietoje ES pagal gyventojams tenkančių prekybcentrių kiekį. O ką,gi jau nekart ministrai bėdavojosi radijo eteryje, kad nei mokyklos, nei ligoninės neneša pelno… O jau savivaldybės šalaputriams juolab – sava kišenė arčiau kūno…

    Reply
    • kvailiui

      Gali nors dieną be savo nesąmoningų rašliavėlių iškęsti? Ačiū

  11. Augustinas

    Darželius naiki na o parduotuves stato lyg darželių nereiiktų

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Veidai

Iš Gargždų kilęs komikas: visi darbai yra svarbūs

Mantą Grimalį dažnai galima sutikti įvairiuose „stand-up“ komedijos renginiuose, pasiklausyti jo tinklalaidėse ar išvysti kituose nuotaikinguose projektuose. Nors žinomas komikas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Anarchija - tvarkos motina

Pirmadienį, apie 14-14.30 val. teko lankytis Žardininkų prekybos centre, kuriame įsikūrusi parduotuvė IKI, „Gintarinė vaistinė“, visa eilė kitų parduotuvių. Tik ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This