Didmiesčių reputacijos indekse pirmauja Klaipėda

Miestas

Jau antrus metus iš eilės Klaipėdos miesto savivaldybės reputacija yra geriausia lyginant su kitais dviem Lietuvos didmiesčiais, teigia kasmet vykdomo reputacijos indekso tyrimo autoriai. Praeitais metais palankiausiai uostamiestį vertino vilniečiai, o šiemet – Kauno gyventojai, rašoma „Klaipėda ID“ pranešime spaudai, tačiau detalesnių duomenų apie tokį tyrimą nepateikiama.

Anot „Klaipėda ID“ talentų projektų vadovės Jurgitos Raišytės, bendraujant su kitų didmiesčių gyventojais, kalba dažniausiai pasisuka apie Klaipėdos miestą supančius miškus, žaliąsias zonas, Baltijos jūra ir net 14 kilometrų paplūdimių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Turbūt vienas dažniausiai linksniuojamų Klaipėdos privalumų – lengvai pasiekiama gamta. Klaipėdiečiams nereikia sukti galvos ir eikvoti energijos kurpiant laisvalaikio planus. Gali prieš darbą užsukti prie jūros su termosu kavos ar jogos kilimėliu. Perpiet kviesti kolegas pietauti upės krantinėje, o vakare šokti į keltą ir palydėti saulę UNESCO saugomojoje Kuršių nerijoje. Skamba kaip sapnas, bet ši prabanga mums jau tapo įprasta“, – pranešime cituojama „Klaipėda ID“ atstovė.

Gamtos pasiekiamumą akcentuoja ir prieš beveik metus uostamiestyje įsikūrusi Erikos ir Šarūno Nachodų šeima, atvykusi gyventi su dviem mažamečiais vaikais po Vilniuje praleistų 11 metų.

„Būtent vaikai ir buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl nusprendėme pasirinkti gyvenimą Klaipėdoje. Norėjosi gyventi mažesniame, jaukesniame ir, žinoma, lėtesniame mieste. Atsiradus galimybei dirbti iš Klaipėdos nedvejojome, nes tai buvo puikus pasirinkimas, o didelis privalumas ir tai, kad dabar esame arčiau senelių“, – sako Š. Nachodas.

Jo teigimu, jūra yra didelis miesto pranašumas, o dar labiau džiugina tai, kad ja pasimėgauti galima tik panorėjus, mat ji miestiečiams yra lengvai pasiekiama.

„Žinoma, vasarą pasijunta, kad į Klaipėdą visi patraukia dėl jūros. Tai liudija ir vieninteliai kamščiai Klaipėdoje – grįžtant namo nuo jūros vasaros vakarą. Vis dėlto, nenorint stovėti kamštyje, galima ir labai nesudėtingai persikelti į Smiltynę. Be to, kėlimasis keltu yra smagus nuotykis vaikams“, – sako Š. Nachodas.

„Net trečdalį miesto teritorijos dengia medžiai, parkai ir miškai. Todėl kiekvienas čia randa savo būdą pasidžiaugti žaluma. Per kiek daugiau nei valandą gali pasiekti ir Latvijos pajūrį, ir Platelių ežerą, kuriame gausu įvairių vandens pramogų“, – sako J. Raišytė.

„Klaipėda ID“ atstovės teigimu, uostamiestį taip pat būtų galima apibūdinti kaip kompaktišką „15 minučių miestą“ – viskas yra lengvai pasiekiama viešuoju transportu, dviračiu ar net pėsčiomis.

„Klaipėdoje susisiekimo atstumai yra išties nedideli, tad paprasta visur suspėti. O ir nemažai laiko sutaupoma dėl to, kad čia nereikia jo švaistyti kamščiuose, dauguma vietų pasiekiamos pėsčiomis, visos įstaigos ir paslaugos yra čia pat“, – teigia J. Raišytė.

Š. Nachodas pasakoja, kad pasirinkus patogią gyvenamą vietą mieste, automobilis tampa reikalingas tik tolimesnėms savaitgalio kelionėms, o tai – labai didelis pranašumas.

„Klaipėdoje viskas labai patogu. Kur pasisuksi, ten prekybos centras ar turgus, kirpykla, klinika. Viskas, ko reikia, koja pasiekiama. Taip pat džiugina ir tai, kad beveik kiekviename rajone yra žaliųjų erdvių, kurios yra labai gražiai sutvarkytos, atnaujintos. Tai ir parkai, ir vietos pasivaikščiojimui su šeima“, – gyvenimo uostamiestyje pranašumus vardija gyventojas.

Šiemet buvo pratęsta Klaipėdos miesto savivaldybės siūloma finansinė paskata naujakuriams. Iš kitų Lietuvos miestų ar užsienio į uostamiestį persikelti nusprendę specialistai gali pretenduoti į paskatą, kuri numato 2 000 eurų būsto nuomos kaštams padengti ir 400 eurų lietuvių kalbos kursams. Taip pat siūlomos konsultacijos ieškant būsto, registruojant vaikus į ugdymo įstaigas bei kita pagalba, sprendžiant su persikėlimu ir įsikūrimu susijusius klausimus.

1 Comment

  1. Klaipėdietis

    ką turi, pradedi vertinti tada, kai prarandi

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ištikimųjų, aušrininkų, socdemų ir valstiečių pasiekimai: priartėjome prie Visagino*

„Nesibaigiančių galimybių miestas ant jūros kranto. Klaipėda – perspektyvus miestas, pasirengęs sparčiai plėstis, atviras įvairiems investiciniams projektams“, – vis dar ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdai sukūrė naują reklamą

Šiaurietiškos nuotaikos kupinas miestas prie jūros, kuriame gera gyventi ir kurti. Tokią žinutę siunčia VšĮ „Klaipėda ID“ naujai pristatytas reklaminis ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Gražiam Klaipėdos valdžios veidui piešti - po pusę milijono kasmet

Dabartinė Klaipėdos valdžia ketina nuo šių metų daugiau nei tris kartus padidinti išlaidas savo viešiesiems ryšiams. Nors teigiama, kad nemažai ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This