Vietos, kuriose vasarą Palangoje draudžiama važiuoti dviračiais

Regionas

Palangos savivaldybės administracija prašo poilsiautojų ir vietos gyventojų atkreipti dėmesį, kad nuo birželio 1 dienos visą vasarą draudžiama važiuoti elektriniais paspirtukais, dviračiais, velomobiliais bei riedžiais labiausiai kurorto lankomoje J.Basanavičiaus gatvėje.

Analogiškas ribojimas visus metus galioja ant jūros tilto, Birutės parke bei Meilės alėjos atkarpoje nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės iki Birutės kalno.

Sprendimas rekreacinėse kurorto vietose, kur koncentruojasi didžiausi pėsčiųjų srautai, vasarą uždrausti elektrinių paspirtukų, dviračių, velomobilių bei riedžių eismą galioja jau ketvirtąją vasarą – taip siekiama užtikrinti pėsčiųjų saugumą ir išvengti eismo incidentų. Iki draudimo įvedimo buvo fiksuojama itin daug eismo incidentų, kai buvo partrenkiami ir sužalojami pėstieji. Tad tokio ribojimo prašė ir policijos pareigūnai, itin daug skundų bei nusiskundimų sulaukta ir iš atostogautojų.

Įvedus eismo ribojimus nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 1 d. J. Basanavičiaus gatvės prieigose pastatyti kelio ženklai 309 „Dviračių eismas draudžiamas“ ir 340 „Motorinių dviračių eismas draudžiamas“.

Primenama, jog patekti dviratėmis ir panašiomis priemonėmis iki jūros galima J.Basanavičiaus gatvei lygiagrečiomis gatvėmis, o norint tai padaryt pagrindine kurorto alėja – nulipus nuo savo transporto priemonės bei stumiant ją šalia.

Norintieji aktyviai leisti atostogas, kviečiami lankytis dviračių takuose. Kurorte dviračių takų infrastruktūra yra itin išvystyta, o dviratėmis transporto priemonėmis iš Palangos galima nuvažiuoti ir į Šventąją, ir pasiekti Klaipėdą. Visų dviračių takų ilgis Palangos miesto savivaldybėje
siekia 54,8 km.

Taip pat primenama, jog centrinėje kurorto Vytauto gatvėje važiuojamojoje kelio dalyje taip pat yra įrengtas dviračių takas, todėl tiek dviratininkams, tiek automobilių vairuotojams reikėtų išlikti budriems ir nepamiršti, jog greta vyksta mišrus transporto priemonių eismas. Judriausioje šios gatvės atkarpoje (nuo Druskininkų gatvės iki S.Dariaus ir S.Girėno gatvės) automobiliais galima važiuoti tik viena kryptimi – iš šiaurės į pietus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This