Reklaminiai autobusai veža svarbią žinią apie vaikus

Konsultacijos

Kasmet keli tūkstančiai vaikų mūsų šalyje patiria smurtą, tad vaiko teisių gynėjai primena, jog apsaugoti vaikus ir jiems padėti gali kiekvienas. Nuo šiol šią žinią „veža“ didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tarp jų – ir Klaipėdoje – išriedėję maršrutiniai miesto autobusai, papuošti  Vaiko teisių linijos logotipu, kviečiančiu skambinti nemokamu telefono numeriu 8 800 10 800.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė sako, jog prasidėjus vasaros ir poilsio sezonui, vaikų saugumo tema neturėtų būti pamiršta, nes įvairių formų smurtą vaikai patiria ir atostogų metu.

„Kol vaikai eina į mokyklas, darželius, lanko įvairius užsiėmimus, dažnai aplinkiniams būna lengviau pastebėti galimus pavojaus ženklus, kurie signalizuotų apie prastą vaiko savijautą ar patiriamą smurtą, tačiau atostogų metu pastabumo ir atidumo vaikui ir jo saugumui gali pritrūkti. Vaiko teisių gynėjai neturi nedarbo dienų nuo situacijų, kai vaikui reikia pagalbos – reaguojame kasdien ir visą parą į kiekvieną gautą pranešimą dėl galimai pažeidžiamų vaiko teisių – tad ir visuomenę kviečiame būti atidesne šalia gyvenančiam, kasdien matomam, ar atvykstančiam atostogų vaikui“, – pranešime pažymi I. Skuodienė.

Tarnybos vadovė sako, jog siekiant atkreipti visuomenės dėmesį, paskatinti žmones nebūti abejingiems ir padėti smurtą patiriantiems vaikams, buvo sukurta socialinė kampanija „Vaiko rytojaus nepalik rytojui“.

Šia kampanija primenama, kad padėti vaikui galime kiekvienas, o jeigu nežinome, kaip tą pagalbą suteikti, visuomet yra profesionalų, su kuriais galima pasitarti, išsakyti savo abejones, informuoti apie pagalbos poreikį.

Šios socialinės kampanijos tęstinumą galima pamatyti ant kelių didžiųjų Lietuvos miestų autobusų, kurie išriedėjo į gatves papuošti prieš kelis mėnesius pradėjusios veikti Vaiko teisių linijos logotipu ir nemokamu telefono numeriu 8 800 10 800, primenančiu, jog vaiko teisių gynėjams galima skambinti pastebėjus bent menkiausią įtarimą dėl galimo vaiko teisių pažeidimo ar prieš vaiką naudojamo smurto.

INFORMACIJA

Šiek tiek daugiau nei pusmetį veikianti Vaiko teisių linija jau sulaukė beveik 3000 skambučių, elektroninių laiškų ir paklausimų bendraujant tiesioginių pokalbių langelyje. Vaiko teisių gynėjais pasitiki ir pasitarti svarbiais klausimais nori ne tik tėvai, seneliai, mokytojai ar socialiniai darbuotojai, bet ir patys skambinantys vaikai.

Kilus klausimams, vaiko teisių gynėjai kviečia žmones pasikonsultuoti skambinant nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą tarnybos interneto svetainėje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Parengė saugią vaiko paėmimo iš šeimos tvarką

Vaiko teisių gynėjai ir policijos pareigūnai pasirašė susitarimą dėl bendrų veikimo algoritmų sudėtingais vaiko perkėlimo į saugią aplinką atvejais. Tai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Per dieną - po 9 smurto išpuolius prieš vaikus

Vaiko teisių gynėjų turimi statistiniai duomenys rodo, jog 2023 metais sulaukta iki šiol rekordinio skaičiaus pranešimų dėl galimų vaiko teisių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

ELTA

Vaiko teisių gynėjai baigė vidinį tyrimą dėl incidento Palangoje

Vaiko paėmimą Palangoje vykdę specialistai ir policijos pareigūnai procesą galėjo atlikti geriau, taip pat įvykyje turėjo dalyvauti daugiau vaiko teisių ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This