Bandys išvalyti Klaipėdos gatvių „juodąsias dėmes”

Transportas

Savivaldybė perka „avaringiausių Klaipėdos miesto vietų juodųjų dėmių nustatymo ir tobulinimo ar pertvarkymo projektinių schemų parengimo” paslaugas. Ir yra pasirengusi už tai sumokėti iki 69 tūkst. eurų.

Siekiama nustatyti, kokie kelio arba gatvės infrastruktūros saugumo trūkumai turėjo įtakos ar galėjo turėti įtakos fiksuotiems eismo įvykiams ir jų pasekmėms praėjusiais metais.

Be to, norima „nustatyti reikalingas eismo saugumo priemones, kurios galėtų pašalinti arba sumažinti „juodojoje dėmėje įvykusių eismo įvykių pasikartojimo riziką”. O parenkamos eismo saugumo priemonės turi būti techniškai ir ekonomiškai racionalios.

Taip pat prašoma parengti reikalingų eismo saugumo priemonių, kurios „galėtų pašalinti arba sumažinti juodojoje dėmėje įvykusių eismo įvykių pasikartojimo riziką eismo tobulinimo ar pertvarkymo schemas”.  

Turi būti parengti trys atskiri projektai, nustatant Klaipėdos miesto 2022 m., 2023 m. ir 2024 m. „juodąsias dėmes”.

Savivaldybė pageidauja, kad būsimais rangomas ne tik pasiūlytų  eismo saugumo priemones, bet ir parengtų pirmumo sąrašą, kurias avaringiausias vietas Klaipėdos gatvėse reikėtų šalinti.

Rumpiškės ir Sausio 15-osios gatvių sankryžoje ir greta esančioje pėsčiųjų perėjoje pernai užfiksuota daugiausiai – 7 eismo įvykiai, per kuriuos buvo sužeisti 8 žmonės.

6 Comments

  1. Marijus

    Didžiausias juodulys įšbujojęs savivaldybėje – transporto skyrius/departamentas… Ištisa bukų giraitė…

    Reply
  2. Klaipėdietė

    Savivaldybė pageidauja, nu nejuokinkite. Ir durniui aišku,kad eilinį kartą konkursą laimės kas? Nu gi klaipėdos paslaugos,seniau vadinosi kap. Bet dokumentaliai aišku reikia visą sutvarkyti konkursui laimėti. Laukime tęsinio?

    Reply
  3. Klemka

    Kada pagaliau panaikins Sportininkų g. ženklą draudžiantis sukti kairėn į Smilties Pylimo gatvę ir kada ta saugaus eismo komisija pradės skaityti KET papildymus nuo š.m. sausio 1 dienos, nes ženklas įrengtas porą dienų iki rinkimų, jei skaitytų papildymus suprastų kad kamščius sudaro ne sekantiems kairėn, o užstatas tieji įvažiavimą

    Reply
  4. asas8

    parvaziuojant nuo Avitelos link Tilzes gatves pereja prie Rumpiskes gatves nesimato nes uzstoja krumai jei eina zmogus
    vat viena joudoji deme aisku del ko. prasau 69 tukst pervesti man i asmeninę sąskaitą ačiū.

    Reply
    • V ir Gis

      Tamstai priklauso tik pusė sumos,nes jei žmogus neina krūmai neužstoja.

    • Atsiųsk

      Sąskaitą

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This