Jūroje, uosto akvatorijoje ir Nemirsetoje – karinės pratybos

Uostas ir jūra

Kitą savaitę, birželio 5-11 d., Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2023 metų organizuojamas pratybas „Audros smūgis 2023“. Pratybos vyks Baltijos jūroje, Klaipėdos uosto akvatorijoje, Kuršių nerijoje, Nemirsetos paplūdimyje.

Asociatyvi nuotr.

Pranešama, jog siekiant plėsti sąveiką ir bendradarbiavimą su NATO sąjungininkais, pratybos „Audros smūgis 2023“ bus iš dalies susietos su didžiausiomis metų tarptautinėmis NATO pratybomis Baltijos jūroje „BALTOPS 2023“.

Birželio 11 d. Nemirsetos paplūdimyje vyks Italijos, Lenkijos ir Rumunijos jūrų pėstininkų išsilaipinimo į krantą operacija. Jūrų pėstininkai išsilaipins iš Italijos karinio laivyno desantinio laivo „San Marco“ ir iš Lenkijos karinio laivyno desantinio laivo „Torun“.

„Audros smūgis 2023“ pratybose dalyvaus Lietuvos kariuomenės (Karinių jūrų pajėgų, Karinių oro pajėgų, Karo policijos, Specialiųjų operacijų pajėgų, Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro) ir NATO sąjungininkų (Italijos, Lenkijos, Portugalijos, Rumunijos) kariai su laivais, orlaiviais ir kita karine technika. Taip pat pratybose dalyvaus Lietuvos šaulių sąjungos nariai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai.

„Pratybos „Audros smūgis 2023“ vyks aplinkoje, kurioje vyrauja skirtingos grėsmės. Daugiausia dėmesio pratybų metu bus skiriama priešmininei kovai, jūrinei užkardymo operacijai, kovai su asimetrinėmis, oro, antvandeninėmis bei povandeninėmis grėsmėmis, jūrų desanto išsilaipinimo į krantą operacijai bei uosto apsaugai ir gynybai. Pagrindinė pratybų idėja – vykdyti operacijas, remiantis valstybės ginkluotos gynybos planais, sąveikaujant su atvykstančiomis NATO sąjungininkų pajėgomis”, – rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.

Jame taip pat skelbiama, jog siekiamas pratybų rezultatas – sudaryti sąlygas pratybose dalyvaujantiems vienetams treniruotis uždaruose bei sekliuose vandenyse, įvykdyti nustatytus pratybų uždavinius ir išvengti incidentų, o tikslas – stiprinti ir plėtoti pratybose dalyvaujančių vienetų sąveiką, didinti gebėjimą kartu reaguoti į saugumo iššūkius, kovoti su grėsmėmis, stiprinti bendradarbiavimą su kariniais ir civiliniais partneriais taktiniame lygmenyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Granados

Praėjusią savaitę Klaipėdos Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Ispanijos, Colegio Cristo Rey Granada. Iškilmingai pasitikti „Erasmus+“ mainų programoje dalyvaujantys mokiniai ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Veidai

Ukrainietė teigia pamilusi lietuvius, bet norinti grįžti namo

32 metų Jekaterina į Klaipėdą iš Chersono atvyko praėjusių metų vasarį. Iš Ukrainos ji išvyko 2022-ųjų balandį ir metus laiko ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This