Ieško kūrybinių idėjų skulptūrų kompozicijai Doviluose

Regionas

„Metų tėkmės ratas Doviluose“, – tokios skulptūrų kompozicijos idėjos sukūrimo ir įgyvendinimo konkursą paskelbė Klaipėdos rajono savivaldybė. Šiam projektui rajono valdžia yra pasirengusi skirti 58 tūkstančius eurų.

Kūrybinis konkursas, apibrėžtas, kaip „architektūrinės lauko teritorijų paslaugos”, rengiamas viešųjų pirkimų įstatymu nustatyta tvarka, organizuojamas dviem etapais.

Pirmojo etapo metu bus išrinkta labiausiai meninius bei kitus reikalavimus atitinkanti skulptūrų kompozicijos meninė idėja.

Antrojo etapo metu iš konkurso laimėtojo neskelbiamų derybų būdu bus įsigyta skulptūrų kompozicijų sukūrimo (projektinės dokumentacijos) ir jų pastatymo paslauga.

Konkurso dokumentuose nurodoma, kad „skulptūros turi atsiskleisti joms sąveikaujant su gamtos reiškiniais arba tik ją palietus žmogui: su jomis būtų galima žaisti, judinti, pasukti ir panašiai”.

Vertinant projektus daugiausiai balų – 40 – bus skiriama už meninę koncepciją ir išraišką, jų „estetinę kokybę”. O „meninių sprendinių funkcionalumas, racionalus programos išpildymas lyginamasis svoris” – 30 balų. Be to, bus vertinami „meninių sprendinių socialinis paveikumas ir   „funkcionalumas, racionalus programos išpildymas”.

Mažiausiai – tik 10 procentų – lems „skulptūrinės kompozicijos sukūrimo ir fizinio išpildymo (pagaminimo) bei jo fizinio įrengimo (pastatymo) konkurso teritorijoje, projekto vykdymo priežiūros” paslaugų kaina.

Sumanymas statyti skulptūrinę  kompoziciją Doviluose kilo todėl,  kad ,,karjerų teritorijoje neišvystytos viešosios turizmo infrastruktūros objektų ir paslaugų tinklas“. Teigiama, kad  karjerai dėl savo geografinės padėties turi didelį potencialą naudojant gamtinius išteklius, plėtoti aktyvų bei rekreacinį turizmą. Todėl ,,siekiant plėtoti rekreacinį turizmą būtina sukurti ir pastatyti lankytiną objektą”. 

Nurodoma, kad Skulptūrų kompozicija „Metų tėkmės ratas Doviluose“ turi ,,atspindėti ir išryškinti metų mitologinį kalendorių, kuris perteiktų vietos žmonių ir baltiškos pasaulėžiūros bendrumą”. Skulptūrų kompozicija turi derėti su esamoje teritorijoje jau pastatytais objektais „Dovilano žvaigžde“ ir Lietuvos 100-mečiui skirtu 35 tonų svorio akmeniu.

Konkurso dalyvių pasiūlymo organizatoriai laukia iki liepos vidurio.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This