Naujoji mokykla duris atvers tik kitų metų rugsėjo 1-ąją?

Svarbu, Švietimas

Senvagės gatvėje statomai ir beveik dvigubai – nuo 10,9 iki 18,6 milijono eurų – pabrangusiai mokyklai jau perkami baldai. Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje jau niekas nebeturi iliuzijų, kad mokslo metai čia prasidės šių metų rugsėjo 1 d. Kur kas realesne data laikomas 2024 metų ruduo. 

Gegužės pradžioje šiame objekte apsilankęs savivaldybės meras Arvydas Vaitkus buvo itin kritiškas dėl „sunkiai suvokiamų ir itin prabangių sprendimų” Martyno Vainoriaus nuotr.

Birželio 1 dieną paskelbtame viešųjų pirkimų konkurse dėl korpusinių baldų naujajai mokyklai pirkimo nurodoma, kad pasiūlymų laukiama iki liepos 3 dienos. O baldai pagaminti, pristatyti ir sumontuoti turi būti per 4 mėnesius su galimybe šį terminą pratęsti dar mėnesiui.

Tad net jei šį objektą statanti UAB „Versina” ir užbaigtų darbus iki rugsėjo 1 d., kaip numatyta sutartyje su savivaldybe, geriausiu atveju moksleiviai į klases naujojoje Tauralaukio progimnazijoje (taip oficialiai dokumentuose vadinama statoma mokykla) galėtų sugužėti tik po Naujųjų metų. 

Nors savivaldybėje entuziazmu nespinduliuojama ir dėl šio termino. „Atviros Klaipėdos” kalbinti savivaldybės administracijos atstovai, nenorėję būti viešai cituojami, mano, kad „jei reikalai klosis taip, kaip iki šiol, nereali gali būti ir 2024 metų rugsėjo 1 d. data”. 

Baldai naujajai mokyklai suprojektuoti originalūs – Tauralaukio bendrojo ugdymo mokyklos patalpų daiktinės aplinkos projektavimo paslaugos savivaldybei kainavo 27,8 tūkst. eurų. Ją suteikė Sauliaus Remeikos dizaino studija.

Perkant balsus klasėms ir kitoms patalpoms, atskirai dar bus įsigyjami ir virtuvės baldai bei įmontuojama buitinė technika.

Mokyklos 1-ojo aukšto planas

Baldai turi būti atsparūs patalpų mikroklimato (drėgmės, temperatūros) norminiams svyravimams, mechaniškai stabilūs, patogūs naudojimui ir atitikti saugumo, higienos reikalavimus.

Neseniai „Atvira Klaipėda” pranešė, kad prie Klaipėdos šturvalo stojus naujai valdžiai tęsiasi prie senosios fiksuota tendencija – pasirašytas 40-asis papildomas susitarimas dėl naujos mokyklos Senvagės gatvėje statybos. Mokyklos statybos kaina jau išaugo iki 18,6 milijono eurų. Su statybų rangovu UAB „Versina” 2019 m. birželį pasirašytos rangos sutarties vertė siekė 10,9 mln. Eur.

Gegužės pradžioje šiame objekte apsilankęs savivaldybės meras Arvydas Vaitkus buvo itin kritiškas dėl „sunkiai suvokiamų ir itin prabangių sprendimų”, bet pripažino, jog to pakeisti jau nebegalima ir svarbiausia dabar kuo greičiau užbaigti darbus. Jam nemažai patalpų atrodė per tamsios, o jų aukštis – per žemas. 

A. Vaitkaus vizito metu paaiškėjo ir aplinkybė, kad net ir baigus darbus taip, kaip norima, mokyklos atidavimas eksploatacijon gali priklausyti nuo šalia daugiabučius statančių verslininkų malonės.

2 Comments

  1. Taigi

    Kol dar galima plauti pinigus, tol ir plaus. Vienu žodžiu, “Versina”. Savivaldybė bejėgiškai stebės. Tik kur dės iki kito rudens baldus? Ir mokytojus?

    Reply
  2. V ir Gis

    Gal reikėjo statyti prekybos centrą ir jame įrengti mokyklą,garantuotai būtų buvę greičiau ir pigiau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This