Pajūryje – sezoninių darbų pasiūla: labiausiai trūksta virėjų

Regionas

Prasidėjusią vasarą pajūrio darbdaviai pasitinka su gausiais pasiūlymais tiems, kurie šiuo metu ieško darbo. Užimtumo tarnybos duomenimis, šiame regione dabar yra registruota daugiau nei tūkstantis laisvų darbo vietų.

Palmiros Mart nuotr.

Vien Klaipėdoje –  apie 600 pozicijų suvirintojams, elektrikams, elektromonteriams, vairuotojams ekspeditoriams, statybininkams, virėjams, valytojams ir pagalbiniams darbininkams. Darbo skelbimų dinamika čia sparčiausiai keičiasi sezono laikotarpiu – darbuotojų poreikis didžiausias būna vasarą.

Palangoje ieškoma apie 150 darbuotojų – virėjų, picų kepėjų, virtuvės darbininkų, greitojo maisto ruošimo darbuotojų, kambarinių, padavėjų. Daugelis darbdavių komandas vasaros sezonui pradeda formuoti vasarį-kovą, nors darbuotojų prisireikia tik gegužės pabaigoje ar birželio viduryje. Trečdalyje laisvų vietų įmonės įdarbintų ukrainiečius.

Palangos darbo paklausai būdinga įvairovė – pasiūlymų yra ir gėlių pardavėjams, vaisių bei uogų pardavėjams, dviračių nuomos administratoriams, sušių meistrams. Sunkiausiai surasti darbuotojų virėjo pozicijai – tai tradicinė šio regiono problema.

„Šiemet turime išskirtinai daug skirtingų darbo pasiūlymų ne tik sezonui, bet ir neterminuotam darbui. Pirmosios sezoninio darbo vietos darbo apgyvendinimo, maitinimo  srityje pradėtos skelbti jau vasarį. Darbuotojų pirmoji atranka  irgi vyko žiemą – darbdaviai ieškojo kambarinių“,  – pranešime pažymi Užimtumo tarnybos Palangos skyriaus vedėja Audronė Kajokienė.

Įmonės bando sezonui pritraukti darbuotojus iš kitų miestų, siūlydamos nemokamą apgyvendinimą arba pagalbą susirandant gyvenamąją vietą, kompensuoja  kelionės išlaidas.

„Ištisi papildomi naudų paketai – nuolaidos įmonės paslaugoms, vidiniai renginiai, pietūs ir kava –  tik su darbuotojams skirta nuolaida, nemokamai sportuoti sporto salėse, lankytis baseinų ir pirčių erdvėje“, –  pasakojo A. Kajokienė.

Kurorto darbdaviai suteikia galimybę darbuotojams rinktis nuolatinį ar sezoninį darbą. Galima rinktis lankstų darbo grafiką –  pavyzdžiui, ilgoji/trumpoji savaitė, kai vieną savaitę dirbama 5 darbo dienas, kitą –  tik 2 dienas arba derinti tai su kitu darbu, veikla ar studijomis, apmokamos kelionių į/iš darbo išlaidas.

Darbo užmokestis virėjams dažniausiai prasideda nuo 1000 eurų. Didžiausią atlyginimą mokėtų įmonės, kurios veiklą vykdo tik sezono metu – iki 3300 eurų. Kambarinėms atlyginimai – nuo 850 eurų iki 1200. Didesnius atlyginimas taip pat gali pasiūlyti darbdaviai, kurie siūlo tik sezoninį darbą. 

Dažniausiai darbuotojų ieškantys Palangos darbdaviai – „Sveikatos uostas“, „Palangos gintaras“, Sveikatos centras „Energetikas“ , „Floros simfonija“, „Harlio dirbtuvės“.

Statybų sektoriaus įmonės taip pat priima daugiau darbuotojų – apdailininkų, plataus profilio statybininkų, betonuotojų, mūrininkų, nors nenurodo, kad tai sezoninis darbas. 

Palangos darbdaviai siūlo darbą ir moksleiviams. Ledų pardavėjai priimami nuo 14 metų, pagalbiniais statybų darbininkais, pusryčių padavėjais įdarbinami nuo 16 metų.

Pernai terminuotam darbui per pavasario ir vasaros sezonus įsidarbino beveik 1000 Klaipėdos apskrities gyventojų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This