1,75 promilės kainavo postą

Svarbu, Švietimas

Pasirodymas išgėrus darbo vietoje nuo 1993-iųjų Klaipėdos lopšeliui-darželiui „Inkarėlis” vadovavusiai Rimai Savvai kainavo šį postą.

Rima Savva. inkareliomokykla.lt nuotr.

Žinia, praėjusį pirmadienį šiame darželyje apsilankę policijos pareigūnai nustatė jai vidutinį girtumo laipsnį (1,75 prom.). Direktorė praėjusį antradienį „Atvirai Klaipėdai” aiškino pirmą darbo savaitės dieną iš ryto alkoholio negėrusi, esą promilės galėjo likti po vestuvių šventės.

„Iš ryto jaučiausi blogai. Šeštadienį ir sekmadienį buvau vestuvėse, tikriausiai peršalau, skaudėjo galvą. Į darbą nuėjau tik palikti dokumentus, niekur iš kabineto nėjau”, – tada sakė direktorė.

Tai dienai nuo pareigų nušalinta direktorė gavo nedarbingumo pažymėjimą, o jam užsibaigus, anot dienraščio „Klaipėda”, šį pirmadienį jau vėl dirbo. Tačiau darbas jos tęsėsi nebeilgai – „Atviros Klaipėdos” duomenimis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, susipažinęs su tarnybinio patikrinimo rezultatais, pasirašė potvarkį, kuriame buvo konstatuota, jog R. Savva, pasirodydama neblaivi darbe padarė šiurkštų darbo pareigų pažeidimą.

Meras nusprendė nutraukti darbo sutartį su direktore be įspėjimo nuo šio antradienio. Nutraukimo priežastis – darbuotojo kaltė, tad R. Savvai nebus mokama jokia išeitinė išmoka, tik kompensacija už nepanaudotas atostogas.

Pačioje antradienio darbo dienos pabaigoje savivaldybė išplatino ir šias žinias patvirtinantį pranešimą.

„Direktorės elgesys diskredituoja švietimo ir ugdymo sistemą, yra niekaip nesuderinamas su švietimo įstaigos misija, todėl galimybių direktorei tęsti darbus nematome. Tokio elgesio netoleruosime ne tik švietimo įstaigose, bet ir nė vienoje kitoje savivaldybės pavaldumo įstaigoje“, – pranešime cituojamas A. Vaitkus.

Toks jo potvarkis per mėnesį dar gali būti apskųstas Darbo ginčų komisijai. O pastarosios sprendimas dar gali būti skundžiamas ir teismui. Ar R. Savva naudosis tokia teise, sužinoti nepavyko.

„Gerai, ačiū, aš neturiu jokių komentarų”, – išgirdusi, kad skambina „Atviros Klaipėdos” žurnalistas tepasakė R. Savva ir išjungė telefoną.

Beje, darbo sutartį dar vienai penkerių metų kadencijai A. Vaitkus su R. Savva buvo sudaręs visai neseniai – gegužės 15 d.

Kol bus išrinktas naujas „Inkarėlio” vadovas laikinai šias pareigas meras pavedė eiti direktoriaus pavaduotojai Irinai Gabalienei.

INFORMACIJA

Anot savivaldybės pranešimo, tarnybinį patikrinimą atlikusi komisija akcentuoja, kad įstaigos vadovo statusas suponuoja aukštesnį negu paprastai kitų darbuotojų atsakomybės laipsnį už įstaigai pavestų funkcijų ir uždavinių įgyvendinimą, jos darbo organizavimą bei teisės aktų reikalavimų laikymąsi.

Lietuvos Respublikos Švietimo įstatyme įvardinti švietimo tikslai, tokie kaip išugdyti kiekvienam asmeniui vertybines orientacijas, leidžiančias tapti doru, siekiančiu žinių, savarankišku, atsakingu, patriotiškai nusiteikusiu žmogumi, leidžia teigti, kad šioje srityje dirbantiems asmenims keliami itin aukšti nepriekaištingos reputacijos reikalavimai. Tuo pagrindu įstaigos vadovės veiksmai – pasirodymas darbo metu ir darbo vietoje būnant apsvaigus nuo alkoholio (nustatytas 1,75 promilės girtumas), vertintini kaip tyčiniais ir kaltais veiksmais, diskredituojančiais visuomenės požiūrį į švietimo ir ugdymo sistemą, bei sąlygojančiais vadovės pasitikėjimo praradimą dėl jos užimamų pareigų.

3 Comments

  1. Rochas

    Lietuvoje per 30m nepriklausomybes nei vienas nera nuteistas uz korupcija. Pastaruoju metu paviesino kelis daktarus, muitininkus, veterinarijos specialistus uz 20-50EUR paemima. Bet kas ima solidzias sumas, tokiu Lietuvoje nera ir su zibusriu nerasi. Aisku vedeja padare nusizengima ir teisetai nubausta. Bet advokatai padarys savo darba ir bus taip, kad meras per ziopluma is darbo atleido ligoni ir mes miestelenai jai mokesime visas kompensacijas. Paziuresime kai istorija rutuliosis.

    Reply
  2. Siaubas

    O ligonine nedarys patikrinimo kaip nedarbinguma gavo budama neblaivi?

    Reply
    • Anonimas

      Taigi nedarbingumas, gydymas vyksta nuotoliniu būdu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This