Jūreivystės mokyklą ketinama atiduoti Vilniui

Švietimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos suburta komisija įvertino valstybinių kolegijų parengtus veiklos stiprinimo projektus. Ekspertai rekomenduoja įgyvendinti penkis valstybinių kolegijų jungimosi projektus, dalį kolegijų reorganizuoti steigiant naujus padalinius universitetų sudėtyje.

Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą (LAJM) siūloma prijungti prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto, įsteigiant universiteto padalinį Klaipėdoje – Jūreivystės akademiją. Būtent tokį variantą siūlė ir LAJM, nors ją norėjo prisijungti Klaipėdos universitetas.

Mato Mačiulskio nuotr.

Neišdegė ir Klaipėdos universiteto planas prisijungti Alytaus kolegiją, kuri pati norėjo tokio likimo. Minėtieji ekspertai ekspertai rekomenduoja Alytaus kolegiją prijungti prie Kauno kolegijos.

Ekspertų komisija taip pat pritaria Klaipėdos valstybinės kolegijos savarankiškam stiprinimo planui, tačiau kartu jie atkreipia dėmesį, kad kolegija gali susidurti su iššūkiu dėl studentų skaičiaus mažėjimo, mokslinės veiklos rezultatams keliamų reikalavimų ir padidėsiančios aukštųjų mokyklų konkurencijos regione.

Valstybinių kolegijų pateiktas iniciatyvas vertino komisija, sudaryta iš ministerijos, Lietuvos mokslo tarybos, Studijų kokybės vertinimo centro, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, „Investuok Lietuvoje“, Lietuvos švietimo tarybos, Lietuvos studentų sąjungos, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo atstovų ir aukštojo mokslo ekspertų.

Komisijos rekomendacijas įvertins l. e. p. švietimo, mokslo ir sporto ministrė. Iki birželio 30 d. valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo plano įgyvendinimo priemonių projektą numatoma parengti ir pateikti tvirtinti Vyriausybei.

9 Comments

  1. Tai gal jau

    visai nuprotėjo „valdžia”? O Klaipėdos meras bent pasitarė su rinkėjais?

    Reply
    • Nežinai- nerašyk

      Prie ko meras? Jūreivystės mokykla miestui nepriklauso. Su kokiais dievais merui tartis?

  2. V ir Gis

    Okupantų ,,perestroika”

    Reply
  3. Ramūnas

    LAJM turi gauti akademijos statusą,o ne jungtis prie tokių, kurie nieko nesupranta apie šią ypatingą įstaigą ir jūrinį gyvenimą .

    Reply
  4. Klaipėdietė

    Išdrįskim pasipriešinti, ši kolegija turi likti Klaipėdoje. Čia tas pats, kad mūsų mieste ruoštume oro pilotus neturėdami oro uosto. Nejaugi jūreiviai turi būti ruošiami Vilniaus kokiam tvenkiny.
    Kiek absurdo šiuose sprendimuose

    Reply
  5. Močiutė

    Gal iškart pasiskelbiam Vilniaus provincija….

    Reply
  6. Apmaudu ir skaudu

    Jei norima sunaikinti Jūreivystės kolegiją, tada tegul jungia ptie Vilniaus. Negi dar nepasimokyta. Ne vienas pavyzdys rodo kaip nyksta institucijos prijungtos prie Vilniaus. Vilniui reikia tik pastatų ir savo darbuotojų (dėstytojų) įdarbinimo vietų.

    Reply
  7. Nord>Gal

    Ne prie VU jungia, o prie TECH, buvusio VGTU. Bet liūdno reikalo tai nekeičia. Tai irgi mano mokykla, todėl skaudu, kaip kiekvienam kraštiečiui, kas joje studijavo. Jeigu taip ir norėjo jungtis, tai geriausiai būtų KU. Kai Senčilos nebeliko, tai prasidėjo…

    Reply
  8. Gal

    jūreivystės mokyklą geriau prijungti prie žemės ūkio akademijos? Visi matėme, kaip Vilnius puikiai susitvarkė su laivynu, kurio išvis nebeliko, reikia manyti , tas pats laukia ir jūreivystės mokyklos.VU galėtų ruošt kadrus nebent Palangos kavinėms , gi visi žino, kad Vilniaus veikėjų supratimas apie jūrą ir jūrinę valstybę, baigiasi Palangos tilto gale

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Sveikata

Parengė naują akušerijos studijų programą

Klaipėdos universiteto ligoninės medikai savo įgytas žinias, patirtį ir įgūdžius pritaiko formuojant naujas studijų programas aukštojo mokslo įstaigose. Akušerijos-ginekologijos klinikos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This