Kokio prestižinio automobilio pageidauja Klaipėdos meras?

Transportas

Paskelbta Klaipėdos miesto mero Arvydo Vaitkaus pageidaujamo įsigyti tarnybinio automobilio, „atitinkančio naudotojo statusą saugos ir komforto kriterijus”,  techninė specifikacija. Bus nuomojamas „prestižinis vidutinis lengvasis iki 3,5 t bendrosios masės automobilis, M1 kategorija”. 

Meras kol kas dar vežiojamas su pirmtako naudotu automobiliu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Praėjusio mėnesio pabaigoje savivaldybės Taryba be jokių diskusijų ir abejonių pritarė mero teikimui leisti nuomotis pagal veiklos nuomos sutartis 4 lengvuosius automobilius. Kol kas pradėtos pirkimo procedūros tik dėl paties mero automobilio.

Teigiama, kad vadovaujantis galiojančiais įstatymais nuomos laikotarpiui ant automobilio kėbulo bus priklijuoti įstaigos logotipai. Buvusio mero Vytauto Grubliausko tarnybinis automobilis taip paženklintas nebuvo.

Dabartinis meras pasirinko nuomotis įkraunamą benzininį hibridą. Jis nori pasirinkti neeksploatuotą, naują automobilį, pagamintą ne anksčiau kaip prieš 12 mėnesių. Variklio galingumas – ne mažiau kaip 120 kW.

Automobilis bus varomas 4 ratais, turės elektroninę stabilizavimo sistemą (ESP), stabdžių antiblokavimo sistemą (ABS), automatinio stabdymo sistemą, Adaptive Cruise Control (ACC). Automobilyje turi būti oro kondicionavimo ir šildymo sistema, 4 zonų klimato kontrolė, priekinės ir galinės sėdynės turi būti šildomos ir ventiliuojamos.

Maksimali pirkimui skirta suma neskelbiama. Rinkos dalyvių klausiama, kokius automobilių modelius, atitinkančius techninę specifikaciją jie gali pasiūlyti. Taip pat, kokia būtų pridedamą techninę specifikaciją atitinkančių automobilių metinė nuomos kaina, atsižvelgiant į tai, kad nuomos sutartis planuojama 36 mėnesiams ir metinė rida sieks iki 50 tūkst. km.

Šiuo metu baigiasi savivaldybės automobilio „Volvo S90″, kuriuo daugiausiai naudojosi buvęs meras Vytautas Grubliauskas, veiklos nuomos sutartis. Jos pratęsimas nenumatytas. 

Vicemerų, mero patarėjų ir Savivaldybės administracijos direktoriaus veiklai šiuo metu yra naudojami du savivaldybei nuosavybės teise priklausantys 2012 metų gamybos lengvieji automobiliai „Honda Accord”. Teigiama, kad šių automobilių techninė būklė nebeatitinka įstaigos poreikio, todėl juos derėtų parduoti aukcione.

33 Comments

  1. p

    palaikau

    Reply
    • ponas Vaitkus panašu nepralenks " skaidriųjų patryyyjotų " -

      Automobilis BMW nebuvo nuomojamas, jis įmonės „Vežesta“, kurioje dirbau ir naudojausi minima transporto priemone, man buvo suteiktas panaudai. Sutarties esmė, kad naudodamasis transporto priemone turiu padengti draudimo išlaidas____Tuometis Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos, o šiuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai priklausantis Seimo narys Audrius Petrošius į kanceliarines išlaidas įtraukė banko kortelės išdavimo (2,4 euro) bei su ja susijusius mokesčius (2 eurus). ____P.S. O dabar nuskambėjo Vilniaus jaunasis , skaidrusis konservatorius Bužinskas su ” kabrioletu ” 🙂 Jaunas politikas , man jau – trūkumas . Filisteriai .

  2. Sno

    Įdomūs kai kurių komentarai. Tai juk patys merą rinkotės, ką norėjote tą ir išsirinkote 🙂 Jei meras atrodo prastas, tai rinkėjai ne geresni 🙂

    Na, o šiaip – viskas ok, juk miesto vadovas, turi būti su normaliu automobiliu, su kuriuo negėda pasirodyti. Jei tikėsimės paspirtukininko, tai nebus norinčių dirbti šio atsakingo darbo ir miestui bus tik blogiau.

    Ai, Vilnius gi dviratininką turėjo, kuriam labai patiko siaurinti gatves. Gal geriau meras vairuojantis platų automobilį, paklauskit bet kurio Vilniečio, iš patirties pasakys.

    Reply
  3. Šulciui , teksto autoriui , žodis tarybinis

    toks savas , jog net demonstruojama liberali patryjotystė žodžio ” nepamiršta ” ? ____Paskelbta Klaipėdos miesto mero Arvydo Vaitkaus pageidaujamo įsigyti TARYBINIO automobilio, „atitinkančio naudotojo statusą saugos ir komforto kriterijus”,  techninė specifikacija. 

    Reply
  4. Nejaugi

    nežinote kaip perkami/nuomojami valdžiažmogių automobiliai? Meras pasako kokio automobilio nori, ir klierkams belieka tik formalumas supildyti ale pirkimo/nuomos pirkimo dokumentus, ir baigtas biznis. Viešųjų pirkimų įstatymą rengė tokie patys klierkai, palikdami vietos didžiažmogių norų pildymams.

    Reply
  5. Blondinė

    Parkas su pušimis ar liepomis būtų gražu, funkcionalu, daug pigiau, nedaug priežiūros. Galima grožį kurti iš vietinių augalų.

    Reply
  6. Kai pagalvoji

    Tiksliai neprisimenu, kuris ten Europos vadovas važinėjo viešu transportu ir gyveno paprastame bute. Tai tikrieji altruistai dirbantys žmonėms iš pašaukimo, todėl visur ir visada tarp žmonių, o ne nuo žmonių. Kad žinoti, suprasti savo kailiu. Nes dėl ko į šias pareigas atėjai?

    Reply
    • Jau tik nereikia :)

      Su liberaliais į miesto tarybą išrinktas , dabar konservatorius , buvęs kandidatu į miesto merus jaunasis Petrošius matyt būtų altruistas ? 🙂 Tik išrinktas į tarybą pageidavo DIDESNIO APMOKĖJIMO ! AK aprašė , pasikartokite liberpatryjotai , nes inkštimas darosi šlykštus .

    • Dabar konservatorius jau sotus ?

      Kai kurie politikai, vos pusmetį padirbėję Klaipėdos miesto taryboje, susizgribo, jog pluša veltui. Už darbą tarybos, komitetų ar komisijų posėdžiuose jaunieji politikai tegauna kelių dešimčių eurų atlygį, o tai, panašu, visiškai netenkina politikos naujokų lūkesčių. Atsirado siūlymų keisti tarybos reglamentą ir politikams mokėti algą už 60 valandų pasiruošimą posėdžiams.___Kanceliarinės išmokos yra skirtos tik tarybos nario veiklai, už jas negali nupirkti šeimai valgyti. Kalbu apie atlyginimą. ____Tokį siūlymą pateikė Audrius Petrošius, pirmą kartą šiais metais išrinktas į miesto tarybą______P.S. dalis teksto .

    • Русский мир

      O kiniški Great Wall automobiliai neprasti. Praktiškai kaip Karbauskio Escalade…ir geopolitiškai teisingi.

  7. Русский мир

    Kaip Karabaso žmogui reikėtų kiniško Great Wall automobilio.

    Reply
    • Kaip liberpatriotas

      taip idiotas ? Idi na….

    • Русский мир

      Beje, Great Wall turi panašių į Cadillac Escalade modelių.

  8. Negaila

    Dovanoju beske

    Reply
  9. Patriotas

    Snukis neištins?nirs Šulcu mažai tikiu ,ir žulikų žulikas,gerai jį pažystu,gali būt užsakytas straipsnis

    Reply
    • Taigi taigi kaipgis

      Kodėl merą taip puola?Ar jam dirbti nereikia,”visiems būti viskuo”?Ar įsivaizduojat jį su paspirtuku?Juk tai juokinga…,jei nebūtų liūdna.O rezultatų meraujant norėsim.Ir šitaip žmogų pasitinkam.Patyčių era? KUR ji nuves?

    • Klaipėdos miesto gyventojas

      Kame problema su automobilio pirkimu? Normalio šiuolaikškos charakteristikos, 4WD normalu, geras pravažumas visais metų laikais. Šulcas nebeturi prie ko prisikabinti. Spaudoje buvo skelbta, kad Arvydui Vaitkui tenka dirbti ir po 10-12 valandų per dieną. Palyginimui galiu pasakyti, kad A.Šulcą buvusį Klaipėdos vicimerą, ne kartą ir ne du mačiau einantį iš miesto rotušės (po darbo ) darbo dieną ( ne penktadienį) 16:40 val. A.Šulcas darbo metu naršydavo facebooke, tokiu būdu ”spręsdamas” rinkėjų klausimus. Bloga darosi visa tai prisiminus. Arvydui Vaitkui ir komandai linkiu sėkmės tarnaujant Klaipėdai ir jos gyventojams!

    • Anonimas

      „ar įsivaizduojat jį su paspirtuku?“

      Nesuprantu, kodėl turėtume neįsivaizduoti. Meras nėra neįgalus, tai net ir su dviračiu jį kuo puikiausiai įsivaizduoju.

  10. Na ir kas?

    Duokit jam tą automobilį – vistik jis ne kokio sušikto Zapyškio meras o UOSTAMIESČIO! Ar mes turėdami (vieninteliai Lietuvoje(!) perteklinį biudžetą liepsim Vaitkui važinėt kokiu 30 metų senumo Opeliu? :D) Kodėl nekalėt 12 metų Grėblio kurio boba ne tik darė per jį ką norėjo bet ir specialiai jai buvo sukurta darbo vieta kur kas mėnesį alga 2000, o automobilis buvo nupirktas iškart?Ir visam laikui:D)

    Reply
  11. Anonimas

    Pirma reikia užsitarnauti

    Reply
  12. Klo

    Iskart prie lovio

    Reply
  13. Razinka

    Prasideda…….

    Reply
  14. Česka

    O tai žadėjo paspirtuką pirkti, apetitas ateina bevalgant

    Reply
    • Anonimas

      aš irgi sakau, nu duokim tam vaikiui Vaitkui kokį BMW, juk pinigų miestas turi į valias.

  15. Pilietė

    Čia Lietuva, čia valdžiažmogių rojus,čia vargas žmonėms..

    Reply
  16. Alfonsas

    Vasara dviratukas ziema slides pigu ir sveika

    Reply
    • Anonimas

      kad suprasti kokioje aplinkoje gyvena Vaitkus, reikia matyti su kuo jis bendrauja. Vaikinas Viktorijoje pas Tumą mėgsta susitikinėti su tokia publika, kurie tarytum -ybiais matuojasi ir lenktyniauja džiaugdamiesi savo laikrodžiais ir automobiliais.

  17. Anonimas

    Nelabai įsivaizduoju kur reikalinga merui kiekvieną dieną (tame tarpe savaitgalius ir švenčių dienas) nuvažiuoti 137 km, o jei skaičiuoti darbo dienomis – net 200 km!!!
    Kaip miesto pilietis ir mokesčių mokėtojas, labai norėčiau žinoti tikslią miesto mero važinėjimosi tarnybiniu automobiliu atskaitą. Kaip suprantu, automobilis neturėtų būti naudojamas važinėjimuisi į namus ir darbą. Ir dar klausimas, kodėl prestižinės klasės automobilis? Nuojauta kužda, kad kokio Kopenhagos, Stockholmo ar Oslo merai/merės važinėjasi su prastesniais automobiliais, jeigu apskritai jie turi turi asmeninį tarnybinį transportą. Bet ką čia kelti tokius klausimus, juk gyvename Lietuvoj brangioj….

    Reply
    • Rinkejai

      Labai tikslus pastebejimas.

    • Na tiesiog

      Iš Grubliausko per 12 metų kiek ataskaitų apie automobilių gavot? Ar žmonos vežiojant nematėt? O dabar staiga tiesiog reiklumo priepuolis.

    • Klaipėdietis

      Keistas skaičiavimas 200km į dieną – kažkas tokio…. Arvydas Vaitkus per rinkiminę kampaniją pabrėžė: pažadu dažnai važiuoti į Vilnių tikslu kreiptis į atitinkamas ministerijas, siekiant spręsti Klaipėdos miestui svarbius klausimus. Manau, kad Klaipėdos merui yra ką aptarti ir su Kauno meru…. Skaičiuojam Klaipėda-Vilnius- Klaipėda 600 km. Ne 200km ir ne 300 km, o tik 600 km plius ”judesys” po Vilniaus miestą, ”trupurį didesnį” nei Klaipėda. Išsilavinusiam žmogui būtų gėda net skaičiuoti tuos kilometrus. Kodėl Palangos miestas klesti? Aš manau, kad tai yra ir Palangos mero aktyvios veiklos kreipiantis gyvai į Vilniuje esančias institucijas rezultatas.

    • Русский мир

      Arvydas Vaitkus per rinkiminę kampaniją pabrėžė: pažadu dažnai važiuoti į Vilnių tikslu kreiptis į atitinkamas ministerijas, siekiant spręsti Klaipėdos miestui svarbius klausimus. ———– Verslas, kuris rėmė rinkiminę kampaniją ir yra tas „Klaipėdos miestas”. Tik tuo ir pasibaigia verslo išlaidos. Už mero transportą sumokės eiliniai mokesčių mokėtojai. Ir meras ne koks ubagas ir jam ekonominės ar vidutinės klasės auto netinka.

    • Marija

      Nesprokit iš pavydo

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This