Teismas: Egidijus Šakalys nepagrįstai praturtėjo

Regionas, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai iš Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Šakalio priteisė tūkstantinę sumą, kurią jis turėtų sumokėti buvusiai darbovietei – Registrų centrui.

Byla išnagrinėjusi teisėja Laura Spalvienė konstatavo, kad buvęs šios valstybės įmonės Klaipėdos filialo vadovas nepagrįstai praturtėjo Registrų centro sąskaita.

Egidijus Šakalys. Neringos savivaldybės nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad ieškinį teismui Registrų centras grindė tuo, jog E. Šakaliui buvo nepagrįstai išmokėta ilgalaikio darbo išmoka ir Registrų centras buvo priverstas grąžinti ją „Sodrai” bei patyrė atitinkamą nuostolį.

E. Šakalys minėtąją išmoką gavo po to, kai kreipėsi į „Sodrą”, nes buvo atleistas iš pareigų pagal Darbo kodekso 57 str. 1 d. 1 punktą, numatantį, jog darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį jei darbuotojo atliekama funkcija tampa pertekline dėl darbo organizavimo pakeitimų ar kitų priežasčių, susijusių su darbdavio veikla. Šiuo pagrindu atleistas asmuo, turintis atitinkamą nepertraukiamą darbo stažą, įgyja teisę į minėtąją išmoką. E. Šakalys Klaipėdos filiale dirbo nuo 1998-ųjų, jam vadovavo 2010-2019 metais.

Tačiau kartu E. Šakalys ginčijo jo atleidimą ir pasiekė pergalę teisme – įsiteisėjusiame sprendime konstatuojama, kad nors Registrų centre ir buvo realūs struktūriniai pokyčiai, bet buvęs filialo direktorius buvo atleistas pažeidžiant procedūras ir jam buvo priteistas vidutinis atlyginimas už priverstinės pravaikštos laiką. Registrų centras su juo atsiskaitė ir pateikė „Sodrai” informaciją patikslindamas atleidimo priežastį.

Tada jau „Sodra” nusprendė, jog E. Šakalys neturėjo teisės gauti tokios išmokos ir Registrų centras turėjo jai pervesti atitinkamą sumą.

Bylą išnagrinėjusi teisėja L. Spalvienė paskelbė, kad Registrų centro ieškinys yra tenkintinas.

„Teismo sprendimui dėl atsakovo darbo sutarties nutraukimo įsiteisėjus, išnyko pagrindas, kuriuo vadovaujantis atsakovas gavo ilgalaikio darbo išmoką. Dar daugiau, atsakovo darbo sutartį nutraukus teismo sprendimu nuo jo įsiteisėjimo dienos – 2022 m. liepos 12 d., konstatuotina, jog ginčo išmoka atsakovui buvo išmokėta jam tebesant darbiniuose santykiuose su ieškovu VĮ Registrų centru”, – rašoma teismo sprendime.

Iš E. Šakalio buvusios jo darbovietės naudai priteista 6495 eurai bei 5 proc. dydžio palūkanos, skaičiuojant nuo 2022 m. gruodžio iki teismo sprendimo visiško įvykdymo. Taip pat jis turi sumokėti per 150 eurų siekiančias bylinėjimosi išlaidas.

Jis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

9 Comments

  1. Belenkas

    Clickbaitas daugiau nieko. Neteisetai praturtejo :)))))) iseitine ne taip paskaiciavo ir atsieme valstybe !! Ohoho koks praturtejimas !!!! Nejuokinkit voveriu !! Koks straipsnis toks ir zurnalistas .ieskoturi darbo geresnio jei ner apie ka rasyt

    Reply
  2. Gintaras

    Nieko nuostabaus. Šiuo metu tai labai madinga.

    Reply
  3. Petras

    Nekorektiškas , klaidinantis straipsnio pavadinimas. Reikėtų rašyti tiesą, bet taip nepatrauksite skaitytojų dėmesio, tiesa?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Nekorektiškas, klaidinantis tamstos komentaras, bet kam rašyti komentare tiesą, juolab kai gali meluoti anonimiškai?

      Citata iš aprašomo teismo sprendimo: „Teismas, ištyręs byloje surinktą rašytinę medžiagą, išklausęs ginčo šalių atstovų pasisakymus teismo posėdyje, daro išvadą, jog yra visos nepagrįsto praturtėjimo instituto taikymui būtinos sąlygos (CPK 185 str.)”.

      Ar dar pavardinti ir visas tas sąlygas?

  4. Klaipėdietė

    Daug triukšmo dėl nieko. Kiek supratu pirmiausia Šakalys buvo atleistas pagal etatų mažinimą. Jam išmoka priklausė. Tačiau Šakalys atleidimą ginčijo ir laimėjo. Todėl keitėsi ir atleidimo pagrindas. Teismas sustatė viską į vietas. Čia figuruoja tik Šakalio pavardė, bet ne jo kažkoks nusižengimas.

    Reply
    • Čia

      Šakalienė?

  5. Gintaras

    Reikia tik džiaugtis kad turime AK su žurnalistu M. Vainoriumi. Tik Ak parašo ir viešai mums-klaipėdiečiams paskelbia KAS yra KAS?
    Ne tik ilgametė Sav. Ūkio skyriaus vedėja I. Šakalienė, bet ir jos vyras daugelį metų bandė visaip pralobti. Pagalvokit tik, ir į teismus kreipiasi, atseit juos neteisėtai kaltina:-)))) Šakalienė ,ačiū Dievui, pasitraukė kartu su „skulptūra” Laivelis Atgimimo aikštėje… Ponas Šakalys yra dirbęs ir Kl. savivaldybėje.
    Būtų labai gerai, kad šaunusis, drąsusis žurnalistas M.Vainorius , kaip ir A.Tapinas paskelbtų apie Kl. savivaldybės tarybos narių „čekiukų” naudojimasi.. Labai įdomu kaip pvz. ilgaamžiai tarybos nariai kaip Barbšys, Didžiokas,kt. net ir p. Puteikienė, Velykinė, buvusi tarybos narė ir L.Girskienė naudojo klaipėdiečių suneštais pinigėliais į biudžetą…

    Reply
  6. vigis

    ar čia reikėtų suprasti, kad sodra Klaipėdos apylinkės teismą ” pastatė į vietą”?

    Reply
    • se

      ne teismą, o teismas viską sustatė į vietas. Kaip galima suprasti, Šakalys „sužaidė” dviem frontais gauti pajamas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Kovas neišjudino NT rinkos

Atėjęs pavasaris atnešė šiltesnius orus, bet daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This