Kultūros ir meno tarybą rinks iš naujo, keis nuostatus

Kultūra

Tarp Klaipėdos kultūros bendruomenės kilus nepasitenkinimui dėl Kultūros ir meno tarybos rinkimų rezultatų, trečiadienį Klaipėdos savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame žada keisti minėtos tarybos nuostatus bei organizuoti naujus rinkimus.

Pasak Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus, Kultūros ir meno tarybos sudarymas neturi kelti jokių abejonių, tad po organizuoto konkurso dėl naujos Kultūros ir meno tarybos sudarymo, įvertinus kultūros bendruomenės išsakytas pastabas, nutarta koreguoti Kultūros ir meno tarybos nuostatus bei artimiausiu metu juos teikti svarstyti ir tvirtinti savivaldybės tarybai. Patvirtinus atnaujintus nuostatus, bus sudaroma ir naujos sudėties Kultūros ir meno taryba.

„Negalime sutikti su organizuoto konkurso rezultatais. Akivaizdu, kad būtina koreguoti nuostatus – Kultūros ir meno tarybos formavimo procesas visuomenėje neturi kelti jokių abejonių. Išgirdome ir įvertinome kultūros bendruomenės kreipimąsi, sulaukėme siūlymų dėl proceso tobulinimo, tai ir bus daroma nedelsiant. Siekiame, kad naujos Kultūros ir meno tarybos sudarymo procesas būtų sklandus ir aiškus, šią instituciją turi sudaryti kultūros ir meno sričių atstovai, išmanantys Klaipėdos kultūros lauką, savo patirtimi ir kompetencija galintys suteikti svarų indėlį sprendžiant miestui aktualius kultūrinius klausimus“, – pranešime pažymi A. Vaitkus.

Savivaldybės administracijai organizavus Kultūros ir meno tarybos narių rinkimus, iš juose dalyvavusios kultūros ir meno bendruomenės atstovų buvo sulaukta kreipimųsi ir siūlymų dėl dabar galiojančių nuostatų tobulinimo, Kultūros ir meno tarybos sudarymo tvarkos detalesnio reglamentavimo, užtikrinant tolygesnį visų kultūros sričių atstovavimą, be to viena organizacija buvo pasiūliusi du kandidatus, nors nuostatai tokios galimybės nenumato.

Savivaldybės teisininkų nuomone, siekiant išvengti bet kokių teisinių neaiškumų, dviprasmybių ir ginčų, būtina patikslinti dabar galiojančius Klaipėdos kultūros ir meno tarybos nuostatus.

INFORMACIJA

Klaipėdos kultūros ir meno taryba yra visuomeninė patariančioji institucija, kurios tikslas – prisidėti sprendžiant miesto kultūros politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimus. Kultūros ir meno taryba sudaroma Savivaldybės tarybos kadencijos laikotarpiui. Iki bus pakeisti nuostatai ir išrinkta nauja Kultūros ir meno taryba, galios 2019-2023 metų kadencijai sudarytos Kultūros ir meno tarybos sudėtis.

5 Comments

  1. Auditorius

    Kazkas vis dar nori gyventi oriai, nieko neveikti ir sedeti bezdeti taryboje. Pakelti toki kipisa del savo neveiklumo, prajuokino svieta:) Tai kultura ir mena dabar ismano tik menininkai ir kulturininkai? tai tiketina, kad jie aplamai daugelis dalyku neismano, o pagrindinis rupesti, tai M&M (Man & Money)

    Reply
  2. pritariu

    Labai teisingai pasielgta. Šio tarybos nuostatai buvo „kiauri” kaip rėtis. Buvo sudarytos sąlygos į tarybą pakliūti bey kam Net visai Klaipėdos kultūros ir meno reikalų bei specifikos nežinantiems žmonėms. Iš Vilniaus, Kauno ir kt. Balsuoti už pretendentus galėjo bet kurio miesto gyventojai. Net menkai susiję su kultūra apskritai. Be to, taryboje pernelyg daug vadybininkų.

    Reply
    • Anonimas

      O kas tvirtino nuostatus? Kas jiems pritare? Ar nebus taip, jog miesto taryba balsavo, kurioje buvo ir dabar besiskundziantieji?

  3. Kulturpolis

    Geda deltuvaitei, kad paleido prastus nuostatus.
    Geda seniams, kad nemoka pralaimeti.
    Mazas miestas o intrigu vietines reikames per daug. Didzioji dalis kulturos nulemta ne tarybos veikla o atskiru organizaciju nuosekliu darbu.
    Ir geda merui kad pasidave spaudimui.

    Reply
    • Gėda, kulturpoli

      Savivaldybės TEISININKŲ nuomone, siekiant išvengti bet kokių teisinių neaiškumų, dviprasmybių ir ginčų, būtina patikslinti dabar galiojančius Klaipėdos kultūros ir meno tarybos nuostatus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This