Ministerijos stipendijos – ir tiksliuosius mokslus studijuojantiems Klaipėdoje

Švietimas

Atsižvelgdama į nuolatinį informatikos, inžinerijos ir matematikos specialistų poreikį, Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) praneša toliau tęsianti tikslinių stipendijų skyrimą 10-tyje aukštojo mokslo įstaigų Lietuvos regionuose. Šįmet ministerija numato skirti 260 stipendijų, kurios bus suteiktos studentams, įstojusiems į valstybės finansuojamas STEM studijų krypčių programas.

Palmiros Mart nuotr.

„Informatikos, inžinerijos ir matematikos talentai yra itin reikalingi verslams, nes atsižvelgiant į jų paklausą investuotojai priima sprendimą dėl investicijų regionuose ir naujų darbo vietų kūrimo. Todėl jau trečius metus iš eilės studijoms ir darbui regionuose populiarinti skiriame stipendijas, kurios paskatins būsimus studentus studijuoti šias didelio potencialo kryptis. Būtent šių sričių specialistai yra reikalingi verslui, kuriančiam gerai mokamas darbo vietas. Nuo 2020-ųjų jau esame skyrę 757 stipendijas“, – pranešime pažymi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Mokslo įstaigų atstovai pastebi, kad dažniausiai jaunimas studijoms renkasi didmiesčius, kuriuose ir ieško darbo. Todėl valstybė nuolat kuria priemones, skatinančias jaunimą mokytis ir dirbti regionuose. Viena tokių – kas mėnesį EIMIN skiriamos 200 eurų stipendijos, mokamos visus ketverius bakalauro studijų laikotarpio metus.

Šiais metais STEM studijų programas pradėsiantiems studijuoti studentams stipendijos skiriamos 10-tyje mokslo įstaigų, tarp jų – ir Klaipėdos universitete, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje bei Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Sveikata

Parengė naują akušerijos studijų programą

Klaipėdos universiteto ligoninės medikai savo įgytas žinias, patirtį ir įgūdžius pritaiko formuojant naujas studijų programas aukštojo mokslo įstaigose. Akušerijos-ginekologijos klinikos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This