Prašo kiek įmanoma mažiau vandens naudoti laistymui

Regionas

AB „Klaipėdos vanduo” skelbia, jog lyginant šių metų birželio pirmąsias dienas ir atitinkamą praėjusiųjų metų laikotarpį vandens suvartota 20 tūkst. kubinių metrų daugiau. Šiuo metu uostamiestyje visi gyventojai yra aprūpinami geriamuoju vandeniu, tačiau jau pasitaiko gyvenviečių, kuriose dėl išaugusio vandens suvartojimo, tenka mažinti vandens slėgį.

„Užtikriname, kad geriamojo vandens vandenvietėse užtenka visiems. Jo mūsų vandenvietėse pagaminama daugiau nei suvartojama, tačiau dėl gausaus vandens suvartojimo vienu metu, ypač vakarais nuo 19 iki 21 valandos, kai kuriose gyvenvietėse sumažėja vandens pralaidumas tinklais, nepaisant to, kad esame padidinę vandens padavimo slėgį iš vandenviečių. Esant poreikiui ir matydami artėjančius karščius, esame pasiruošę užtikrinti, kad miesto ir rajono gyventojai per karščius nepritrūktų vandens“, – pranešime cituojamas bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ pastebi, kad pastarosiomis savaitėmis stipriai išaugo vandens suvartojimas, kuris siejamas su želdynų ir žolės laistymu.

Pagal turimus bendrovės duomenis, daugiausia vandens suvartoja uostamiesčio priemiesčių gyventojai. Pavyzdžiui, Mazūriškiuose vandens suvartojimas lyginant praėjusių metų ir šių metų gegužę išaugo dvigubai, šių metų balandį suvartojimas buvo 1,5 karto mažesnis nei gegužę. Panaši situacija Slengiuose, Jakuose, Kalotėje. Pastarojoje vandens suvartojimas išaugo 3 kartus.

„Įprastai vandens suvartojimas per parą nesiekia 30 tūkstančių kubinių metrų, tai šiomis dienomis suvartojimas išaugo keliais tūkstančiais ir perkopia 37 tūkstančius kubinių metrų per parą“, – sako B. Jonikas.

Per pastaruosius kelerius metus atsižvelgiant į priemiesčių plėtrą ir didesnį vandens suvartojimą laistymui buvo papildomai pastatytos dar trys III kėlimo siurblinės, kurios užtikrina tinkamą slėgį esant dideliam momentiniam vandens suvartojimui. Tačiau tokiu mastu staiga išaugęs vandens vartojimas daro įtaką tinkle esančio vandens slėgiui ir tam tikrose vietovėse jis gali sumažėti.

Tad artėjant karštoms dienoms bendrovė „Klaipėdos vanduoׅ“ prašo privačių valdų savininkų kiek įmanoma mažiau vandens naudoti laistymui, ypatingai vakarais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Ketvirtadienį dalis klaipėdiečių neturės vandens

Ketvirtadienį, kovo 28 d., nuo 9 iki 17 val., Šiaulių gatvės gyventojai turės išsiversti be vandens. „Klaipėdos vanduo” praneša, jog ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This