Giruliuose – nauja laisvalaikio erdvė

Miestas

Giruliuose ketvirtadienį atverta nauja vieša laisvalaikio erdvė, kurioje įrengtos vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, lauko treniruokliai bei poilsio zonos. Sportuoti ir žaisti naujoje tam pritaikytoje erdvėje gali visi pageidaujantys.

Ketvirtadienį savivaldybės ir Girulių bendruomenės atstovai susitiko su rangovu. Apžiūrėjus atliktus darbus ir konstatavus, kad visi darbai projekto apimtyje atlikti nepriekaištingai – su tuo sutiko ir Girulių bendruomenės atstovai, – buvo pasirašytas atliktų darbų perdavimo – priėmimo aktas.

„Džiaugiuosi, kad vietos bendruomenei rūpi savivaldybės atliktas darbas. Vietoje pasikalbėjus visoms suinteresuotoms pusėms, atsakyta į iškilusius klausimus, suplanuoti tolimesni veiksmai kaip realizuoti kitus bendruomenės pageidavimus. Džiugu, kad ir seniūnaitis, ir kiti bendruomenės atstovai pritarė, kad projektas įvykdytas tinkamai“, – sakė vicemerė Vaida Raugelė.

Anot savivaldybės, projektuojant šią laisvalaikio zoną, ypatingas dėmesys buvo skirtas įrenginių dizaino universalumui. Įvairaus amžiaus asmenims skirtoje laisvalaikio erdvėje įrengti šiuolaikiški įrenginiai, smūgį silpninanti danga – apsauga nuo kritimo, o infrastruktūra pritaikyta asmenims, turintiems judėjimo negalią. Vaikų žaidimo aikštelėje įrengti daugiafunkciniai patrauklių spalvų, lavinantys kognityvines ir motorines vaikų funkcijas įrenginiai (sūpynės, karuselės, batutas), taip pat – neįgaliems vaikams skirti įrenginiai.

Lauko treniruoklių aikštelėje įrengti nauji gimnastikos įrenginiai, o aptverta daugiafunkcinė sporto aikštelė pritaikyta žaisti krepšinį, futbolą ir tinklinį. Nauja laisvalaikio erdvė apsodinta naujais, kruopščiai atrinktais želdiniais.

Sutvarkyti buvusią apleistą teritoriją, įrengti daugiafunkcines ir vaikų žaidimo aikšteles kainavo 300 tūkst. eurų. Lėšos šiems darbams apmokėti skirtos iš savivaldybės biudžeto.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Po patikrinimo sunegalavusi vaikų darželio direktorė neteks pareigų?

Po to, kai kovo pabaigoje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai uostamiesčio lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ aptiko daugybę ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This