Kodėl naujoji valdžia visus nori „priduoti”?* (3)

Spyglys
Spyglys
2023-06-08

Lietuvių kalbos mokslinis ekspertas profesorius Spyglys pastebėjo, kad Klaipėdos mero pavaduotoja Vaida Raugelė, skelbdama savo darbotvarkę vartoja sovietmečiu labai populiariu buvusį žodį „priduoti”. Tas žodis dažniausiai buvo vartojamas, kaip žodžio „apskųsti” sinonimas. Pavyzdžiui, „priduoti” prokuratūrai ar KGB.

O, va, Vaida ketvirtadienį buvo numačiusi „priduoti” Sakurų parką ir vaikų žaidimų aikštelę. Paskutinėmis akimirkomis persigalvojo ir meras – jis irgi nusprendė priduoti, tiesa, tik Sakurų parką. Už kokius gi nusikaltimus? Gal už tai, kad nėra ten laistymo sistemos?

 

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos moralas: „Ne priduoti, o atiduoti vertinti. Todėl ne Priduoti objektą Valstybinei komisijai, o Objektą atiduoti Valstybinei komisijai vertinti.”

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.
Žymos: | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Kodėl naujoji valdžia visus nori „priduoti”?*”: 3

  1. Kaiva parašė:

    Gerb.kalbos mokslini eksperte, pamiršote nosinių raidžių rašybą šiuose žodžiuose: populiarų buvusį žodį „priduoti”…

  2. Oi parašė:

    Juokiasi puodas, kad katilas juodas ?
    Spygliau, lietuvių kalbos mokslini eksperte, profesoriau (kaip pats straipsnyje pasiskelbei), tai kodėl rašai: „Lietuvių kalbos mokslinis ekspertas profesorius Spyglys pastebėjo, kad Klaipėdos mero pavaduotoja Vaidas Raugelė, skelbdama savo darbotvarkę „?
    Nors ką aš žinau, gal vicemerės tikras vardas yra Vaidas, nemačiau jos asmens dokumentų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Meras vienasmeniškai turėtų spręsti ir tualetų klausimus*

Kodėl laikinų tualetų virtines Jūros šventei valdžia pastatė tiesiai prieš mūsų langus ir duris? – pasipiktino Sukilėlių gatvės gyventojai ir ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Didžiojo pilies bokšto špilis iškils jau rugpjūtį

Užkopti į uostamiesčio piliavietės viršų, pasigrožėti nuo jos Kuršių mariomis ir Kuršių nerija, pasižvalgyti į uostą, laivus, akimis aprėpti miesto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This