Siūlo įsigyti paklausias profesijas

Švietimas

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras praneša, jog jau vysta registracija norintiems įgyti rinkoje paklausias ir perspektyvias, gerai apmokamas profesijas. Siūlomų profesijų spektras itin platus – jos orientuotos į inžinerinę pramonę, transportą, jūrą, uostą, atsinaujinančią energetiką, laivų statybą ir remontą.

Su būsimomis profesijomis galima susipažinti dar mokyklos suole, nes mokytis čia galima jau baigus 8 klases. Gimnazijos skyriuje moksleiviai mokosi pagal bendrojo ugdymo programas, tačiau lygiagrečiai jie gali išbandyti ir įvairias profesijas. Labiausiai patinkančią galima rinktis baigus 10 klasių ir jau po 2-3 metų savo rankose laikyti profesinį diplomą ir pradėti savo karjerą, kurti savo verslus arba mokslus tęsti kitose aukštosiose mokyklose. Centras siūlo rinktis profesijas ir baigus 12 klasių, mokytis kviečiami ir suaugusieji, norintys įgyti kvalifikaciją ar ją kelti – siekiantiems įgyti pirmąją kvalifikaciją, mokslas yra nemokamas, tačiau galima mokytis ir savo ar darbdavio lėšomis, pasinaudoti galimybe gauti finansavimą Užimtumo tarnyboje. Gyvenantiems tolėliau nuo Klaipėdos yra suteikiamas bendrabutis.

Skelbiama, jog centre profesijos pagrindų galima įgyti net ir mokantis įprastoje gimnazijoje – tereikia pasirinkti vieną iš trijų siūlomų modulių, suderinti pamokų grafiką. Moksleiviams yra siūlomos profesijos, susijusios su jūreivio, laivų korpuso surinkėjo, jūrų uosto krovinių logisto kvalifikacija.

Centras, ateityje siekiantis tapti Vakarų Lietuvos regiono inžinerinių kompetencijų centru, yra subūręs platų partnerių ratą, kurie yra suinteresuoti, kad profesinis mokslas būtų dar kokybiškesnis ir paremtas praktinėmis patirtimis. Besimokantiems centre yra sudaromos sąlygos atlikti darbines praktikas pažangiausiose įmonėse, pramoniniuose objektuose, viso pasaulio laivuose, uoste – taip atsiveria kelias baigus mokslus ten ir įsidarbinti. Daug dėmesio centro veiklai skiria Klaipėdos uoste veikiančios įmonės, ypač tos, kurios susijusios su jūrine inžinerija – su kompanijomis yra pasirašytos bendradarbiavimo sutartys, centras yra pagrindinių asociacijų, vienijančių Klaipėdos verslo, mokslo institucijas, narys.

„Susiduriame su ypač dideliu inžinerinės pramonės specialistų trūkumu – vien mūsų įmonių grupėje šiuo metu laukiama 250 įvairių profesijų gamybos darbuotojų. Tarp paklausiausių profesijų specialistų – laivų korpusų surinkėjai, metalinių konstrukcijų montuotojai, laivų korpusų dažytojai, vamzdyno montuotojai bei aukštos kvalifikacijos suvirintojai. Tikiu, kad, suvieniję jėgas, sugebėsime įveikti šį iššūkį sukurdami stiprią, patrauklią ir bendrą jūrinės inžinerinės pramonės mokslo, studijų ir profesinio rengimo sistemą. Visiems, kurie nori studijuoti technologinius mokslus, pirmiausia siūlyčiau išbandyti profesinį mokslą, nes tai suteikia didelę pridėtinę vertę tiek studijuojant, tiek darbinėje veikloje“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos universiteto tarybos pirmininkas, Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacijos prezidentas, Vakarų laivų gamykla įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

Mokymasis Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centre yra paremtas praktiniais įgūdžiais – tam yra skirtos profesionalios ir modernios mokymo bazės ir laboratorijos, čia suformuota mokymo bazių visuma yra viena gausiausių visoje Vakarų Lietuvoje.

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras siūlo mokytis pagal 15 profesinio rengimo programų. Šiuo metu centras rengia ekspeditorius, jūrų uosto krovinių logistus, jūreivius, motoristus, laivų virėjus, laivų stiuardus, atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojus, laivų korpusų surinkėjus, laivų elektrikus, laivų sistemų ir įrenginių montuotojus, metalo apdirbimo staklių operatorius, santechnikus, suvirintojus, elektrikus, šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo sistemų montuotojus.

„Lietuvoje nerasite nė vienos analogiškos profesinio rengimo mokyklos, kuri apimtų tokį platų spektrą sričių. Mūsų parengti specialistai sėkmingai dirba ir krante, ir jūroje, įsilieja į atsinaujinančios energetikos, inžinerinės pramonės projektus. Profesinio mokslo diplomas šiandien yra tikra vertybė, atverianti kelius kurti savo verslus ir Lietuvoje, ir užsienyje, integruotis pažangiausiose inžinerinės pramonės, statybos, paslaugų įmonėse, rasti gerai apmokamą darbą jūroje viso pasaulio laivuose, dirbti tek krante, tiek jūroje. Ne paslaptis, kad baigusieji profesines mokyklas gaunamais atlyginimais neretai lenkia tuos, kurie yra baigę universitetus. Matome tendenciją, kad įgyti profesiją siekia nemažai suaugusiųjų, ne vieną aukštąjį išsilavinimą turinčių žmonių – tai yra labai patogu, mat profesinį diplomą jie gauna vos per metus ir kaip mat įsilieja į darbo rinką“, – teigė dr. Egidijus Skarbalius, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro direktorius.

Prašymai mokytis priimami iki rugpjūčio 7 d. – registracija vykdoma per centralizuotą sistemą. Daugiau informacijos – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Statys elektrinį keltą

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausanti Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) pasirašė sutartį su Norvegijos bendrove „Torghatten Nord AS“ ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

VLG įmonių grupei - 55-eri

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė kovo 2 d. savo 55-erių metų sukaktį pažymės „Švyturio“ arenoje šventiniu renginiu. Ta proga ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This