Aukštojoje jūreivystė mokykloje – naujos studijų programos

Švietimas

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM), veikdama kartu su Vilniaus Gedimino technikos universitetu Vilnius TECH, Transporto ir logistikos mokslo ir studijų klasteryje planuoja pasinaudoti aukštųjų mokyklų sinergija, visų pirma, sutelkiant dėmesį į jūrininkų ir jūrų uosto bei verslo specialistų rengimo koleginių studijų kokybės gerinimą. Laivavedžių, laivų mechanikų ir elektromechanikų bei jūrų, transporto logistikos specialistų studijas numatoma papildyti transporto inžinerijos studijų dalykais.

Domo Rimeikos nuotr.

LAJM prisidėjo prie Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos kreipimosi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją dėl kvalifikacijos reikalavimų darbo kėlimo kranais organizatoriui Klaipėdos uosto krovos kompanijose. Kadangi šiems specialistams keliamas inžinerijos mokslų studijų krypčių grupės išsilavinimo reikalavimas, todėl studijų programa ,,Uosto ir laivybos valdymas“, pagal kurią iki šiol buvo rengiami specialistai krovos kompanijoms, bus papildyta jūrų inžinerijos dalykais, o ateityje pertvarkoma į tarpkryptinę jūrų inžinerijos ir vadybos programą. Tikimasi, kad tuo bus atlieptas jūrų krovos kompanijų personalo poreikis.

Be to, prasidėjo naujas LAJM bendradarbiavimo ir su Karinėmis jūrų pajėgomis ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija etapas – pradėta kurti jungtinė universitetinė gynybos technologijų studijų programa, pagal kurią parengtiems karinių laivų jūrininkams karininkams neliks jokių formalių ribojimų siekti karininko karjeros.

LAJM ir Vilnius TECH, veikdami Transporto ir logistikos mokslo ir studijų klasteryje ir bendradarbiaudami su UAB ,,Ignitis Renewables“ rengiasi kurti naują koleginių studijų programą, skirtą alternatyvios energetikos objektų jūroje statybos, eksploatavimo ir priežiūros specialistų rengimui pagal tarptautinį vėjo energetikos pramonės standartą GWO.

Naujoji programa bus tarpkryptinė, jūrų inžinerijos ir elektros inžinerijos krypčių. Studijų programa bus vykdoma Klaipėdoje, apjungiant LAJM ir Vilnius TECH jūrų technologijų, jūrų inžinerijos, transporto inžinerijos, elektros inžinerijos, energetikos inžinerijos bei logistikos krypties akademinį personalą. LAJM Jūrininkų mokymo centras rengs ir akredituotas būtinas darbui energetikos objektuose jūroje ir sausumoje mokymo programas.

Studijų sėkmė priklauso ir nuo dėstytojų darbo kokybės. Nauja LAJM veikla paskatino dėstytojų sprendimą pradėti studijuoti transporto inžinerijos krypties doktorantūroje, kurią koordinuoja VILNIUS TECH, ir pritraukė naujų dėstytojų – jūrininkų praktikų ir transporto inžinerijos mokslininkų. Į jungtinę Transporto inžinerijos magistrantūros studijų programos specializaciją ,,Jūrų transporto inžinerija ir logistika“ įstojo 14 LAJM absolventų, jūrų laivavedžių ir laivų mechanikų, kurių dalis, baigusi studijas, taps LAJM dėstytojais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda Jūreivystės mokyklos reorganizaciją

Praėjus porai mėnesių po Vyriausybės sprendimo Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą (LAJM) padaryti Vilnius TECH padaliniu Klaipėdoje – Lietuvos jūreivystės akademija, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pakrikštijo naują mokomąjį katerį

Trečiadienį pakrikštytas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) naujas mokomasis laivas „AKADEMIJA“. Jo krikštamote tapo direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė. ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Vyriausybė palaimino LAJM prijungimą prie Vilnius TECH

Vyriausybė trečiadienį pritarė tam, kad Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) taptų Vilnius TECH padaliniu Klaipėdoje. Po LAJM prisijungimo prie Vilnius ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This