Konkursas – sau, realybė – sau?*

Spyglys

Spyglys
2023-06-09

Komentarų: 11

Spyglys nuoširdžiai džiaugiasi kiekvienu nauju verslu mūsų miestelyje, o bet tačiau tikrai negali susitaikyti su tuo kai kyla įtarimų dėl galimai nesąžiningo elgesio. Jau tikriausiai ne vienas miestelėnas pastebėjo, kad prie Biržos tilto atsirado nauja kavinė. Gražu. Smagu. Kol nežinai tokių smulkmenų, kaip kad dygliuotasis.

Pirma, konkurso sąlygose buvo nurodyta, kad bendras mobilaus baro su išplėstomis aptarnavimo vietomis užimamas plotas – ne daugiau
kaip 22 kv. m. Tai čia realiai jokių sėdimų vietų kaip ir nelabai gaunasi. Bet konkurso laimėtojas dabar kažkaip visą krantinės atkarpą užima. Nu nesigauna tie 22 kvadratai niekaip, bent jau Spygliui.

O kur dar tai, kad konkurso laimėtojas deklaravo, jog čia bus pandusas neįgaliajam, virš įėjimo bus saulės baterijos…

Tai dabar Spyglys ir klausia, kuris iš verslininkų pasiūlymus vertinusių bei vis dar tebedirbančių komisijos narių – Gintaras Dovidaitis, Vitalijus Juška, Inga Kubilienė, Marijus Mockus, Jolanta Uptienė, Rasa Mačiulė – pakels minkštąją nuo savo kėdės ir nueis kelis šimtus metrų iki Biržos tilto įsitikit, kaip juos galimai apmovė ir paprašys laikytis duotų įsipareigojimų? O gal visi kartu, susikibę už rankučių?

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

11 Comments

  1. Miestietis

    Pagaliau kažkas naujo mūsų numirusiame senamiestyje.

    Reply
    • Ar tas konteineris

      ir primėtyta sėdmaišių aplinka ir yra,, kažkas naujo*? :D))

  2. Mr. Art

    Netrukdo , tegul žmonės kuria ir dirba

    Reply
  3. GintarasR

    Konteineriai miesto prestižinėse vietose – pačių miestiečių ubagystės ženklas. Nors pats miesto architektas tokio namelio savo asmeniniam sklype tikrai nenorėtų, bet miesto viešose erdvėse – prašom, kodėl ne. Su tokiu žygdarbio patosu valdžia legendinį kičo laivą nukėlinėjo, ir tik pliurkšt, jau savo nesamonę mieste šiktelėjo. Gėda, bet suprantu, kad daugybei klaipėdiečių tas konteineris miesto širdy – kaip čia buvęs. Tai skanios jums kafijos ir gero verslo!

    Reply
    • Pataikėt

      į pačią esmę. Kokia čia,, kavnė*, čia vos ne gyvulinis vagonas.. Tai kad puošia mūsų uostamiestį bomžų kultūra:D) O Daės skvero rekonstrukcijos vizualiakcijoje buvo visai kas kita…

  4. Prižadėjo - todėl ir laimėjo

    O dabar susitars su valdžia ir viskas bus gerai. Ar pirmas kartas?

    Reply
  5. G

    Nepamirškim ir to, kad savininikas (galimai) su savo automobiliu dar ir privažiuoja prie pat. Nes nu kur tu dabar eisi nuo gatvės iki konteirio šito.

    Reply
  6. Miestietis

    Teisingas pastebėjimas… kur saulės žmonėms su negalia pritaikytas pandusas, saulės baterijos…?

    Reply
  7. spygliui prijauciantis vyresnio amziaus zmogus

    nu tiesiog amžiaus nusikaltimas , ka jie sau galvoja sėdmaišiu primėte kad patogiai būtų ir kitus kvadratinius metrus užsigrobe , tiesiog siaubas , as sakau , uzdaryti , nubausti ir isvis kam cia reikia tu kavinukiu ir baru, kam tas netikras grozis, geriau WC pastatytu kuriu ryskiai truksta spygliui išspausti :)))) nei panduso neigaliajam nei saulės baterijos kažkokia bezobrazija visiska, mūsų laikais taip nebuvo :))))) kaip sakant 4 fcuk sake susiimkite mielieji ir sutvarkykite bo spyglys neturi kur spyglio islauzti tai ant smulkiojo verslo sedmaišiu pyksta … užgrobėjai kažkokie :))))

    Reply
    • Ne pensinikas

      O tu pažvelk giliau. Kaip visa tai atrodo kitų konkurso dakyvių atžvilgiu? Ar čia „konkursėlis” tik dėl akių buvo?

    • Anonimas

      Straipsnis, nors ir juokingas, bet atkreipia dėmesį į aktualią problemą Licenzijų skyriuje. Dėl šio konkurso – jeigu laimėtojas projekte pateikė, kad bus pandusai, saulės baterijos už tai gavo papildomus balus konkurso metu, o dabar viso to nėra – tai yra apgaulė kitų dalyvių atžvilgiu. Be to 22 kv yra 22 kv m. nes juos patvirtino kompetetingi miesto savivaldybės ekspertai. jie sedėjo ir atsakingai galvojo, kaip kas turi būti ir 22 kv m. yra jų sprendimas. Blogas sprendimas – kitas klausimas. Dabar – 22, dabar negali būti daugiau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos valdžia bando prisiimti svetimus nuopelnus*

Šį šeštadienį sukaks metai, kai uostamiesčio vairą perėmė dabartinė valdžia. Norėtųsi jai pasigirti laimėjimas, bet jų kaip ir nėra. Todėl ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This