Už suniokotą trikojį – areštas ir solidi sąskaita

Kriminalai ir nelaimės

Teismas penktadienį paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo 23 metų  klaipėdietis pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei dėl beveik 41 tūkst. eurų vertės turto sugadinimo.

Bylos duomenimis, pernai liepą Pajūrio gatve Klaipėdoje BMW markės automobiliu važiavęs kaltinamasis viršijo leistiną greitį ir tai užfiksavo kelkraštyje stovėjęs mobilus greičio matuoklis. Prietemoje pamatęs greičio matavimo prietaiso blykstelėjimą BMW vairuotojas gerokai susierzino. Sustabdęs savo automobilį, jis iš jo išlipo ir, nuėjęs prie prietaiso, į jį spyrė. Tokius jaunuolio veiksmus paliudijo netoliese buvęs, nežymėtame policijos automobilyje sėdėjęs pareigūnas, įvykis užfiksuotas ir filmavimo kameromis.

Dėl šio incidento pradėto ikiteisminio tyrimo metu buvo vertinama padaryta žala. Jaunuolio išpuolis prieš greičio matuoklį Policijos departamentui kainavo 40 998 eurus. Tokią solidžią sumą specialistai pateikė, įvertinę apgadintą aparatą bei paskaičiavę išlaidas, susijusias su jo diagnostika, remontu, kalibravimu ir kitais atliktais darbais.

Tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi prokurorė Kristina Blinstrubienė prašė teismo kaltinamajam skirti arešto bausmę. Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai sutiko su prokurorės pozicija ir skyrė klaipėdiečiui areštą 58-ioms paroms. Teismo sprendimu jaunuolis taip pat privalės atlyginti ir padarytą turtinę žalą.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

1 Comment

  1. Rms

    Pirmas dalykas, vargu ar tas matuoklis tiek vertas.
    Kitas dalykas, paskaičiuota sąmata už remontą dirbtinai matyt išpūsta. Na kas tiek gali kainuoti?
    Taip, pasielgė žmogus kvailai – reikėjo bomžui duoti ant butelio, nebūtų buvę problemos. Kitą kartą žinos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Dar vienam trikojo niokotojui išrašyta solidi sąskaita ir kelialapis į areštinę

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau teistas dvidešimtmetis išgirdo dar vieną nuosprendį už tai, kad viešoje vietoje ...
2023-06-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl mokesčio už lietaus nuotekas - į teismą

2022-ųjų pradžioje iš Klaipėdos savivaldybės visus paviršinių nuotekų tinklus gavusi jos valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ tvarką šioje srityje bando įvesti ...
2023-06-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

„Trikojai” darbuojasi vis produktyviau

Vairuotojų itin nemėgstami greičio matuokliai „Poliscan FMI”, dažniausiai vadinami „trikojais”, pernai Klaipėdos apskrityje darbavosi tūkstančiu valandų ilgiau nei 2021 metais.  ...
2023-03-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This