Išrinkta Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos valdyba

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša, jog jos stebėtojų taryba išrinko naują įmonės valdybą.

Į pirmąjį posėdį pirmadienį susirinkusi valdyba rinko valdybos pirmininką, kuris pagal Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatymą skiriamas ir bendrovės generaliniu direktoriumi. Juo išrinktas ir toliau pareigas eis dabartinis bendrovės vadovas Algis Latakas. Jis direkcijoje dirba nuo 2020 m. birželio 15 d.

Išrinkus valdybą užbaigiamas organizacijos valdymo struktūros pokytis, numatytas įmonės pertvarkos į akcinę bendrovę metu.

Užbaigus vidinę valdybos narių atranką, iš įmonės darbuotojų išrinkti 4 iš įstatuose numatytų 5 valdybos narių. Uosto direkcijos valdybos nariais išrinkti bendrovės generalinis direktorius A. Latakas, infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė, ekonomikos ir finansų direktorius-vyriausiasis finansininkas Martynas Armonaitis bei Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Džiugas Šaulys.

Pranešama, jog iš viso atrankoje dalyvavo septyni pretendentai, o siekiant stiprinti organizaciją ir darbuotojų kompetenciją, penktas valdybos narys bus renkamas artimiausiu metu skelbiant išorinę atranką.

Valdyba išrinkta ketverių metų kadencijai. Nuo 2023 m. sausio 2 dienos Uosto direkcija pertvarkyta į akcinę bendrovę, visos Uosto direkcijos akcijos priklauso valstybei. Įmonės veiklą ir valdymą prižiūri penkių narių Stebėtojų taryba, sudaryta iš trijų nepriklausomų narių, vieno Susisiekimo ministerijos atstovo ir vieno Klaipėdos savivaldybės atstovo.

INFORMACIJA

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija yra viena didžiausių susisiekimo sektoriaus valstybės valdomų įmonių. Įmonė teikia viešąsias paslaugas eksploatuojant Klaipėdos valstybinį jūrų uostą ir valdant uoste esančius valstybei nuosavybės teise priklausančius objektus, užtikrinant Klaipėdos valstybinio jūrų uosto funkcionavimą ir konkurencingumą rytinės Baltijos jūros pakrantės regione. Uosto direkcija yra atsakinga už uosto vystymą, infrastruktūros tobulinimą ir uosto veiklos administravimą bei saugią laivybą uosto akvatorijoje.

2022 m. Uosto direkcijos pajamos siekė 60,7 mln. Eur, uždirbo 24,48 mln. Eur grynojo pelno.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This