Malūno parkas atrodo neestetiškai ir kvepia nepavykusiu projektu

Mums rašo

Klaipėdietė
2023-06-12

Komentarų: 13

Gyvenu netoli Malūno parko Klaipėdoje, kuriame mėgstu pasivaikščioti su savo augintiniu. Pastaruoju metu parke vyksta daug pertvarkų – suprantu bandoma parką pagražinti, padaryti patrauklesniu gyventojams, tačiau mano nuomone sunkiai sekasi. Ypač kalbant apie želdinius.

Mačiau pavasario pradžioje buvo suvežta daug augalų, medžių, kurie buvo sodinami parke. Bet, deja, atrodo, susodino ir paliko. Palei tvenkinį buvo susodinti krūmų želdiniai ir palikti likimo valioje. Aš nežinau, ar yra kas nors atsakingas už parko augalijos priežiūrą (toks žmogus privalėtų būti), bet toks apsileidimas ir nepriežiūra labai kliūva už akių.

Neseniai susodintų krūmų plotai, kuriuose krūmelių tiesiog nebesimato. Ar to buvo siekiama?

Šiuo metu (ir jau ne pirmą mėnesį) visi plotai, kurie buvo apsodinti krūmeliais, yra apžėlę balandomis, kurios jau greitai sieks puse metro. Atrodo labai neražiai, neestetiškai. Sunku suprasti, kodėl yra investuojama, perkama šitiek želdinių, sodinama, o po to viskas paliekama savieigai.

Lygiai tas pats – su pasodintais medžiais. Aplink juos priaugo pilna piktžolių, ir niekam nerūpi, kad atrodo labai neestetiškai. Tiesiog gaila, nes atrodo, kad parkas yra ne gražinamas, o niokojamas. Iš tiesų, kam sodinti ir palikti? Tikrai daug gražiau atrodo natūraliai auganti nupjauta žolė negu žmogaus rankomis, kuriamas ir neprižiūrimas „grožis”.

Labai gaila, kad parkas neturi sumanios ir atsakingos prižiūrėtojų komandos. Parkas tiesiog atrodo neestetiškai ir kvepia kažkokiu nepavykusiu projektu.

Labai gaila, kad taip atsiliekame nuo kitų miestų parkų, kam nors parodyti būtų tiesiog gėda. O potencialo tikrai yra.

13 Comments

  1. Lina

    Sutvarkė parką labai blogai ,skurdi vaikų aikštelė,treniruokliai išlauzyti ,seni naujų niekas nepastatė,man asmeniškai nepatinka

    Reply
  2. D.

    Daugumai lietuviškų šikniukų viskas tinka, patinka, nes išskyrus savo kaimą, jie nelabai ką matę. Bet ačiū Dievui yra žmonių, norinčių tvarkos ir grožio.

    Reply
  3. Jf

    Viskas ten yra gerai. Puikios gražios erdvės, mediniai suoliukai. Kas ten niokoja tą parką, tai Klp bomžai, geriantys, myžantys ir šiukšlyną po savęs paliekantys.

    Reply
  4. Kaimietis

    man patinka natūrali gamta. galėtų ir mažiau prižiūrėti. būtų daugiau gyvybės. reiktų daugiau lietaus, kad labiau sužaliuotų. bet čia jau Motulei gamtai neįsakysi.

    Reply
  5. Aš

    Viskas ten yra gerai .

    Reply
  6. T

    Išleidžią krūvas pinigų sutvarkymui,bet priežiūrai nebelieką, kas darosi tam ūkio skyriuje, visiškas apsileidimas,varyt lauk tokius valdininkus.

    Reply
    • Audrius

      Negana to parko viduryje dar išaugo daugiabučių kompleksas, parkas nebejaukus pasidarė

  7. Kai kam iš miesto valdžios

    iš tiesų reikėtų nagus nukapoti už parkų nepriežiūrą.Malūno parkas tik vienas pavyzdys iš daugelio. Pėsčiųjų ir dviračių takas nuo Šilutės plento iki Pempininkų subjaurotas sunkiosios technikos ir paliktas.Naujas sakurų parkas virsta dykuma, Jono kalnelyje ,kai kur, trinkelės ir akmenys išdaužyti.Atrodo, už keleto metų turėsime ne vieną naują ” šedevrą”

    Reply
  8. Elena

    Labai netvarkingas parkas. Susidaro nuomonė, kad tiesiog „plaunami pinigai”. Kuo toliau, tuo nemaloniau… nuolat išeidavom pasivaikščioti, bet šiemet jau nebe…

    Reply
  9. Senukas

    Nebambekit visai neblogai yra

    Reply
    • Tai

      Kas patinka? Aptaškyti nešvarūs suoliukai, ant kurių negali atsisėsti ir šiukšlės prie jų?

  10. Rajono gyventoja.

    Suniokojo gražų parką. Gudrus verslininkas sutaupė tūkstančius, neišveždamas žemių už miesto, o suvertė į parką. Kokį grožį sukūrė? Bjauru žiūrėt. O visiems dzin.

    Reply
  11. Linas

    Teisingas komentaras, pritariu. Ir sunkioji technika važinėjasi nauju dviračių taku, o įdubos taip ir liko….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Malūno parke statomi spąstai bebrams

Klaipėdiečiams socialiniuose tinkluose dalinantis bebrų nugraužtų medžių vaizdais Malūno parke, savivaldybė praneša, jog imasi šių gyvūnų sutramdymo. Ties tvenkiniu šiuo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas

Sutvarkytas Malūno parkas

Klaipėdoje sutvarkyta dar viena viešoji erdvė – Malūno parkas, anksčiau vadintas Trinyčių vardu. Dviem etapais vykdyti jo sutvarkymo darbai iš ...
2023-09-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Mirusiuose „Trinyčiuose” vėl suplanavo daugiaaukščius daugiabučius

7 laiptinės, 9 liftai, 273 vieno-keturių kambarių butai, kurių plotas – nuo 28 iki 100 kv. metrų: toks daugiabučių komplekso projektas pačiame ...
2023-08-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This