Nori keisti Klaipėdos garbės piliečio vardo suteikimo tvarką

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-06-12

Siekiant išvengti viešųjų politikų rietenų iki šiol savivaldybės Tarybą pasiekdavo tik tie pasiūlymai suteikti miesto garbės piliečio vardą, kuriems iš anksto pritardavo visos frakcijos. Meras Arvydas Vaitkus nori pats apsispręsti, ką siūlyti pagerbti garbės piliečio vardu.

Jam užtektų tik savo vadovaujamos administracijos Kultūros skyriaus įvertinimo – toks sprendimo projektas pateiktas savivaldybės Tarybai svarstyti. Iš esmės meras siūlo dėl garbės vardo suteikimo viešai diskutuoti ir apsispręsti Tarybos salėje, prieš tai sprendimo projektą įprasta tvarka išdiskutavus komitetuose.

Jeigu sprendimo projektui bus pritarta, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai sprendimą dėl Garbės piliečio vardo suteikimo ar nesuteikimo priims posėdyje dalyvavusių politikų balsų dauguma.

Tokia tvarka galiojo ir pirmo šio amžiaus dešimtmečio pradžioje – tuomet aistrų posėdžių salėje būta nemažai, nes į garbės piliečius buvo siūlomi ir aktyvūs politikai. Diskusijų metu būdavo pasakoma nemažai aštrių replikų apie vieną ar kitą asmenį, kuriam siūlomas garbingas vardas. Nepatogiai jausdavosi ir pats pasiūlytas asmuo, ir jo artimieji.

Po tokių incidentų buvo sutarta, kad Klaipėdos garbės piliečio vardo verti tik tie, dėl kurių nekyla viešos diskusijos – sprendimo projektui iki šiol turėjo pritarti visos miesto savivaldybėje atstovaujamos politinės partijos ir kiti dariniai.

Taip pat siūloma detalizuojama Klaipėdos miesto garbės piliečių sveikinimo gimtadienių, veiklos jubiliejų ar kitomis reikšmingomis progomis tvarką, tikslinama garbės piliečių atminimo pagerbimo tvarka, įtraukiami atvejai dėl garbės piliečio kremavimo ir kolumbariumo antkapinės plokštės įrengimo išlaidų kompensavimo.

Papildomas lėšų poreikis nenumatomas. Klaipėdos miesto savivaldybės Strateginio veiklos plano Kultūros plėtros programoje kasmet yra planuojamos lėšos Garbės piliečio ženklo pagaminimo išlaidoms (apie 3000 Eur) ir garbės piliečių atminimo pagerbimui.

Taip pat Klaipėdos miesto savivaldybės administracija yra sudariusi sutartį su tiekėju dėl gėlių ir gėlių kompozicijų tiekimo paslaugų. Už užsakytas gėlių kompozicijas yra atsiskaitoma pagal nustatytus įkainius, kurie siekia nuo 20 iki 39 eurų už kompoziciją.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Tvarkys aikštę prie Santuokos rūmų

Klaipėdos savivaldybė praneša apie dar šiais metais planuojamą atnaujinti aikštę prie Klaipėdos santuokų rūmų. Darbai bus atliekami pagal anksčiau atliktą ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Viesulo“ vadovui - kontrolierių kirčiai

Nors Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus neseniai „Viesulo” sporto centro vadovo Vaclovo Gedvilo darbą įvertino gerai, Kontrolės komitetas antradienį rekomendavo ...
2024-05-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This