Nusipelniusiai gydytojai suteiktas Kretingos rajono Garbės piliečio vardas

Regionas

Sekmadienį Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje, minint Šv. Antano atlaidus ir Kretingos 770 metų jubiliejui dedikuotą miesto šventę, vyko ir Kretingos rajono Garbės piliečio vardo suteikimo, Kultūros ir meno premijos laureatų pagerbimo ceremonija.

Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius už nuopelnus Kretingos rajono bendruomenei sveikatos apsaugos srityje Garbės piliečio vardo apdovanojimą įteikė Kartenos pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytojai Janei Leščiauskienei.

Kretingos rajono savivaldybės tarybos sprendimu Garbės piliečio titulas šiuo metu jau suteiktas 47 Kretingai nusipelniusioms asmenybėms.
Kretingos rajono Garbės piliečio vardas suteikiamas už nuopelnus ginant Lietuvos laisvę ir Nepriklausomybę, pasižymėjusiems iškiliais darbais ir pasiekimais Kretingos rajono bendruomenei ūkio, verslo plėtros, sveikatos apsaugos, kultūros, meno, švietimo, sporto, labdaros ir rėmimo, publicistikos, nusikalstamumo prevencijos, aplinkosaugos, ilgalaikės visuomeninės veiklos ir kitose srityse, už kilnius poelgius bei Kretingos rajono vardo garsinimą šalyje ir pasaulyje.

J. Leščiauskienė karteniškius gydo jau daugiau kaip 40 metų, yra apdovanota Lietuvos gydytojo garbės ženklu.

Šiemet Kretingos rajono savivaldybės taryba Kretingos rajono savivaldybės Kultūros ir meno premiją skyrė trims kultūros ir meno kūrėjams bei dviems kolektyvams. Už reikšmingą etninės kultūros ir paveldo puoselėjimą Kultūros ir meno premija skirta Ingridai Šilgalytei, archeologinės tekstilės meistrei. Už aktyvią ir reikšmingą kultūrinę veiklą bei reikšmingą etninės kultūros puoselėjimą Kultūros ir meno premija skirta Vitalijai Valeikienei, Kretingos rajono Kultūros centro Vaikų ir jaunimo folkloro kolektyvo „Kitep“ vadovei. Už išskirtinį scenos meno (teatro) puoselėjimą bei pristatymą, rajono reprezentavimą užsienio šalyse Kultūros ir meno premija skirta Kretingos rajono kultūros centro vaikų ir jaunimo teatrui „Atžalynas“, teatro vyriausioji režisierė Auksė Antulienė. Už reikšmingą etninės kultūros ir paveldo puoselėjimą bei realizuojamus vertingus projektus Kultūros ir meno premija taip pat skirta Aurimui Rapaliui, Salantų kultūros centro renginių organizatoriui ir Kretingos rajono Salantų kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupei „Salanta“, vadovė Alma Preibienė, už išskirtinį scenos meno (šokio) puoselėjimą bei pristatymą.

Laureatai sekmadienį buvo išvykę į Lietuvos vakarų krašto dainų šventę Klaipėdoje, tad paskirtosios premijos ir laureatų ženklai jiems bus įteikti Salantų miesto šventės metu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Atstatytas Žibininkų bunkeris (video)

Minint legendinių Vakarų Lietuvos partizanų 75 metų žūties metines, atstatytas Žibininkų bunkeris. Atidarymo metu skambėjo dainos, amžininkų prisiminimai ir moksleivių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This