Džiazo festivalyje – ir NATO orkestras

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalio programos vinimi birželio 24 d. (šeštadienio) vakarą taps tarptautinio džiazo projekto, oficialaus muzikinio Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) ir Sąjungininkų pajėgų vado Europoje (SACEUR) atstovo – „SHAPE International Band/NATO Jazz Orchestra“ pasirodymas.

Lygiai prieš keturis dešimtmečius susibūrusio kolektyvo tikslas buvo paremti sąjungininkus Europoje, koncertuoti iškilmingomis progomis. Tuomet grupę sudarė penkiolika savanorių, organizuotų vadovaujant majorui Mike‘ui Sheehanui. Pamačiusios diplomatinę šios grupės vertę, kelios sąjunginės tautos pradėjo aukoti instrumentus, natas ir lėšas pradiniams grupės poreikiams. Per pirmuosius gyvavimo metus „SHAPE International Band“ surengė daugiau nei tris dešimtis pasirodymų. 1985 m. generolas Bernardas Rodgersas (JAV) paskelbė „SHAPE International Band“ oficialiu NATO muzikiniu atstovu.   Džiazo ansamblį sudaro geriausi muzikantai iš NATO aljanso karinių grupių, turintys ilgametę profesionalią gastrolių ir įrašų patirtį bei atrinkti atsižvelgiant į jų stilistinius ir improvizacinius sugebėjimus.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio programą vainikuosiančio kolektyvo sudėtyje pasirodys ir lietuvis – Donatas Bukauskas. „Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad Donatas Bukauskas – trombonininkas, dainininkas, kompozitorius, džiazo muzikos atlikėjas, yra oficialus NATO orkestro narys, atstovaujantis Lietuvai. Džiugina, kad NATO muzikantai su didele šiluma ir pagarba prisimena Klaipėdą ir mus, festivalio organizatorius. Aukštai vertina infrastruktūrą, garso operatorių darbą ir nuostabią publiką“, – teigia Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Nuo pat savo įkūrimo „SHAPE International Band“ koncertavo palaikydama Aljansą ir visoje Europoje kaip išskirtiniai kviestiniai atlikėjai. Grupė dalyvavo garsiuose renginiuose, tokiuose kaip Bansko tarptautinis džiazo festivalis, Lier Jazz festivalis, Montreux džiazo festivalis, Wigan tarptautinis džiazo festivalis, Briuselio džiazo maratonas, Šiaurės jūros džiazo festivalis, Korko džiazo festivalis ir daugybėje kitų. Šiandien grupę sudaro 18 tarptautinių profesionalių karo muzikantų, vadovaujamų dirigento, vyriausiojo karininko Fouro Jameso Bettencourto (JAV).

Grupės sudėtyje yra trimitai, trombonai, saksofonai, ritmo sekcijos ir vokalistai. „SHAPE International Band“ atlieka klasikines amerikiečių bigbendo džiazo aranžuotes iš Glenno Millerio, Duke’o Ellingtono, Count Basie ir vokalo aranžuotes iš tokių atlikėjų kaip Frank Sinatra ir Johnny Hallyday.

Šios grupės pasirodymą Klaipėdos Teatro aikštėje žiūrovai galės išvysti birželio 24 d. nuo 21 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Ukrainos ginkluotojų pajėgų generalinio štabo padėka Klaipėdos pilies džiazo festivaliui

XXVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalio baigiamajame koncerte publikos laukė didžiausias šių metų netikėtumas – scenoje pasirodė geriausius Europos muzikantus vienijantis ...
2022-07-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Paskutinė džiazo festivalio diena - su ukrainietiškais ir NATO akcentais

Baigiamasis XXVIII  Klaipėdos pilies džiazo festivalio koncertas prasidėjo ir baigėsi ryškiausių žvaigždžių pasirodymais. Muzikantai scenoje kūrė neįtikėtinas muzikines istorijas, o ...
2022-07-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Džiazo festivalio scenoje - Ukraina ir NATO

Liepos 9-ąją, šeštadienį, Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje bus galima išvysti unikalų projektą – „SHAPE International Band, NATO Jazz Orchestra“ ...
2022-07-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This