Prašo Klaipėdos merą pasiaiškinti dėl Jūrininkų poliklinikos projekto

Politika

Klaipėdietis Seimo narys, konservatorius Audrius Petrošius pranešė, jog įvykdė praėjusią savaitę viešai duotą pažadą kreiptis į Klaipėdos merą Arvydą Vaitkų, kad jis paaiškintų motyvus, kodėl planuoja sustabdyti naujo Jūrininkų poliklinikos statybų projekto įgyvendinimą.

Naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato projektą sukūrė vilniečiai „Mes architektai”. Projektuotojų vizualizacija

„Šiuo metu pirminės sveikatos priežiūros paslaugos klaipėdiečiams teikiamos avarinės būklės bendrabutyje įsikūrusiose patalpose. Dėl pasenusios ir medicinos įstaigai nepritaikytos infrastruktūros ne tik sudėtinga užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę, bet taip pat atliepti individualius pacientų poreikius. Nepalanki darbo aplinka neretai kelia nepasitikėjimą ir pačia gydymo įstaiga. Paminėti aspektai mažina viešosios įstaigos konkurencingumą su privačiu sektoriumi ir didina laukiančiųjų pas gydytojus eiles. Todėl praėjusios kadencijos savivaldybės priimtas sprendimas statyti naują Jūrininkų polikliniką buvo savalaikis ir racionalus, atveriantis galimybes užtikrinti pirminės sveikatos priežiūros sektoriaus kokybinį šuolį uostamiestyje, teisingai paskirstyti pacientų srautus skirtingose miesto dalyse“, – pranešime spaudai cituojamas A. Petrošius.

Jo kreipimesi pažymima, kad savivaldai tekusi ligoninių išlaikymo funkcija, įsteigus Klaipėdos universiteto ligoninę, buvo perkelta Sveikatos apsaugos ministerijai, o šiemetinis Klaipėdos miesto biudžetas yra apie 48 mln. eurų didesnis.

Anot jo, savivaldybės siūlymas kada nors renovuoti esamos Klaipėdos miesto poliklinikos infrastruktūrą nespręs pirminės sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo problemos.

„Savivaldybės noras renovuoti Klaipėdos miesto, vadinamąją trečiąją, polikliniką yra sveikintinas, tačiau tik papildomai pastatyta nauja poliklinika, skirta centrinėje miesto dalyje gyvenantiems asmenims, efektyviai optimizuotų pirminės sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą visiems Klaipėdos gyventojams“, – tikina A. Petrošius.

Nors Klaipėdos savivaldybei iš antro karto pavyko surengti Birutės gatvėje numatytos statyti naujos Jūrininkų poliklinikos rangovo išrinkimo konkursą, uostamiesčio meras A. Vaitkus penktadienį žurnalistams teigė, ko gero, toks projektas jau nebus įgyvendinimas. Vietoje jo naujoji miesto valdžia yra linkusi tvarkyti sovietmečiu statytą vadinamąją III polikliniką – Klaipėdos miesto poliklinikos pastatą Taikos prospekte.

„Labai dideli pinigai skiriami pastato dizainui, architektūriniams sprendimams. Šiandien turbūt priimsime galutinius sprendimus, didžiausias orientyras yra į sveikatos priežiūros centrą, kad sukurtume epicentrą pietinės miesto dalies gyventojams sutvarkant buvusią III polikliniką. Norisi čia matyti medicininį centrą, nes čia didžiausia gyventojų koncentracija, kad jie gautų čia viskas reikiamas pirminės sveikatos priežiūros paslaugas. Yra kryžkelė pasirinkime ir, matomai, pasirinksime variantą sutvarkyti turimą turtą, o ne pulti statyti naują pastatą už kelias dešimt milijonų”, – tada sakė A. Vaitkus.

Visgi sprendimo projekte, kuriuo meras siūlo keisti 2023–2025 m. strateginį veiklos planą, toks pokytis dar nenumatytas

8 Comments

  1. KAD

    Šitą polikliniką turi statyti Sveikatos apsaugos ministerija, nes ji (poliklinika) pavaldi naujai sukurptai Universitetinei ligoninei, bet ne savivaldybei. O dabar prisiminkite kiek pažadų buvo pridalinta, kiek Petrošius pūtavo įrodinėdamas apie jos naudą, o kai reikia įdėti pastangų ir lėšų visi deda į krūmus ir viską suverčia savivaldybei ant sprando. Bet dar variantas rekonstruoti Pievų take esančią odontologijos kliniką iškeliant Ligoninių kasą į trečią polikliniką ir įrengti bei perkelti Jūrininkų polikliniką iš Taikos pr., bus kaip tik centrui ir šiaurinei miesto dalims. Tuo pačiu oastatas būtų perduotas universitetinei ligoninei kaip Klaipėdos miesto įnašas rekonstruojant esamą pastatą, bet visas likęs finansavimas turi būti SAM.

    Reply
    • Dana

      Universitetinė ligoninė pavaldi LR SAM, o poliklinika savivaldybei. Neklaidinkite žmonių, jei nežinote.

  2. Liberalieji

    sukėlė chaosą bei patyrė politinį fiasko valstybės valdyme dabar nori chaoso Klaipėdoje ? Konservatoriau , pone Petrošiau ? Meras atsiskaito ir aiškinasi tik klaipėdiečiams kurie jį išrinko. Populistiniai pažadai nežinantiems ?

    Reply
  3. ???

    Nuo kada Vaitkus turi aiškintis Petrošiui? Nejuokinkitye voverių, Klaipėdos meras yra Vaitkus ir jis šeimininmkauja mieste , jis tariasi su kompetetingais specialistais, o ne su populistais.

    Reply
  4. Algirdas

    Svarbiausia stebėti kas „išdygs” šiame sklype vietoj poliklinikos. Tada bus galim vertinti sprendimą.

    Reply
  5. klp

    Kaip skaudu Petrosiui, buvo matyt kazkas pazadeta….

    Reply
  6. *****

    Aš rinkėjas ir man patinka mero Vaitkaus priimtas pavadinčiau kompromisinis variantas , kada sąlyginai gerai visiems . Į renovuotą poliklinikos pastatą persikels Jūrininkų poliklinikos personalas ir pacientai , o Birutės g. gyventojams nebus pabloginta gyvenimo kokybė . Ar konservatorius Petrošius nenori ” visiems gerai ” ? Ar yra lygesnių už lygius ? Manau nereikėtų daryti politinio spaudimo Klaipėdos mero sprendimams ir nesvarbu kaip juos pavadintumėte .

    Reply
  7. Konservatoriui , seimo nariui Petrošiui

    kodėl nereaguojama į klaipėdiečių išsakytus priekaištus ? ___ 2023-01-Klaipėdiečiai pasijuto įžūliai apgauti . dalis teksto ___Centrinėje uostamiesčio dalyje gyvenantys klaipėdiečiai pareikalavo, kad Klaipėdos miesto savivaldybės administracija stabdytų jau praktiškai pasibaigusį atvirą konkursą dėl naujojo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastato statybos. Apgauti pasijutę žmonės neturi nieko prieš, jog jų kaimynystėje, Birutės gatvėje, atsirastų sveikatos priežiūros įstaiga, tačiau nenori, kad tai pakenktų jų pačių gyvenimo kokybei ir net sveikatai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This