Savivaldybės įmonėje – savivaldybės tarnautojo sūnaus mašinos remontas? (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio savivaldybės valdomoje AB „Klaipėdos energijoje” galėjo būti remontuojamas jos valdybos nario, Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiojo specialisto Arūno Smagurio sūnaus automobilis. Pats A. Smaguris anksčiau dirbo šioje įmonėje.

Tarnautojas tikina nieko nežinantis apie tokią situaciją, nieko negali paaiškinti ir jo sūnūs, taip pat dirbantis viešajame sektoriuje – Uosto direkcijoje.

Tuo metu įmonės akcijų valdytoju esantis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus sakė jau sulaukęs signalo ir iškart buvo pradėtas atitinkamas tyrimas.

„Atvira Klaipėda” sulaukė nuotraukos, kurioje užfiksuotas A. Smagurio sūnui priklausantis automobilis „Mazda 3″ neva stovintis „Klaipėdos energijos” dirbtuvėse. Ten jis esą buvo ruošiamas techninei apžiūrai ir vėliau vieno iš energetikų net vežtas į tokios apžiūros centrą. Automobilio priklausomybės faktą patvirtina techninio paso ir techninės apžiūros lapo nuotrauka.

A. Smaguris „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad turi sūnų vardu Giedrius ir kad jam lyg ir priklauso „Mazda”. Tačiau ar ji galėjo būti remontuojama buvusioje jo darbovietėje, kurios valdybos nariu dabar yra, tarnautojas teigė nežinantis. Paklaustas, ar negalėtų to pasiteirauti sūnaus, sakė galintis tai padaryti nebent po darbo.

Naujasis „Klaipėdos energijos” vadovas Rolandas Baltuonis teigė iki šiol apie tokią situaciją dar negirdėjęs. Pasak jo, įmonė tikrai neteikia automobilio remonto pašaliniams asmenims, tad tai gali būti savavališkas kurių nors darbuotojų elgesys. Situacija, anot jo, bus aiškinamasi.

„Tokia veikla yra visiškai neteisėta ir prilyginama įmonės turto grobstymui. Šis įvykis bus ištirtas ir neteisėtą veiklą vykdę darbuotojai bus nubausti. Deja, tenka pripažinti, kad atėjęs vadovauti įmonei čia radau daug dalykų, kurių neturėtų būti. Panašu, kad darbuotojai taip įpratę, tokia susiformavusi praktika. Atsakomybė už tai tenka buvusiems vadovams. Mano artimiausias uždavinys – užtikrinti skaidrią įmonės veiklą siekiant naudos vartotojams“, – sakė generalinis direktorius.

Nauja „Klaipėdos energijos” valdyba ketverių metų kadencijai Stebėtojų tarybos valia buvo išrinkta balandžio 14-ąją – likus mažiau nei savaitei iki naujosios miesto Tarybos ir mero priesaikos. Į valdybą buvo perrinkti Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė, A. Smaguris ir 19,47% įmonės akcijų valdančios „Gren Lietuva” atstovas Rimantas Tenenė.

K. Petraitienė ir anksčiau „Klaipėdos energijoje” dirbęs bei šalių susitarimu iš darbo išėjęs A. Smaguris ankstesnės kadencijos valdyboje buvo atsidūrę tik nuo sausio pabaigos, kai pakeitė atsistatydinusį savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėją Edvardą Simokaitį ir buvo atšauktas įmonės finansų direktorius Kęstutis Jonkus. Tuometinis įmonės akcijų valdytojas, savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas ėjęs Gintaras Neniškis tokias permainas buvo aiškinęs tuo, kad valdyba esą atnaujinama siekiant, jog nauji žmonės spręstų dėl naujo generalinio direktoriaus išrinkimo. Taip pat tokiu sprendimu esą buvo šalinama nelabai normali situacija, kai valdytoje buvo generaliniam direktoriui pavaldus finansų direktorius.

Beje, abiem atvejais už K. Petraitienės kandidatūrą balsavo visi šeši stebėtojai, o A. Smaguris buvo išrinktas keturiems balsavus už, dviem – prieš.

Klaipėdos meras A. Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog jau sulaukė signalo apie tokį galimą A. Smagurio sūnaus mašinos remontą ir dėl to jau esą vyksta tyrimas.

Paklausus, ar pasitvirtinus faktui, A. Smaguris tebeturėtų jo pasitikėjimą toliau eiti įmonės valdybos nario pareigas, meras sakė nenorintis užbėgti įvykiams už akių ir lauks tyrimo rezultatų, o tada jau darys sprendimus.

ATNAUJINTA. Kiek vėliau žurnalistui pavyko išsiaiškinti, jog A. Smagurio sūnus Giedrius irgi dirba viešajame sektoriuje – yra Susisiekimo ministerijos valdomos AB „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija” Statybos ir eksploatacijos departamento direktorius.

Tačiau ir jis daugiau aiškumo į šią situaciją neįnešė. Esą mašiną tokią turėjo, bet ar dabar tebesinaudoja ja, ar kam nors yra davęs naudotis, neatsakė. Anot G. Smagurio, jis nežino, kaip toji „Mazda” galėjo atsidurti „Klaipėdos energijos” dirbtuvėse.

32 Comments

  1. Galima

    kiek nori dalyvauti rinkimuose, rinkti, bet valdžioje ( t.y.prie ėdžių) visada lieka KLANAS, kurio nariai bambagyslėmis tvirtai susiįję tarpusavyje.Nėra jokių partijų,pažiūrų, įsitikinimų, yra tik begalinis godumas ir tikslas – pinigai. Pagarba žurnalistui, kuris ,vis dar, nenuleidžia rankų ir bando iškuopti šį mėšlą

    Reply
    • Jooo...

      Senovės graikų legenda pasakoja, kad kadaise gyvenęs karalius Augijas, kuris nepaprastai mėgo arklius: turėjo jų per tris
      tūkstančius. Bet arklidžių niekas nebuvo kuopęs trisdešimt metų, ir mėšlo susikaupė tiek, kad jau siekė arklidžių lubas.
      Laimei pas Augiją stojo tarnauti Heraklis, garsus savo jėga ir sumanumu. Jam karalius liepė išmėžti arklides, nes niekas
      kitas nebūtų sugebėjęs šio darbo atlikti. Heraklis buvo ne tik labai stiprus, bet ir protingas. Jis nukreipė į arklides upę, kurios
      srovė greitai išplovė mėšlą.

    • Jooomajoooo :)

      Gražiai čia, apie mėšlo sankaupas ir jo utilizavimą. Tik kur rasti pas mus tiek Heraklų?

  2. Korupcija

    Yra ten toks kiemo ir garazu karalius Egidijus, megsta keliu remontus, santechnika, metalo lauza ir autoremontus ir procentus…Tikekimes naujas vadovas padaris tvarka ir su tuo Smagurio paveldu.

    Reply
  3. Pensininkas

    Katinas savo peles paliko. Pelės kaip įmanoma geroau nori įsiteikti naujam direktoriui. Tačiau nepasakoja, kad tokia tvarka jau buvo prie Katino. Buvusio direktoriaus ir direktoriaus giminių mašinų remontas buvo norma. Jeigu jau norim teisingumo, tai pasakykit visą tiesą.

    Reply
    • Dar ne pensininkas

      Pensinonke, jei prie sito vadovo sika geriausia sakyt, kad senasis kaltas

  4. Faktas

    Juk tas Smaguris iš klaipėdos energijos buvo išpašolvonytas kaip tinginys- profesionalas… O dabar jis nuo liberalų vadybos narys?

    Reply
  5. :)

    Smaguris tuoj išsižadės neturi sūnaus ir žmonos:)

    Reply
  6. Darbuotojas

    Nijolė Smagurienė iš AB Klaipėdos Energijos išėjo ką tik, visiškai nesenai, šiomis dienomis.

    Reply
    • Ne

      Visas klanas lengviau atsipūtė kai smagurienė išėjo. Manau galimai jai buvo daromas mobingas kaip ir galimai jos vyrui. Pasidomėkit kaip viena raudonkepuraitė šara stumia ir pinigus gauna.

  7. Klausimas

    Tarnybinės mašinos NEŽYMĖTOS IR BE GPS vis dar važinėja po darbo po visą vakarų regioną?

    Reply
  8. J

    visa tai labai greitai ir aiskiai parodys ar ponas meras Vaitkus is tiesu sake kad tvarkys miesta ar tokie buvo tik rinkiminiai pazadai ir smaguriu seimyna
    beje zmona smagurio irgi idarbinta klaipedos energijoje nieko nera dirbus tik alga siurbe
    dar kitas klausimas butu tai kiek metu dar dirbdamas smaguris savo, zmonos ir vaiku masinas tvarkesi uz imones pinigus? Kodel as turiu per savo sildymo saskaita apmoketi smagurio masina kai jis dar sedi valdyboje toje pacioje imoneje, sedi administracijoje miesto kuri yra akcininkas tos pacios imones?
    GAL LAIKAS ATSIBUSTI KAS DAROSI???

    Reply
    • Klaipėdietis

      Jūs žmonių neklaidinkit. Smagurio žmona senai jau nebedirba. O gal pasidomėkit ką dirba šiuo metu Keblio dukrytė.

    • Ačiū

      Pritariu Klaipėdiečiui. Pasidomėkite, ir ar teksto autorius nėra vieno energijos klierko giminaitis. Buvęs vadovas bet ką padarytų, kad atkeršytų Smaguriui. Ten visas „buvusio” klanas tūno.

    • Martynas Vainorius

      Jei rašydamas „teksto autorius” turite omenyje mane, tai galiu nuraminti, kad „Klaipėdos energijoje” nedirba nė vienas mano giminaitis ar pažįstamas. Visi kurie ten mane pažįsta tai tik dėl mano darbo 🙂 Vienodai „myliu” ir Katinus, ir Smagurius.

  9. Domas

    Nesistebiu. Dirba ir viskuo naudojasi šeimomis? Užsėdę geriausias vietas.

    Reply
  10. Pagarba ponui merui Vaitkui

    Tuo metu įmonės akcijų valdytoju esantis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus sakė jau sulaukęs signalo ir iškart buvo pradėtas atitinkamas tyrimas.

    Reply
    • Anonimas

      Meras akcininku nėra, jis asmeniškai savo pinigėlių neinešė, todėl ir jos turtu disponuoja tik kaip išrinktas gyventojų atstovas, arba kitaip patikėtinis. Todėl jei ir “prapils” kokius brangius projektus jis savo asmeniniais pinigai nerizikuoja.

  11. Ne

    Labai keista, kodėl nerodote numerį, ar nebus melas?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Nebus melas, nes numerius pats paslėpiau – tai yra asmens duomenys, kurių šiuo atveju viešinti nėra būtina.

  12. Muilas

    O naujas vadovas tai gerulis – buvę vadovai, matai, kalti 😀 O kad Smaguris ir buvo išspirtas prie tų buvusių vadovų, tai pamirštama??? Prisiimk atsakomybę, Baltuoni!

    Reply
    • pupulis

      Naujas vadas turi parodyti, kad „dirba” – tam jis į šias pareigas ir pasodintas. Jis yra „Neniškis ir Smaguris & CO” narys, todėl dabar kovos su korupcija ir kitomis negerovėmis vėliava drąsiai žygiuos AB Klaipėdos energija pirmose gretose. Palankaus, jam, vėjo į nugarą!

  13. skundikai

    bjauru.

    Reply
  14. Nežiniukas

    Jei ne Atvira Klaipėda tai p. Smaguris ne tik apie sūnaus automobilį nieko nežinotų apie patį sūnaus egzistavimą grįžęs iš darbo turėtų žmonos paklausti.

    Reply
  15. Jolka

    Sūnus su tėveliu pagauti su įkalčiais. Tai akivaizdus viešų ir privačių interesų supainiojimas, kur švaistomos viešos įmonės lėšos. A. Smaguris turi nedelsiant atsistatydinti iš valdybos nario pareigų, o meras svarstyti ar verta pasitikėti tokiu darbuotoju dirbančiu miesto administracijoje. Kiek iš tikrųjų A. Smaguris yra įsisavinęs lėšų dirbdamas Klaipėdos energijoje? Kodėl iki šiol tokiems darbuotojams leidžiama toliau dirbti viešame sektoriuje? Gėda.

    Reply
  16. Žurnalistas

    Vainoriau, kaip čia ant savo kolegos žurnalisto N. Smagurio gali rašyt…?

    Reply
  17. Liberalus cinizmas ...

    Nauja „Klaipėdos energijos” valdyba ketverių metų kadencijai Stebėtojų tarybos valia buvo išrinkta balandžio 14-ąją – LIKUS MAŽIAU NEI SAVAITEI iki naujosios miesto Tarybos ir mero priesaikos. Į valdybą buvo perrinkti Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė, A. Smaguris ir 19,47% įmonės akcijų valdančios „Gren Lietuva” atstovas Rimantas Tenenė. ______P.S. priminkite po kiek eurų klaipėdiečiai sumoka valdybai ? O dar ir paslaugos kaip tie čekučiai priklauso ? Liberalių rojus …

    Reply
  18. Klaipėdietė

    Oi naujieną atskleidė?. Patikrinkite kaip autobusų parke yra remontuojamos mašinos pačių vairuotojų,arba ten dirbančių šaltkalvių draugelių,giminių. Ir dar iš to pačio sandėlio atsarginės detalės nurašomos remontams. Būtų šaunu,kad po visas savivaldybės įmones prasisuktų toks patikrinimas.

    Reply
    • X

      Labai gera įžvalga, tikėkimes atvira klaipeda jau imasi šio tyrimo.

    • Martynas Vainorius

      Žmonės mielieji, nejuokinkit. Kaip įsivaizduojate tokį tyrimą? Vainorius įvaro į autobusų parką, sustato visus prie sienos ir pareikalauja parodyti dokumentus, kam priklauso mašinos, kurios tuo metu remontuojamos? Kol nebus pilietiškų žmonių, pasidalinančių labai konkrečia informacija ar įrodymais, kaip šiuo atveju, o ne tik rašinėjančių anoniminius komentarus, tol joks žurnalistas jums nepadarys taip pageidaujamų tyrimų.

    • Anonimas

      Martynai, kažkada mėginau į AK įkelti nuotraukas su įkalčiais. Buvo vargo vakarienė ir, kaip supratau, neišsisiuntė.

    • Martynas Vainorius

      Taip, AK turi labai daug techninių problemų ir nesimato prošvaisčių, kad jos kada nors bus ištaisytos. Tačiau nebūtina juk kelti viską tik per tą naujienos pranešimo formą, juk yra mano el. paštas, galite juo viską atsiųsti. O jei kas nesigauna, galite juk paskambinti. Šaltinio paslaptį visada garantuoju.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Pagaliau įrengė slipą nuleisti laivams į Dangę

Klaipėdoje įrengta infrastruktūra laivų nuleidimui į Dangės upę. Nors įgyvendinti šį svarbų projektą užtruko ilgiau nei planuota, tačiau dabar juo ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Spyglys

Vargas tau, Jeruzale*

Spyglys džiaugdamasis perskaitė „Atviros Klaipėdos“ pranešimą apie pirmąjį bandymą mūsų miestelyje surengti vasaros sezono atidarymo šventę. Tačiau kartu jį apėmė ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Savivaldybėje - kėdžių perstumdymo vajaus pradžia

„Instrumentas su nepatinkančiais darbuotojais susidoroti”, – taip Klaipėdos miesto vadovų parengtą savivaldybės struktūros projektą vertina jos darbuotojai, perdavę jį „Atvirai ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This