Įgyvendintos dar dvi aktyvių klaipėdiečių iniciatyvos

Miestas

Penktadienį Tauralaukyje, Klaipėdos gatvėje, mažiesiems lankytojams atverta nauja, šiuolaikiška vaikų žaidimų aikštelė. Ji įrengta gyventojų iniciatyva – pateikus pasiūlymą iš Savivaldybės biudžeto finansuojamam dalyvaujamajam biudžetui.

Pirmieji naująją vaikų žaidimo aikštelę išbandė netoli įsikūrusios Tauralaukio progimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes lankantys vaikai, taip pat mažieji, į aikštelę atėję su tėveliais ar močiutėmis. Mamos džiaugėsi, kad pagaliau vaikai turės kur turiningai praleisti laisvalaikį, nes šiame gyvenamajame rajone vaikų žaidimo aikštelės labai trūko.

Prieš kelias dienas buvo atverta ir vaikų žaidimo aikštelė pietinėje miesto dalyje, I. Simonaitytės gatvėje. Kaip ir vaikų žaidimo aikštelė Klaipėdos gatvėje, ji taip pat yra prieš dvejus metus Klaipėdoje startavusio dalyvaujamojo biudžeto projektas, atsiradęs aktyvių mikrorajono gyventojų dėka. Šis projektas – vienas iš trijų, už kuriuos tuomet buvo atiduota daugiausiai balsų.

„Tai tik du pavyzdžiai, kokius gražius ir naudingus dalykus galima sukurti, svarbu, kad klaipėdiečiai turėtų idėjų ir įdėtų pastangų pristatyti jas. Naudodamasis proga kviečiu gyventojus generuoti naujas idėjas, kurios pagerintų jų gyvenamąją aplinką, nes dar šį rudenį planuojama pakviesti miestiečius siūlyti naujas idėjas dalyvaujamajam biudžetui“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Pagal projektą pavadinimu „Simonaitytės vaikų žaidimo aikštelė“ įrengtą vaikų žaidimo aikštelę tikėtasi atverti 2022 m. rudenį, tačiau dėl papildomų darbų (drenažo įrengimo) terminas nusitęsė. Senos žaidimų aikštelės vietoje, ties daugiabučiais namais I. Simonaitytės g. 16 ir 18 (Reikjaviko parke prie Simonaitytės kalno), sukurtos saugios sąlygos žaisti pietinės miesto dalies vaikams, sukurta laisvalaikio vieta jų tėvams ir seneliams. Papildomai iš savivaldybės lėšų bus atnaujinti pėsčiųjų takai aplink aikštelę.

Vaikų žaidimo aikštelės Klaipėdos gatvėje (ties 26 ir 28 namais) įrengimas miestui kainavo 48 tūkst. eurų (bendras plotas 300 kv. metrų), „Simonaitytės vaikų žaidimo aikštelė“ (bendras plotas 400 kv. metrų) – 58 tūkst. eurų.

Vaikų žaidimo aikštelėse įrengti daugiafunkciai patrauklių spalvų įrenginiai, lavinantys kognityvines ir motorines vaikų funkcijas (sūpynės, karuselės, batutas), taip pat – neįgaliems vaikams skirti įrenginiai, smūgį silpninanti danga – apsauga nuo kritimo.

3 Comments

  1. Labai smagu, BET

    Labai smagu, kad įrengta vaikams žaidimų aikštelė , kuriš Tauralaukio vaikučiams ir darželio vaikučiams tikrai trūko. Bet kodėl ją reikėjo įbrukti į tokią mažą, apribotą vietą, tarp baisių daugiabučui gyventojų suręstų tvorų. Tauralaukyje prie bendrabučio dirvonuoja pievos, tauralauškikiai ten laiko išsimėtę padargus, malkas, nupjautus krūmokšnius. Žolė nepjauta. Baisu žiūrėti. Atrodo kaip apleistas kaimas viduryje miesto.

    Reply
  2. Anonimas

    Nesuprantu, kodėl Lietuvoje tiek daug vaikų žaidimų aikštelės aptvertos tvoromis. Net tos, kurios nėra prie gatvės, ir tos paverstos gardais. Kodėl, pvz., ispanai vaikų žaidimų aikšteles daro be jokių tvorelių. Pas juos tokios aikštelės tiesiog gražiai integruotas į bendrą erdvę (skverą, parką ir pan.), kur vaikai gali ir plačiau palakstyti, ir kamuoliu pažaisti ir daugiau galimybių patekti į aikštelę (ne pro vienintelius vartelius). Tėvams irgi patogiau vaikščioti aplink aikštelę, įeiti, išeiti, niekas nėra „įkalintas“ garde, kaip pas mus. Čia šiaip kažkoks nemokšiškumas taip daryti ar taip daroma dėl kažkokios mūsų tautiečių tėvelių liguistos paranojos (tvorelės lygu saugumui)?

    Reply
    • Anonimas

      Lietuvoje turime daug voljerų projektuotojų, taip pat kuo daugiau , tuo brangiau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This