Pabėgėlė: Lietuvoje, kaip ir Ukrainoje, tik ir žiūrima, kaip apgauti bei ką pavogti

Svarbu, Veidai

Hanna Motorina
2023-06-18

Komentarų: 67

Jau metus laiko Klaipėdoje gyvena 27 metų Irina Chodan, kartu su 5-mete dukrele Katerina pabėgusi iš karo Nikolajevo srityje. Per tą laiką jauna moteris iš esmės pakeitė jai įprastą gyvenimo būdą.

Pradžioje Irinai teko palikti perspektyvias pareigas agroversle ir įsidarbinti fabrike, kur ją apgavo, už mėnesį, dirbant po 12 valandų per dieną, gavus vos 540 eurų.

Vėliau mergina nusprendė dirbti savarankiškai grožio srityje, kartu aktyviai mokydamasi lietuvių kalbos, kad galėtų išlaikyti kalbos egzaminą ir gauti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje.

Draugės vyrą mina sudraskė į gabalus

„Taip sutapo, kad vasario 24-oji, pirmoji karo diena, buvo ir mano pirmoji darbo diena po trijų metų pertraukos. Tada į darbą atėjau aš viena”, – pokalbį pradėjo karo pabėgėlė.

Po to Irina su dukrele dviems savaitėms persikraustė į rūsį ir per tą laiką namuose nakvojo tik tris kartus, nes bijojo naktinių antskrydžių.

„Mūsų šalis visiškai nebuvo pasiruošusi karui, nors prieš tai žiniose ne kartą buvo kalbama apie galimą įsiveržimą. Tuo metu, kai mums su dukrele teko ieškoti slėptuvės, paaiškėjo, jog pas mus slėptuvėse yra tik suolai, kaip mokyklų sporto salėse. Nebuvo nei lovų, nei maisto, be to, buvo taip drėgna, kad net buvo sunku kvėpuoti”, – pasakojimą tęsė Irina.

Jie gyveno kaime, esančiame pasienyje su Chersono sritimi, kurioje buvo sutelkta daug rusų tankų. Irina jų bijojo, nes nežinojo, ar juose yra karių, ar jie tiesiog stovi tušti. Dėl to ji baiminosi pajudėti iš vietos.

Pirmąją karo savaitę žuvo Irinos tetos vyras. Jis ėjo namo, veikiant komendanto valandai, ir dingo be žinios. Jo kūną su peršauta galva atrado tik po 8 mėnesių. Po to žuvo draugės vyras: vykdamas į laukus, užvažiavo ant minos, jį sudraskė į gabalus.

„Nusprendžiau išvykti iš Ukrainos, tačiau pirmiausia reikėjo iš mūsų gyvenvietės nuvažiuoti iki Nikolajevo. Kelias vedė per Pietinio Bugo pakeliamą tiltą, kurį karo metu ėmė kėlinėti ir nuleidinėti bet kada. Dėl to buvo sunku išvykti, nes iš anksto reikėjo susitarti su vairuotojais, kad spėtum išvažiuoti, kol tiltas nuleistas”, – pasiruošimą išvykimui prisiminė ukrainietė.

Pagaliau kovo 8 d. Irina su Katerina pasiekė Nikolajevą, kur tą pačią dieną rado vairuotoją, vežantį žmones iki sienos su Moldova. Su juo ir išvyko, neturėdama jokio tolimesnio plano. Pasak Irinos, jai buvo svarbu išvykti bet kur.

Pasienyje jai pasisekė sutikti draugę Kariną iš Nikolajevo. Paaiškėjo, jog ji skambino Irinai, norėjo pasiūlyti vykti kartu, bet tada nebuvo ryšio. Ji pasiūlė Irinai vykti į Klaipėdą, kur dirbo jos vyras. Taip atsitiktinumo dėka ji atsidūrė Lietuvoje.

„Klaipėda man patiko, čia nepajutau didelio skirtumo nuo Nikolajevo. Ten jūra ir čia jūra. Ten kalbama rusiškai ir čia taip pat. Tiesa, čia gerokai šalčiau”, – palygino Irina.

Nusivylė lietuvių darbdaviais

Pirmąsias tris dienas Irina su dukrele gyveno viešbutyje, o vėliau savanorių centre susipažino su vyru, kuris pranešė, jog ukrainiečiams veltui galima apsigyventi svečių namuose prie jūros. Ten ji praleido dar tris dienas, vėliau išsinuomojo butą.

Po to Irina ėmė ieškoti darbo pagal specialybę, bet neradusi nusprendė eiti dirbti bet kur, kur pasiūlys ukrainiečių registracijos centre.

„Ten atvykę Užimtumo tarnybos atstovai papasakojo apie Klaipėdoje laisvas darbo vietas. Daugelis siūlomų vietų atsisakė, nes tikėjosi pralaukti, kol baigsis karas, nemažai moterų sakė atvykusios pas vyrus. O mane ir mano draugę įdarbino gamykloje. Ten mes dirbome metus laiko. Man buvo sunku, nes aš niekada nedirbau fizinio darbo, esu įpratusi prie sėdimo darbo biure”, – sakė ukrainietė.

Jos teigimu, gamykloje kilo konkurencija tarp ukrainiečių ir lietuvių. Pastarieji pyko dėl to, kad ukrainiečiai neva iš jų atima darbus.

O praėjus metams, įmonės vadovai nusprendė apgauti ukrainietes.

„Paaiškėjo, kad Lietuva šia prasme niekuo nesiskiria nuo Ukrainos. Čia irgi žiūrima, kaip ką apgauti ir ką pavogti. Čia irgi pažada viena, o daro kita. Mes per mėnesį gaudavome 540 eurų – dirbome ir dieninėje, ir naktinėje pamainoje. Aš juk auginu dukrą, nuomojuosi būstą, o dar ir mama atvyko. Be to, atsiradus daugiau darbo, mums padidino krūvį, tad mėnesį teko dirbti po 12 valandų per parą. Ir už tą mėnesį mums sumokėjo irgi tik po 540 eurų. Kreipiausi į Darbo inspekciją, bet ten man pasakė, jog išsimušti pinigus už papildomai dirbtas valandas galima, bet reikia kreiptis į teismą ir teks ilgai laukti. Nenorėjau tuo užsiimti, todėl nusprendžiau išeiti iš darbo”, – apie nemalonią patirtį su lietuvių darbdaviais pasakojo Irina.

Po šio incidento ji ėmė lankyti kursus, rengiančius plaukų priežiūros keratinu ir botoksu meistrus.

„Man visada patiko momentinis šių procedūrų rezultatas, tad buvo įdomu sužinoti, kaip to pasiekti. Todėl baigiau kursus, užsisakiau medžiagų ir ėmiau savo paslaugas siūlyti draugėms”, – sakė ji.

Kol kas Irina grįžti į Nikolajevą neketina, nes situacija ten išlieka nestabili: vieną dieną gali būti ramu, o kitą dieną, žiūrėk, jau daugybė aukų. Kartą per tris mėnesius ten nebuvo nė vieno apšaudymo ir ji jau bus susiruošusi grįžti, kai vieną dieną prasidėjo smarkūs apšaudymai.

Tačiau kartu Irina neplanuoja ir visam laikui likti Lietuvoje – kol kas ji tik nori gauti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, todėl aktyviai mokosi lietuvių kalbos online ir tiki, jog kalbos egzaminą išlaikys nesunkiai.

67 Comments

  1. Nezabitauskas

    Vargšė Rusija! Ir kodėl fašistai ją taip puola? Dabar – Ukrainoje, anksčiau – Gruzijoje, kažkada – Suomijoje. Visi kaimynai aplinkui – fašistai! Gerai dar, kad į pačią Rusiją nelenda, puola savose teritorijose.

    Reply
    • Tai kad spektakli surengė

      Prigožinas kartu su Putinu, dar nesupratote?

  2. Aišku sunku ,kai reikia uždirbti pinigus

    Žinoma sunku dirbti visą gyvenimą nedirbusiam. Ir visai nieko nemokančiam…Svarbiausiai viltis gauti didesnius pinigus praktiškai besimokant dirbti. O tie kaltinimai….Manyčiau niekas netrukdo jai gyventi Ukrainoje (gi ne visur apšaudoma). Gal reiktų nesiblaškyti ir įgyti patirtis, tada ateis ir pinigai.
    Labai sunku atprasti nuo sovietinių įprčių – eini į darbą ir užtai gauni pinigus.

    Reply
  3. Anonimas

    Mes visi žmonės ir visur vienodi ir naivu tikėtis rojaus žemėje, -… ir bažnyčioje muša. O tarp kitko paskutiniu metu pastebėjau labai daug prabangių auto su ukrainietiškai numeriais ir tikrai manau jų turėtojai krovikais ar salės darbuotojais nedirba, ir tikrai jų niekas neapgaudinėja. Galiu tik palinkėti sėkmės ir pasinaudoti įgyta patirtimi, nors ir labai nemalonia.

    Reply
  4. siaips

    Daugelis vyresniu yra susipažinę su ukrainietišku mentalitetu ir kad jis pasikeite per 30 metu, jau nekalbat apie jų emocini priėjima prie darbo, nelabai tikėtina. Nesinori peikti ukrainiečiu ar iš tos šalies atvykusiu, bet anksčiau dažna besikartojanti fraze juos lydėdavo „ daug kalbu o darbe nulis“ kuria galima ir šiandien taikyti. Tad įvairius jų pasisakymai, apgavo, nuskriaudė ir kitos yra tik jų natūrali elgsena. Gal tai sovietinis paveldas – tiek tarp mūsų, tiek tarp jų, skustis ne visai butais dalykais ypač norint pagudrauti ir nepagalvojus kad už juos yra gudresniu ne tik kur jie yra bet ir visame pasaulyje. Šiaip tiek seniau, tiek šiandien lietuvio atliktas darbas yra per penkis aštuonis laiptelius aukščiau pagal kokybe nei ukrainiečio. O iki normalaus priėjimo prie darbo, laikymosi taisyklių, supratimo, kompetencijos ar noro keistis tiek vieniems tiek kitiems oi dar kiek trūksta. Jei šiandien Lietuvoje populistai gelbėtojai ypač jaunimėlis karjeristas ar tiesiog klounai turės eteri, be privalomos analizės tai tokiu straipsneliu apie nuskriaustas aukas bus kiekvieną dieną.

    Reply
    • Koktu skaityti

      Būtent. Jokie jie ukrainiečiai, amžinai nepatenkinti!! ! Ir tegul patyli apie korupciją, apgavystes… Čia jau jie lyderių lyderiai!Pasižiūrėkite jų filmus, tas melodramas” realybės šou. Juk ten atvirai rodoma, kokia korumpuota jų valdininkija, policija!. Tikrieji ukrainiečiai- Tėvynėje, kančioje, nelaimėje. Ten likusiems ir padedu.

    • Anonimas

      Tai lai atgal varo niekas jos čia
      nelaiko, čia bent nešaudo ir nebombarduoja .

  5. Anonimas

    Integracija nepriekaistinga, visus vagimis vadina kaip grynakrauje lietuve

    Reply
    • Anonimas

      Didelis klausimas kiek mūsų visuomenėje yra ne vagių. Čekiukų skandalas netiesiogiai parodė, kad beveik visi LT yra vagys, kuomet niekas nemato. Tad gal nereikia save įsivaizduoti esančiais gražiais ir pūkuotais. Ukrainietė papasakojo apie skaudžią savo patirtį LT, kuomet ji buvo darbdavio apgauta šlykščiai pasinaudojant jos bejėgiška pabėgėlės padėtimi. Žmogus mane, jog LT civilizacija daugiau pažengusi, bet įsitikino, kad ne kažin ką daugiau, nei Ukrainoje.

  6. Anonimas

    Slava Ukraine! putler huilo, put-in-ass

    Reply
  7. Tadas

    Kiek daug cia rusofašistų! Kada jau Klaipėda bus pravalyta? Čemodan-vokzal-boloto!

    Reply
    • Anonimas

      Daug? Vienas, gal pusantro

  8. Kacapiška bydlo

    Geriau visai be slavu…

    Reply
  9. Pilietė

    Nesuprantu kas vyksta Lietuvoje. Kur žiūri teisėsauga.Negerbiu ukrainiečių nemokančių savo kalbos.Negerbiu lietuvių,nekovojančių už savo teises,spardomų savo valdžios.Nesuprantu,kodėl karas vyksta Ukrainoje ,o tiltai griūva Lietuvoj….Kas vylsta, ir kaip ilgai tai tęsis…

    Reply
  10. Rusija??❤️❤️❤️✌️✌️

    https://youtube.com/shorts/DF2yFEsn4qE?feature=share3
    Kur ukranacistai slepia tehnika registruokis telegram kanale gauk onlain laiku tikslia informacija vidio komentarai susirasinejimai su Rusai Ukrainiečiais viskas realu neklausykit ka rašo lietuvos propoganda

    Reply
  11. Mantas

    Iš išnaudoja, kaip ir Lietuvius užsienyje… Tikrai korupcija toje Ukrainoje. Moteris sako tiesą… Amerikiečiai juos įvele ne i jų karą….

    Reply
    • Anonimas

      Atsikrapstyk akis ką kalbi

    • Virgis

      Tai gal rusai uzpuole ukraina?

    • klysti, nemokša

      tai rusofašisttai juos užpuolė ir pradėjo karą… nevaryk ruskių propagandos

  12. Daina

    O pas mane remonto darbus atliko du ukrainiečiai.Nuplėšė kaip reikiant, nes žino savo ” vertę”. Mes jiems padedame, o jie mums ar padėtų? Netikiu!

    Reply
    • Anonimas

      Rusijai
      Šakės
      Banditu
      Gauja

    • Anonimas

      Kam ruskynas jėga , tai pirmyn i savo rodiną. Jums Lietuvoj ne vieta!

    • gal

      užsi… su ta savo rusijos jiega

  13. As

    Kai gime ukrainietis tai žydas pravirko

    Reply
    • Anonimas

      ?

  14. Rusui

    Ateis laikas ir rusų pasaulis bus uždarytas.

    Reply
    • Bukagalviui ,

      Man labiau panašu , rusai – rusakalbiai išsisklaidys visame pasaulyje ir KALBĖS rusiškai kaip dabar daro su vietinių ultrapatryyyyyjotų pagalba kurie ir patryyyyyjotystę rusiškai išreiškia 🙂 Anksčiau nors tos valstybės ,kurioje gyvena ir dirba , valstybinę kalbą mokėti privalėjo 🙂

  15. ....

    Ir man vis labiau panašėja, kad tie liberultrapatryyyyyjotai ” kovoja” tik prieš lietuvius ir mojuoja Ukrainos vėliavomis , matyt eurai įkrenta už patriotyyyystę ? Tik nebeaišku kokios valstybės , nes iš straipsnių suprantu , patys pabėgėliai nelabai ” ukrainos patriotai ” : kalba rusiškai , geriausiai jaučiasi šalyse kuriose vis dar yra mokančių rusų kalbą , grįžti atstatyti Ukrainos , taip pat nelabai skuba ….ir t.t. O pabėgėlė šiame straipsnyje atvirai nepatenkinta nei Lietuva , nei Ukraina ir net jas lygina ” blogyje ” ? Ir nei vieno padėkos žodžio už pagalbą Lietuvai ? Taip, darbdaviai , kurie moteris apgavo – atmatos , manau jie panašiai elgiasi ir su lietuvaičiais . Kapitalizme reikia ” arti „, taip kaip ” aria ” mūsų vaikai užsieniuose ir ten jiems jokių lengvatų . Mano nuomonė seniai dvejopa . Užjaučiu dėl karo , dėl žūčių , bet ….ar visa Ukraina ” frontas ” ? Gal būtų geriau savame krašte ? Ekonominiai pabėgėliai ir tiek .

    Reply
  16. Anas

    Nesuprantu, kuom jums užkliūna tie ukrainiečiai? Žmonės pabėgo nuo karo, kad išsaugotų save ir savo šeimas nuo žūties, daugelis čia susirado darbus, dirba, moka mokesčius. Beje, nemokėdami kalbos jie gauna pačius juodžiausius ir mažiausiai apmokamus darbus. Tai kuo jie blogesni už mūsų tautiečius, pešančius vištas anglijose? Kad kalba kita kalba ir per kelis mėnesius neišmoko lietuviškai? Gal baikit dėl savo bėdų ir nenusisekusių gyvenimų kaltinti visus aplink, tame tarpe ir ukrainiečius….

    Reply
    • Anam

      Mes padėsime ukrainiečiams, jie padės mums. Už jūsų ir mūsų laisvę.

    • Straipsnio neskaitėte ?

      Ko nesupratote ? Nepatenkintos pabėgėlės !

    • >straipsnio neskaitėte

      Pradžiai pasiskaityk komentarus.

    • Tarp kitko

      mėnesių jau 14 – 15 praėjo.Kalbos nesimoko todėl, kad ” čia rusiškai kalba”,jei gyvenimas priverstų išmoktų per porą mėnesių.Karas pasibaigs, bet daugelis liks.Ir greta ruskovo mira turėsime ir ukrainską, tokį pat svetimą ir atsiskyrusį.Jei žmonės net tarpusavyje kalba agresoriaus , o ne savo kalba šalies kalba, kas privers juos mokytis lietuvių kalbos?

    • >tarp kitko

      Darbas privers, norės geresnio darbo, bus priversti mokytis, o vaikai kalbės laisvai lietuviškai. Anglijoj pešti vištas turbūt irgi nereikia kalbos mokėti? Bet visą gyvenimą nepeši gi vištas, jei kažkiek tai smegenų turi?

    • Janas

      Ukrainietis tik pilietybe o tautybe rusas

    • Anonimas

      Kodėl, ukrainiečiai nė vienas nepabėgo iš Ukrainos, o rusai pabėgo ir yra tėvynės išdavikai. Padėti, reikia, likusiems Ukrainoje. Lietuvoje yra 74 tūkst. pabėgėlių iš UA, o dirba tik 9 tūkst., visi kiti išlaikomi valstybės.

  17. Rokas

    Ukrainieciams niekur nera gerai, dirbu airijoje nuosavame garaze , zadu gryst i lietuva pavasari, tai radau trys ukrainiecius kurie noretu perimti mano bizni, nu tai patikekit kie prisiklausau , viskuo nepatenkinti viskas blogai . Vieni piderastai aplinkui , daktarai idijotai , benzinas prastas, ir kas keisciausiai keikia savo prezidenta , kad del karo kaltas jis o ne Putinas, palaikiau ukrainiecius vysada bet dabar net nezinau suruge nepatenkinti viskuom zmones .

    Reply
    • Anonimas

      Jeigu su ukrainietišku pasų, tai dar nereiškia kad ukrainiečiai. Labai daug tokių, kas lauke „ruzzkij mir”,pabego į užsienį ir toliau teršia Ukraina. Tikri ukrainiečiai dabar fronte.

    • dede

      nereikia sprest is keliu ukrainsu apie visa tauta… Pas mus tokiu irgi netruksta kurie vaziuoja pas lukasenka ir kojas buciuoja ir bedavojasi kaip lietuvoje blogai:)

    • dėdei

      ir kuo skiriasi besibėdavojantys ” kaip blogai Lietuvoje ? Ukrainiečiai nuo lietuvių ? Vieni ” geri ” , o kiti jau ” blogi ” ? 🙂 Vienus įleidžiame , padedame , lietuvių klb . neprivaloma ir t.t. , o kitus lietuvaičius teisiame ? Mano nuomone gana klūpoti ir rankas liberiams bučiuoti , kurie tik vėliavomis moka mosuoti ir tautą kiršinti . Jau bijome girdėti kas yra blogai Lietuvoje ?

    • Vaida

      Tikrai taip, pas mus irgi dirba, šneka tik rusiškai, Ameriką mažai visko duoda , Zelenskis blogas, korupciją, bet sėdi vyrai Lietuvoje ir kariauti nenori.

    • Anonimas

      Pilnai sutinku. Sukčiai, melagiai, vagys ir tinginiai. Visur ir visada ieško kaip ką apgaut ir iš to sau naudos daugiau gaut.

  18. Palyginimas geras :)

    Seniai galvoju : prie liberpatryyyyjotų valdymo , tampame panašūs į ” sovietską ” ____Klaipėda man patiko, čia nepajutau didelio skirtumo nuo Nikolajevo. Ten jūra ir čia jūra. Ten KALBAMA rusiškai ir čia taip pat. Tiesa, čia gerokai šalčiau”, – palygino Irina. ________P.S. net ultrapatryyyyjotai patryyyyjotizmą rusiškai išsako 🙂 Pamazgų duobė , o ne patryyyjotai , kurie net teksto neskaito ar nesuvokia ?

    Reply
  19. Ruzzki vojeny korabl idi na...xuy

    O šitų „meilės vatai”IP adresai rodomi- tai tikriausiai yra tarnybos,kurios paaiškins į”kokią skylę ir kaip jiems susikištį”savo ruzziją . Ar jūs vatiniai galvojat kad internetas jums saugus!?

    Reply
  20. Anonimas

    Aš nesuprantu,jeigu viskas taip blogai,tai kodėl yra noras likti,Lietuvoje.Man atrodo kad galima grišti i Ukraina ten kur nevyksta karo veiksmai.Viskas labai paprasta.O tai dabar jų cia tiek daug Lietuvoje,kad jau niekur negalima susikalbėti lietuviškai.

    Reply
    • Laura

      Anonimui: Šitoks komentaras gerai parodo, kas per menkysta tamsta esate. Jei Jums ar Jūsų artimisiemies užsienyje tektų tai patirti, kad nusukamas atlyginimas, ir dar Jums pasakytų, jei nepatinka, to ko čia esi, o darbo inpsekcija pasakytų, eit į teismus bylinėtis, už tai kas priklauso už darbą, įdomu būtų, kaip reaguotumėte. Ir išvis, Menkysta, tur būttėvai nemokė, kas yra žmogiškumas, atjauta. Menkysta ir tiek.

    • Anonimui

      Taip, taip lietuviškai negali susikalbėti? Reikia mokėti lietuviškai ir susikalbėsi.

    • Rusui

      Rusai nemeluoja, nes nemoka

  21. Klp

    Teisybę sako- apgavikų apstu ir LT. O dar 5 kolona gana nemaža. Bet gerų ir padorių tautiečių, padedančių ukrainiečiams yra ženkliai daugiau. Rusai – tokia keista tauta- kokioj šaly jie begyventų- nekenčia tos tautos ir šalies, bet į rusija neišvyksta.Visi tikime, kad Ukrainos pajėgos ir tauta išvys okupantus iš savo žemių, per keletą dešimtmečių atstatys sunaikintas įmones ir namus ir bus amžiams stipri, galinti duoti atkirti agresoriui.

    Reply
    • Liepa

      Pirma pasiaiškink kas apgavo ukrainietę , ji aiškiai padmsakė kad lietuviai, o jums vistiek rusai, penkta kolona.Kokia paties kolona? Debilų su megztom beretėm, tfu net šlykštu skaityti.

    • Liepai

      nekreipkit dėmesio ką tas partinis kliošas rašinėja – jo smegeunė nieko daugiau neįkerta:D) Tokie propagandiniai plagiatoriai neverti jokio dėmesio

  22. Rusija nugales fašistus

    Kur dingo budanovas ir zalužnas,? budanovas neižgiveno po Rusijos atakos kijeve zaluznas ir pas bandera nukeluavo visiem ukranacistams ateis galas Rusija likviduos taipat likvidavo odesos profasajungos pastata padegeja kuris sudegino 2014 metais 40 žmoniu

    Reply
    • trala

      Kodėl vis dar Lietuvoje? Motina Rusija visus išskiestom rankom laukia.

    • 2 trala

      „Never trust a traitor. Not even one you created” baron Vladimir Putinonnen

    • Anusui

      Nebijai lietuviškos policijos?

    • Anonimas

      Ko jam bijoti, Virginija apgins

  23. Ukrareihas trečias

    Kaltinkit europa amerika ir ta klauna kuris sutiko su amerikos saligom ir davede šali iki sunaikinimo

    Reply
    • Putinxuilo

      Teisingai – bunkeris fiureris putinxuilo tikrai nustekeno savo pelkyną – Rasieją)))

    • Anas

      O jis turėjo sutikti su rasiejos sąlygom? Kam jiems ta rasieja ir jos politika reikalingi?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

M.K. Čiurlionio kelias užsuks ir į Vakarų Lietuvą

Gegužės mėnesį M. K. Čiurlionio kelio partneriai visus kviečia į šeštąją kultūrinės topografijos renginių programą „Čiurlionio Lietuva“, kurią šiemet simboliškai ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This